Legújabb sajtóinformációk

Új útadó Belgiumban 3,5T feletti nehézgépjárművek számára

Az előzetes tervek szerint új e-útdíjat vezetnek be Belgiumban 2016 áprilisától. Az új szabályozás megtett úttal arányos fizetést ír elő minden 3,5 tonna feletti tehergépjárműnek. A fizetés fedélzeti egységek segítségével fog történni. A Satellic vállalat által üzemeltetett új rendszer az eddig érvényben lévő úgynevezett Eurovignette, időalapú útdíjat váltja fel, ami csupán 12 tonna feletti gépjárművekre vonatkozott.

A hatóságok a Satellic mellett más szolgáltatóknak számára is elérhetővé teszik a rendszert. A Shell partnere, az Axxes vállalta, hogy az április 1-i indulásra beszerzi a szükséges engedélyeket. Ezáltal a Shell jelenleg is Axxes fedélzeti egységeket használó ügyfeleinek nem kell majd új berendezéseket beszerezniük. (Ezekkel az ITR/ITR+ egységekkel eddig a francia, spanyol és portugál útdíjakat, valamint a Liefkenshoek alagút díját lehetett fizetni.)

Díjak

A fizetendő díj a gépjármű tömegétől, EURO besorolásától és a használt közút típusától függ.

A belga útdíj hivatalos ártáblázatát a http://www.viapass.be/en/downloads/ oldalról töltheti le.

Fizetés

A fizetés feltöltős és utólagos fizetéses formában is elérhető lesz.

Utólagos fizetés

Válassza az utólagos fizetést, ha gyakran utazik Belgiumba, és kényelmsen, egy euroShell gyüjtőszámlán szeretné fizetni az útdíjat.

Az utólagos fizetést választó ügyfeleink számára két lehetőséget is fel tudunk ajánlani:

• Utólagos fizetés Axxes fedélzeti egységekkel – Az ITR/ITR+ készülékekkel a belga, francia, spanyol és portugál útdíjakat, valamint a Liefkenshoek alagút díját is fizetheti. A készülékek használata havi használati és ügyviteli díjjal jár. AKCIÓ! Amennyiben az Axxes megoldását választja, és február 29-ig regisztrál a belga útdíjra 2 éves hűségidővel, az Axxes 2016 év végéig elengedi az ügyviteli díjat! Az első évben így az ügyviteli díj 0 FT!
  • Utólagos fieztés Satellic fedélzeti egységekkel – A Satellic fedélzeti egységekkel kizárólag a belga útdíjat tudja fizetni, és készülékenként 135 EUR kauciót kell fizetnie a rendszer üzemeltetőjének.

Feltöltős változat

Jó hír a Belgiumba ritkán utazó, ezért a feltöltős változatot igénybe venni szándékozó ügyfeleink számára, hogy a készülék több Shell állomáson is megvásárolható. A vásárláshoz természetesen euroShell kártyáját is használhatja. Az állomások listája:

The list of stations
Ország Cím Város Irányítószám
BEL Autoroute Dir. Aachen E40 Cerexhe-Heuseux 4632
BEL Wetteren Zuid E40 (Gent > Brussel) Wetteren 9320
BEL Romeynsweel 1 Antwerp (harbor) 2030
BEL Hazopweg Beveren 9130
BEL Rue du Chateau du Fays 8 Sombreffe 5140
BEL Kennedylaan 30 E Gent 9042
LUX Op de Haart 10 Wemperhardt 9999

Az érintett útszakaszok:

Következő lépések

Még nem ügyfelünk? Vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, akik készséggel segítenek megtalálni vállalata számára a legjobb megoldást!

Amennyiben letölti és cégszerűen aláírva elküldi számunkra az itt található meghatalmazást, a roadservices-hu@shell.com címre,  kollégáink ingyenesen elvégzik Ön helyett az adminisztrációs feladatokat.

Rendelkezik már AXXES készülékkel? A csatolt meghatalmás visszaküldésével már aktiválta is a belga díjfizetést!

Még nem rendelkezik készülékkel? A meghatalmazáson kívül küldje meg nekünk a roadservices-hu@shell.com címre a járművek forgalmi engedélyének és CEMT igazolásának másolatát, hogy megkezdhessük regisztrációját az Ön által választott – Axxes vagy Satellic – szolgáltatónál.

További részletekkel kapcsolatban keresse munkatársainkat a roadservices-hu@shell.com e-mail címen, vagy küldje el általános érdeklődését az ITT található adatlap kitöltésével.

Eszközök oldal