Jump menu

Main content |  back to top

Hírek

KAPITÁNY ISTVÁN A SHELL EURÓPAI KISKERESKEDELMI ÜZLETÁGÁNAK ÚJ ALELNÖKE

2010. október elsejétől Kapitány István (48) a Shell kiskereskedelmi üzletágának alelnöke egész Európában. A régió jelenleg két alrégióra van felosztva. 2006 óta Kapitány István Közép- és Dél-Európa kiskereskedelmi alelnöke - Törökország 2010 első felében került a hatáskörébe.

A Shell európai kiskereskedelmi alelnökeként Kapitány István nemzetközi szinten a második legnagyobb régió vezetője az Egyesült Államok után. A régió magában foglalja Németországot, Ausztriát, Svájcot, az Egyesült Királyságot, Hollandiát, Belgiumot, Luxemburgot, a Skandináv országokat, Olaszországot, Oroszországot, Ukrajnát, a Cseh Köztársaságot, Szlovákiát, Magyarországot, Lengyelországot, Bulgáriát és Törökországot, ahol az üzletágat a Turcas Petrol A.S. céggel, vegyesvállalatként működtetik.

“A Shell világszerte élen jár a professzionális üzemanyagok fejlesztésében és kereskedelmében. Magyarország volt az első európai ország, ahol bevezették a Shell prémium-üzemanyagát, a Shell V-Powert. Az utóbbi tizenegy évben a professzionális üzemanyagokat a fogyasztók megkedvelték, és az üzemanyag-töltőállomások kínálatának állandó részévé váltak. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a kezdetektől vezethetem ezt a folyamatot”- mondta Kapitány István, a Shell kereskedelmi üzletágának újonnan kinevezett alelnöke.

Kapitány István Budapesten született. Üzleti tanulmányait követően 1987-ben csatlakozott a Shellhez. Azóta több menedzseri pozíciót is betöltött a kiskereskedelmi üzletágon belül, többek között regionális feladatokat látott el Ázsiában, Dél-Afrikában, Görögországban, Törökországban, valamint Közép- és Kelet-Európában egyaránt.

Dolgozott Budapesten, Fokvárosban, Hamburgban és Londonban is a Shell International-nél. Mielőtt 2002-ben, Németországban a kiskereskedelmi üzletág vezérigazgatója lett, a Shell Hungary elnök-vezérigazgatója volt.

Vezetése alatt került a piacokra a Shell V-Power és Shell V-Power Diesel prémium üzemanyag-család a régióban. Olyan cégekkel lépett stratégiai szövetségre, mint a Migros, Tesco, McDonald’s, vagy a Postbank.

Kapitány István közvetlenül John Bullocknak, a Shell Global kiskereskedelmi üzletág alelnökének jelent, valamint a Shell Global Retail Leadership Team, azaz a nemzetközi kiskereskedelmi Shell vezető csapatának tagja.