Legújabb sajtóinformációk

A Shell Hungary aláírta az EU Sokszínűségi Kartát

A Shell Hungary Zrt. ünnepélyes keretek között aláírta az Európai Sokszínűségi Kartát, hogy előremozdítsa a sokszínű munkahelyek kialakítását hazánkban.

Az Európai Sokszínűségi Karta 2004-ben indult kezdeményezés, amely az Európai Unió diszkrimináció-ellenes, esélyegyenlőséget támogató irányelveit rögzíti és népszerűsíti a foglalkoztatók körében. Az EU Karta aláírásával a Shell Hungary tiszteletben tartja az egyenlő bánásmódot, és konkrét lépéseket tesz egy sokszínű szervezeti kultúra létrehozása érdekében.

Shell Hungary signed the EU Diversity Charter

Czakó Borbála, HBLF elnök és Gajus Scheltema, Hollandia budapesti nagykövete a Shell képviselőjével Solti Andreával, regionális HR vezetővel

„A sokszínűséget és befogadást biztosító munkakörnyezet a Shell legfőbb értékeinek, a becsületességnek, a feddhetetlenségnek és az emberek iránti tiszteletnek meghatározó része. A befogadó környezet kulcsfontosságú az innováció szempontjából, továbbá elősegíti a tehetségek fejlődését és megtartását.

Ennek köszönhetően a Shell Hungarynál a munkavállalóink elkötelezettsége magas, alacsony a fluktuációnk és különösen büszkénk vagyunk arra, hogy a vezetőségünkben a nők arányát tekintve nagyot léptünk előre.

A sokszínűséget és befogadást biztosító munkakörnyezettel kapcsolatban hosszú távú külső párbeszédet is kezdeményezünk és örömmel járulunk hozzá a Karta mai elindításához” – mondta el Istenesné Solti Andrea a Shell Hungary HR Igazgatója az ünnepélyes aláíró eseményen, amelyet a Shell Hungary támogatásával a Holland Nagykövetség Rezidenciáján rendeztek meg.

A Shell Hungary mellett további 49 magyarországi vállalat írta alá az Európai Sokszínűségi Kartát.

Eszközök oldal