Jump menu

Main content |  back to top

– Hogyan kerültél a céghez?

– Az IBS-re jártam, ahol a harmadik év a gyakorlati tapasztalatszerzés éve volt, és azt mindenkinek egy vállalatnál kellett eltöltenie. Nekem ez a vállalat a Shell volt. Akkor kerültem ide, és itt ragadtam azóta is. Ez az első munkahelyem, 13 éve vagyok itt.

– Mi volt számodra ennyire vonzó a Shellben, hogy ennyi év alatt nem váltottál munkahelyet?

– Egy olyan időszakban kerültem ide, amikor a cég éppen túlvolt egy mélyponton, és intenzív növekedésnek indult. Olyan területen kezdtem el tevékenykedni, ahonnan rálátásom volt az egész üzletre, és viszonylag gyorsan fontos szerepem lett.

A pénzügyön dolgoztam, és az értékesítésen lévő kollégákkal az volt a feladatunk, hogy az üzleti eredményt növeljük. Nagyon jó csapat alakult ki akkor, jó hangulatban, ugyanakkor rengeteget dolgoztunk.

– Az elmúlt 13 év alatt hogyan alakult a pályafutásod a cégnél?

– Sokáig pénzügyi elemzéseket, beruházásmegtérülési számításokat csináltam, valamint egy vezetői információs rendszer bevezetésén dolgoztam. Utána átkerültem a kiskereskedelmi osztályra – ami a benzinkúthálózatot jelenti –, ahol kiskereskedelmi elemzői pozícióban voltam.

Elemzéseket és üzleti tervet készítettem, 2-3 éven át én áraztam az üzemanyagokat a Shell kutakon Magyarországon. Időközben a hazai feladataim mellett egy újabb, közép-kelet-európai elemzői feladatot is kaptam.

 
Ezt követően 3 évig az angliai központban dolgoztam, a portfóliócsapat tagjaként a különböző országokban a benzinkúthálózatok, finomítók, egyéb üzletek vásárlásával, eladásával, foglalkoztam. Ezt tekintem eddigi életem egyik legizgalmasabb időszakának: nehéz feladat volt, és nagy volt a tét – nagyon sok nulla állt a számok mögött.

 
2008 áprilisában jöttem haza Angliából, és azóta vagyok a jelenlegi pozíciómban. Közép-kelet-európai hálózatfejlesztési és vagyongazdálkodási vezetőként az én hatáskörömbe tartozik a régióban történő összes új benzinkút beruházás,  jelenleg kb. 1100 benzinkút karbantartása, valamint a meglévő területek hasznosítása.
Közben céges szinten lezajlott egy átalakulás, a korábban 4 országot magába foglaló közép-kelet-európai régió Oroszországgal és Lengyelországgal bővült, így globális szinten az egyik legfontosabb beruházási célpont lett.


– A pályafutásod ívét nézve látható, hogy neked sikeres választás volt a Shell. Miért ajánlanád másoknak?

– Mert szerintem ez egy nagyon jó cég. Nekem már a kezdeteknél kialakult az érzelmi kötődésem ehhez a vállalathoz, és azóta is töretlenül tart. Persze, ahogy mindenhol máshol is egyre nehezebbek a körülmények, úgy itt is vannak problémák: folyamatosan azon kell dolgozni, hogyan lehet kevesebb erőforrásból több hasznot kihozni. De jó a csapat, nagyon sokat lehet tanulni, és mindenki megkapja a lehetőséget, hogy hozzátegyen valamit magából.


Nagy pozitívum, hogy a Shell nemzetközi vállalat. Egy kizárólag magyar szervezetben viszonylag behatárolt pozíciók vannak, ami arra jó, hogy az ember megszerezze az alapokat és elkezdje a pályafutását. Azoknak azonban, akik nemzetközi karrierben is gondolkodnak, a Shell nagyon jó lehetőségeket biztosít arra, hogy kipróbálják magukat külföldön. Ezáltal akkora ajtó nyílik meg számukra, ami szinte felmérhetetlen.

Velem kapcsolatosan eddig csak a töltőállomás-hálózatról beszéltünk, de számos terület van még: a kitermelés, a finomítás, a technológia, a megújuló energiák. A mérnöki területen például ezer árnyalat, a jövő zöld benzinkútjának megtervezésétől az olajfúró tornyok karbantartásáig – nagyon széles horizont nyílik ki.

 Hasonlóképpen a közgazdasági végzettségűeknek is: a trading, a pénzügynek minden ága a treasurytől a controllingig, vagy egy több 10 millió dolláros üzlet vezetése.
A cég lehetőséget ad arra minden dolgozójának, hogy bizonyítsa, mit tud, ha érez magában elhivatottságot, akkor többet vállaljon, túllépjen az adott feladat keretein, és ha jól teljesít, újabb kihívásokat kaphat – elindulva így egy felfelé ívelő karrierúton.

– A szakmai lehetőségekért cserébe – vagy inkább előfeltételeként – mit vár el a Shell a dolgozóitól?

– A belépésnél egy kompetencia alapú interjúra kell számítani, ami attól függ, hogy milyen pozícióra jelentkezik valaki, és ahhoz a pozícióhoz milyen kompetenciák szükségesek. Vannak alapelveink, melyek úgy gondolom, természetesek: az üzleti irányelvek, etikai elvárások, amiket szigorúan be kell tartani.