Jump menu

Main content |  back to top

A szükséges információk könnyebb kikeresése

Igyekszünk biztosítani, hogy - mind a külső, mind a belső - weboldalaink működjenek a népszerű böngészőkön, különböző felületeken, a hagyományos számítógéptől kezdve az okostelefonig bezárólag.

Weblapjaink elérhetőségével vagy bármilyen rendellenesség észlelésekor kérdéseikkel vagy ajánlataikkal  forduljanak hozzánk.

Elérhetőségi eszközök

Az alábbiakban néhány útmutató, melyek segítenek weboldalaink jobb elérhetőségének megteremtésében. A elhasználó számítógépének internetes hozzáférésével kapcsolatos információk az  AbilityNet My Computer My Way weblapon találhatók.

A weboldalak könnyebben olvashatók a böngészőben

A weboldalak kijelzése nehézkes lehet, amikor a szöveg túl apró. Az alábbiakban megtalálható a weboldalaink által kezelt böngészők listája, valamint útmutató a szöveg tetszőlegesen kivetített weblapon történő felnagyításához.

Browser support and text modifications
A kezelt böngésző
Nagyítsd fel a szöveget az egér segítségével
Nagyítsd fel a szöveget a gombok segítségével
Internet Explorer Nézet > Szövegméret
+ vagy - a szövegméret nagyításához vagy kicsinyítéséhez
Chrome Menü > Nagyítás
Control gomb > + vagy - a szövegméret nagyításához vagy kicsinyítéséhez
Firefox Nézet > Csak szöveg nagyítás
Control gomb > + vagy - a szövegméret nagyításához vagy kicsinyítéséhez
Safari Nézet > Szöveg nagyítás
Command gomb > + vagy - a szövegméret nagyításához vagy kicsinyítéséhez
Opera Menü > Nagyítás
Control gomb > + vagy - a szövegméret nagyításához vagy kicsinyítéséhez

A képernyő nagyítása

A szöveg könnyebb olvasásának további módja a képernyő felnagyítása.

A Windows valamennyi újabb verziója tartalmaz egy nagyítót, amellyel a képernyő egy részét fel lehet nagyítani. A látászavarral küzdők számára viszont szükség lehet egy komplexen funkcionális nagyító programra.

A képernyő felnagyításáról bővebben a következő rendszerekben olvashat: Windows 10Windows 8/RT, Windows 7, Windows Vista és Windows XP.

Az Apple cég OS X operációs rendszerének felhasználói a beépített Zoom funkciót használhatják. Tudjon meg többet az OSX elérhető funkcióiról.

A képernyőolvasó használata

A Windows rendszer felhasználói használhatják a Windows Narrator eszközt, mely felolvassa a képernyőn megjelenő szöveget. Az eszköz az alábbi rendszerekben elérhető Windows 10Windows 8/RT, Windows 7, Windows Vista és Windows XP.

Az Apple cég OSX operációs rendszerének felhasználói  VoiceOver funkciót használhatják.

Ezen túlmenően alkalmazhatóak még egyéb cégektől származó képernyőolvasók, mint a  JAWS (Job Access With Speech) i program freeware NVDA.

PDF fájlok

A PDF fájlok használatával megőrizzük eredeti dokumentumaink kinézetét és stílusát. A PDF fájlok megnyitásához és megjelenítéséhez töltse le ingyen a legújabb verzióban az Adobe Acrobat Reader programot.

Az Adobe szintén közöl információt a PDF fájlok képernyőolvasóval való hozzáférhetőségéről.