Jump menu

Main content |  back to top

Legújabb sajtóinformációk

ÁTFOGÓ ÜZEMANYAG-HATÉKONYSÁGI OKTATÓPROGRAMOT INDÍT A SHELL MAGYARORSZÁGON

A most induló Tudatos Vezetők Program első lépésében az üzemanyag-takarékosságról tudhatunk meg többet

A Shell célja a most induló Tudatos Vezetők Programmal, hogy folyamatosan tesztelt és fejlesztett innovatív termékei mellett az okos üzemanyag-felhasználás népszerűsítésével is autósok millióinak segítsen tudatosabban és átgondoltabban vezetni, ezáltal üzemanyagot megtakarítani. A globális kezdeményezésekkel összhangban, a Shell Magyarországon átfogó üzemanyag-takarékossági oktatóprogramot indít, amely keretében,  a hazai autósok hasznos tanácsokkal, játékos és szórakoztató módon bővíthetik ismereteiket az üzemanyag-takarékos vezetéssel kapcsolatban.

A most induló Tudatos Vezetők Program első lépéseként a Shell elindította első játékát, a Shell FuelSave Challenge-et, amely a fogyasztás csökkentéséhez ad hasznos tanácsokat. A játék során a vezetőknek egy virtuális útvonalat kell bejárniuk úgy, hogy autójukkal a lehető legkevesebb üzemanyagot használjanak fel az út során.

A feladat teljesítése közben számos praktikus tanáccsal is ellátják őket, és a gépjármű megfelelő felszereléséhez is hasznos tippeket kapnak. A játék már elérhető a Shell weboldaláról (www.shell.hu/tudatosvezetokprogram).  A következő hónapokban további, a tudatos vezetéssel és üzemanyag-felhasználással kapcsolatos aktivitások indulnak majd hazánkban.

Target One Million

Ahogy Juhász Péter, a Shell magyarországi kiskereskedelmi üzemeltetéséért felelős igazgatója fogalmazott: “A FuelSave üzemanyagaink az elérhető legfejlettebb üzemanyag-hatékonysági  technológiát kínálják. Ezt néhány egyszerű, üzemanyag-hatékonysági tippel együtt alkalmazva a magyar autósok még több üzemanyagot takaríthatnak meg. Ezért indítottuk el az új oktatóprogramunkat.”

Az online mini játékok mellett azokban az országokban, ahol a Shell energiatakarékos üzemanyagai, a FuelSave Euro 95 és a Shell FuelSave Diesel termékek kaphatók, további aktivitások segítenek a takarékoskodásban. A programok Magyarország mellett közel húsz országban valósulnak meg, a régióban többek közt Csehországban, Lengyelországban és Szlovákiában.