Jump menu

Main content |  back to top

HÍREK ÉS SAJTÓKÖZLEMÉNYEK

A Shell bevezette új generációs prémium üzemanyagait

A Shell V-Power Nitro+ üzemanyagok több mint 100 év K+F tapasztalatára épülnek

A Shell 2012. június 15-én  bevezette legújabb prémium üzemanyagait: a Shell V-Power Nitro+ 95, Shell V-Power Nitro+ Racing és Shell V-Power Nitro+ Diesel üzemanyagokat. Magyarországon az elsők között jelenik meg az új teljesítmény-növelő benzin és gázolaj, amelyek leváltják a jelenleg kapható Shell V-Power üzemanyagokat.

Az új Shell V-Power Nitro+ üzemanyagok javítják a motor teljesítményét és növelik a hatékonyságot a Shell alap üzemanyagaihoz képest. Az üzemanyagok azonnali hatást fejtenek ki a motorban. „Ezzel az új benzinnel és dízellel innovatív és sikeres alapra építünk, a Shell V-Power platformra. Új összetételű üzemanyagokat dolgoztunk ki, amelyek javítják a teljesítményt és azonnal működésbe lépnek a motorban” – mondta Juhász Péter kiskereskedelmi üzemeltetési igazgató. „Nagyon örülünk, hogy az elsők között vezethetjük be ezt az új termékcsaládot itthon és úgy gondolom, három jó termékből még jobbat sikerült előállítani. Arra bátorítok mindenkit, hogy próbálja ki, mit tudnak ezek az új üzemanyagok.”

A következő lépés a teljesítményorientált üzemanyag-technológiánkban

A Shell V-Power Nitro+ üzemanyagok bevezetése több mint egy évszázados Shell-kutatásokon alapszik.  „Világszerte több mint 200 üzemanyag-fejlesztéssel foglalkozó szakemberünk dolgozik azon, hogy termékeink megfeleljenek ügyfeleink egyre magasabb elvárásainak” – mondta Andreas Schaefer, a Shell Global Solutions vezető kutatója. „A Shellnél az üzemanyag-technológia fejlesztése folyamatos feladat. A Shell V-Power Nitro+ ennek legújabb példája, a következő lépés a Shell V-Power teljesítményorientált üzemanyag-technológiájának történetében.”

A versenypályákról az utakra: technológiai együttműködés a Ferrarival

A Shell elkötelezett az innovatív üzemanyag-fejlesztés terén, aminek lényeges része a Ferrarival létrehozott technikai együttműködés. „Szoros együttműködésünk a Ferrarival jó lehetőséget kínál arra, hogy extrém körülmények között teszteljük üzemanyagainkat. Így jobban megérthetjük, mi növeli a teljesítményt. Például a Shell V-Power Nitro+ 95 ugyanazt a súrlódás-csökkentő összetevőt tartalmazza, mint a Forma-1 autókhoz használt versenyüzemanyagunk.”

Teljesítmény-növelésre tervezve, azonnali hatás a motorban

A Shell V-Power Nitro+ üzemanyagok bármely autóval használhatóak, a motorba érve azonnal kifejtik hatásukat. Az üzemanyag-formula megakadályozza az új motorokban a lerakódások képződését, a régebbi motorokban pedig eltávolítja ezeket a teljesítmény-növelés érdekében.

„A Shell V-Power Nitro+ Diesel esetében például új, erőteljesebb tisztító hatású technológiát alkalmaztunk a dízel-befecskendező rendszerek gyorsabb és hatékonyabb tisztítása érdekében, a Shell alap üzemanyagokhoz képest. Így azonnal működésbe lép a motorban, még a legújabb dízelmotorok esetében is; visszaállítja és fenntartja a motorteljesítményt, hatékony motorvédelemmel”- tette hozzá Andreas Schaefer, a Shell Global Solutions vezetője.