Legújabb sajtóinformációk

A Shell A BMW ajánlott olajbeszállítója

Shell prémium gépjármű motor- és motorkerékpár-olajok a BMW márkaszerviz-hálózatban, több mint 140 országban
Shell Helix Lubricants

A Shell bejelentette, hogy a BMW AG a Shell-t választotta a BMW márkaszerviz-hálózat egyetlen ajánlott olajbeszállítójának a BMW alábbi márkáihoz: BMW, BMW i, BMW M, MINI és BMW Motorrad.

2015 elejétől a Shell által gyártott prémium olajok több mint 3500, a BMW hálózatába tartozó forgalmazónál lesznek elérhetőek, több mint 140 országban, többek között Kínában, Németországban, Oroszországban, Dél-Afrikában, Dél-Koreában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban.

Az együttműködés szerint a Shell gyártja és szállítja a BMW márkájú motorolajokat. A termékek megfelelnek a BMW legújabb motorolajokra vonatkozó előírásainak felhasználva a Shell PurePlus technológiáját. A Shell PurePlus technológia áttörést jelent a motorolaj-fejlesztésben. Ez egy szabadalmazott, földgázt felhasználó (GTL) eljárás, amely több mint 40 év kutatómunka eredményeképpen jött létre, és amely a természetes gázt kristálytiszta alapolajjá alakítja.

Az általában nyersolajból készülő alapolaj a finomított olajok fő összetevője és meghatározó fontosságú a jó minőségű motorolajok gyártásában. Az alapolaj gyártása Katarban, a Pearl GTL gyárban történik, a Katar Petroleum és a Shell együttműködésének keretében. 2015-től a BMW ügyfelei élvezhetik a Shell globális kenőanyag-ellátó hálózat és a katari GTL technológia számos előnyét.

Mark Gainsborough, a Shell kenőanyagokért felelős alelnöke így nyilatkozott: „Megtiszteltetés számunkra, hogy a BMW AG ajánlott motorolaj-beszállítója lehetünk a BMW márkaszerviz-hálózatban. Örömmel várjuk, hogy 2015-től kezdődően közösen szállítsuk, forgalmazzuk és népszerűsítsük a termékeket.

„Ez a Shell motorolaj-szakértelmének és élvonalbeli technológiájának elismerése a világ egyik vezető gépjármű- és motorkerékpár-gyártójától. Ez egyben bizonyítja legújabb innovációnk, a prémium motorolajoknál alkalmazott Shell PurePlus technológia jelentőségét.”

„A megállapodás két vezető márka együttműködése, melynek célja, hogy a BMW ügyfelei részére a legjobb teljesítményt és legkorszerűbb technológiát biztosítsa. Az együttműködés a két vállalat közös értékein alapszik, hiszen mindkét cég számára kiemelten fontosak a prémium termékek és szolgáltatások.”

Eszközök oldal