Jump menu

Main content |  back to top

Hírek és sajtóközlemények

ÖT ÉVES REKORD DŐLT MEG A SHELL ECO-MARATHON EUROPE 2010-ES VERSENYÉN

·        A POLYTECH' NANTES TÖBB MINT 1000 KILOMÉTERREL SZÁRNYALTA TÚL A KORÁBBI REKORDOT ·        A NAPELEMES KATEGÓRIÁBAN INDULÓ MAGYAR CSAPAT SZINTÉN KIVÁLÓ EREDMÉNNYEL ZÁRTA A VERSENYT

A Shell Eco-marathon Europe 2010-es kiadása újabb rekordokat hozott: a 2005-ös csúcsot idén 1060 kilométerrel döntötték meg.

A Polytech’ Nantes nyert az idei Shell Eco-marathon Europe versenyen, a csapat megdöntötte a svájci ETH 2005-ös, 3836 kilométeres rekordját. Az utóbbi öt évben senkinek sem sikerült egy liter üzemanyaggal ennél többet teljesíteni, de a francia csapat már a verseny első napján 4414 kilométert futott. A nantes-i egyetem azonban nem elégedett meg ezzel a kimagasló teljesítménnyel, a csapat az utolsó napon még ezt a rendkívüli eredményt is túlszárnyalta, és további 482 kilométerrel növelte előnyét: elsöprő győzelmet aratott 4896,1 kilométerrel, mindössze egyetlen liter üzemanyag felhasználásával. Ez a táv nagyjából megfelel egy egész Európát átszelő útnak, Norvégia Északi-fokától egészen Olaszország legdélebbi csücskéig.

A győri Széchenyi István Egyetem SZEnergy csapata idén még magasabbra jutott és új mérföldkőhöz érkezett UrbanConcept Solar kategóriában: a Shell Eco-marathon Europe UrbanConcept kategóriájának történetében először, a napelemes autó pozitív energiamérleggel ért célba és első helyezést ért el. Szauter Ferenc, a csapat menedzsere elmondta: „1 028 454 Joule energiát használtunk fel a verseny során, napelemeink pedig 1 078 356 Joule energiát termeltek – mi voltunk az egyetlenek a mezőnyben, akiknek sikerült pozitív energiamérleggel zárniuk, a rossz időjárási viszonyok ellenére. Nagyon örülünk ennek az eredménynek!”

A Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Karának diákjai 1588 kilométert tettek meg, ami szintén kitűnő eredmény. „A célunk több mint 1000 kilométer megtétele volt egyetlen liter üzemanyaggal. Nagyon nagy élmény volt a csapatnak, hogy nyolcadik helyezést értünk el a Prototípus benzines kategóriában; jövőre megismételjük” – mondta Mécs Miklós, a GAMF csapat vezetője.

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának csapata a 35. helyezést érte el futurisztikus autójával, szintén a Prototípus benzines kategóriában. „Az autónk technikailag a legjobb állapotban várta a versenyt, a futómű, a kormányzás, a fékek tökéletesek voltak, bár az időjárás nem kedvezett nekünk sem. A szervezők a három legköltséghatékonyabb csapat közé sorolták a JFSZ Racing Team-et, amire külön büszkék vagyunk” – mondta Sági Viktor, a JFSZ Racing Team vezetője.

Niel Golightly, a Royal Dutch Shell Downstream kommunikációs alelnöke a 2010-es kimagasló eredményekkel kapcsolatban elmondta: „Ez az év jól bizonyítja, hogy a csapatok tanulnak az elmúlt évek versenyeiből, és folyamatosan kutatják, milyen újdonságokat építsenek be saját projektjeikbe. Ez kulcsfontosságú az innováció szempontjából, ennek eredménye a kiemelkedő teljesítmény és a korábban szinte elképzelhetetlen fantasztikus rekordok.”

Idei újdonságként a diákok tesztelhették autóikat az e-mobility verseny során – 12 csapat vett részt a megmérettetésen. Az e-mobility tesztelés célja, hogy az elkövetkezendő években külön versenyszámban indulhassanak akkumulátoros autók is; a szervezők igen nagy érdeklődésre számítanak az elektromos mobilitás területeinek felfedezésében.

Az időjárás ismét kihívást jelentett ebben az évben, hiszen az első versenynapon viharok és heves esőzés miatt állt a mezőny. A szervezők azonban előrehozták már szerda délutánra az első versenyeket, így a csapatok egy nappal korábban megkezdhették a tesztelést és a próbaköröket.

A Shell Eco-marathon Europe az Európai Bizottság Európai Fenntartható Energia Kampányának hivatalos partnere. Az Európai Fenntartható Energia (Sustainable Energy Europe) Kampány az Európai Bizottság kezdeményezése az „Intelligens energia” program keretén belül. Célja a tájékozottság növelése, valamint a fenntartható energia előállításának és használatának népszerűsítése mind az egyének, mind a szervezetek, vállalkozások és állami hatóságok, szakmai és energiaügyi szervezetek, ágazati szövetségek és civil szervezetek szintjén egész Európában.

További információ a Shell Eco-marathon versenyről: http://www.shell.com/home/content/ecomarathon/ 

Prototípus
Főbb eredmények
Helyezés Rajtszám Csapat Motor Táv
1 202 Polytech’ Nantes, Franciaország üzemanyagcella 4896,1km/l
2 001 La Joliverie Projet Microjule, Franciaország belső égésű 2964,7km/l
3 225 University of Applied Sciences, Offenburg, Németország üzemanyagcella 2794,9km/l
UrbanConcept

Főbb eredmények
Helyezés Rajtszám Csapat Motor Táv
1 402 De Haagse Hogeschool, Hollandia üzemanyagcella 747,2km/l
2 413 Fachhochschule Trier, Németország üzemanyagcella 700,9km/l
3 411 Université de Liège, Belgium üzemanyagcella 470,8km/l
CO2

Főbb eredmények
Kategória Rajtszám Csapat Motor Táv
1 202 Polytech’ Nantes, Franciaország üzemanyagcella 0,7g/km
2 413 Fachhochschule Trier, Németország üzemanyagcella 4,67g/km