Jump menu

Main content |  back to top

A Shell Magyarországon 1925 óta van jelen. Tevékenységi körébe tartozik az üzemanyag kis- és nagykereskedelem, kenőanyag értékesítés és földgázkereskedelem.  Magyarországi székhelyünk Budapesten található.

Értékeink                                                                                     

Alapértékeink a becsületesség, a tisztesség és az emberek iránti tisztelet - ezek képezik a Shell Általános Üzleti Elveinek alapját.

            

Üzleti tevékenységeink Magyarországon

Magyarországon a Shell a legrégebbi külföldi szereplője az üzemanyag-piacnak. A világ több mint 90 országában jelenlévő Royal Dutch/Shell Csoportot Magyarországon a múlt század első felében, 1925. augusztus 26-án jegyezték be Shell Kőolaj Rt. néven. A vállalat rövidesen megkezdte magyarországi benzinkút-hálózatának kialakítását.

A Shell Kőolaj Rt. széles tevékenységi körével – amelybe beletartozott a finomítás, a szállítás és a kiskereskedelem is - a második világháborúig elismerésre méltó helyet vívott ki magának a magyar piacon.

A cég vagyonát 1949-ben államosították, s a Shell csak 1960-ban jelenhetett meg újra Magyarországon; a háború utáni első Shell töltőállomás 1966-ban nyílhatott meg Budapesten. A vállalat magyarországi térnyerése a rendszerváltást követően indulhatott meg igazán. Az elmúlt 86 év alatt a cég magyarországi képviselete bebizonyította, hogy képes alkalmazkodni a legkülönfélébb környezeti körülményekhez, s nemcsak, hogy talpon maradt, hanem mára az üzletág egyik legjelentősebb magyarországi szereplőjévé vált.

Mára a Shell magyarországi hálózata 199 töltőállomásból áll. A Shell a jó minőségű üzemanyagok mellett széleskörű és minőségi szolgáltatásokat nyújt vásárlóinak. Ebbe a körbe tartozik a 24 órás kiszolgálás a töltőállomásokon, a törzsvásárlói rendszer és hozzá kapcsolódó szolgáltatások, valamint a speciálisan kifejlesztett üzemanyagok értékesítése is.

A Shell globális energia- és petrolkémiai vállalatcsoport. Székhelye a hollandiai Hágában van,  vezérigazgatója Ben van Beurden. A Shell csoport anyavállalata a Royal Dutch Shell plc, amelyet Angliában és Walesben jegyeztek be.

 

Stratégiánkkal szeretnénk megerősíteni piacvezető pozíciónkat az olaj- és földgázpiacon. Célunk, hogy versenyképes hozamot biztosítsunk részvényeseinknek, miközben felelős módon járulunk hozzá a  világ energiaszükségletének kielégítéséhez. Az Upstream (Kutatás és kitermelés) üzletág arra törekszik, hogy új olaj- és földgáztartalékokat kutasson fel, valamint olyan nagyobb projekteket dolgozzon ki, amelyek során a felhasznált  technológia és tudás hozzáadott értéket biztosít a készletek tulajdonosainak.

A Downstream (finomítói, kereskedelmi) üzletágban továbbra is a nyereség növelése a cél a meglévő eszközök és  létesítmények kihasználásával, valamint szelektív befektetési politikával a növekedést felmutató piacokon.

Tudjon meg többet a Shell stratégiájáról és nagyobb projektjeiről.

Alapértékeink, a becsületesség, tisztesség és az emberek iránti tisztelet képezik a Shell Általános Üzleti Alapelveit.

 

A Shell számokban:

  • Kitermelésünk 50% -a földgáz
  • 2012-ben 24 millió tonna LNG-t (cseppfolyósított földgázt) értékesítettünk

  • 3.1 millió hordó kőolajat és földgázt termelünk ki naponta
  • 43,000  töltőállomást üzemeltetünk világszerte
  • Mintegy 30 finomítót és vegyipari üzemet működtetünk világszerte 

Eszközök oldal