Cseh Köztársaság

A PREMID nevű elektronikus útdíjrendszer minden, 12 tonnát elérő megengedett össztömegű járműre kötelező érvénnyel vonatkozik.  A rendszer az összes autópályát és néhány első osztályú fő szállítási útvonalat fed le.

Az cseh útdíj kifizetése:

Az euroShell Card ügyfelei kártyáikkal gyorsan és könnyen, ráadásul kétféleképpen is megfizethetik az útdíjat:

Előzetes fizetés: Ehhez csak fel kell tölteni a PREMID rendszerben üzemelő fedélzeti készülék egyenlegét. Ha a rendelkezésre álló előre megfizetett keret 600 CZK (20 euró) összeg alá csökken, az eszköz hangjelzéssel figyelmeztet, hogy további egységeket kell feltölteni.
Az egységeket az euroShell Card üzemanyagkártya segítségével lehet megvásárolni. Az eszközöket pedig az elosztóhelyeken lehet beszerezni (pl. Shell töltőállomásokon)

Utólagos fizetés: Nem kell előre megvásárolni a díjkeretet az út előtt vagy alatt. A díjat ilyenkor automatikusan kiszámítják, és az Ön euroShell Card számlájára terhelik. A jobb készpénzforgalom eléréséhez válassza az utólagos fizetési lehetőséget, hiszen a számlázási időszak végén esedékes fizetési kötelezettséggel növekszik a vállalat likviditása.
Az ügyfelek rendszeres összesítést kapnak a megtett kilométerekről, ami átláthatóbbá teszi az utazási költségeket. A Shell segítségével gyorsan és könnyen végezheti el az egyszeri regisztrációt.

Amennyiben regisztrálni szeretne a cseh útdíjfizetésre, kérjük, hívja ügyfélszolgálati központunkat a 06 1 480-11-11-es telefonszámon vagy írjon e-mailt a roadservices-hu@shell.com címre. 

2012.01.01-jétől érvényes cseh útdíjak

Litvánia

A litván A1–A18-as főutak használata buszok, nehéz járművek (N1–N3) és ezek kombinációja, tovább a speciális járművek esetén útdíjat kell fizetni. Az útdíj megfizetése egy matricás rendszerbe történik. euroShell Carddal a következő pontokon lehet megvásárolni a matricát:

Litván matricaárusító helyek

Megnevezés Cím
Kalvarijos KAS Salaperaugis village, Marijampolė distr., LT -69041
Pasiekų KAS Pasiekos  village, Marijampolė distr., LT-69270
Kuršių KAS Perkėlos str.10, Klaipėda, LT-93270
Saločių KAS Grenctale border road post,  Pasvalys  distr., LT - 36246
Medininkų KAS Medininkai border road post,  Vilnius distr., LT-13019
Salaperaugio KAS 339 Salaperaugis village, Marijampolė distr., LT-69286
Smėlynės KAS Smėlynės border road post, Smėlynės village.,Zarasai distr., LT - 32139
Lavoriškių KAS Lavoriškių village., Vilnius distr, LT-15032
Kalvių KAS Kalvių gyv, Satkunų apyl., Joniškio raj.  LT-84101

Szlovákia

Mint euroShell Card partner, a regisztrációt követően euroShell Card üzemanyagkártyájával fizetheti a szlovák útdíjat.

A két lehetséges fizetési mód:

  • Előre fizetés: Az OBU (fedélzeti egység) feltöltése gyors és egyszerű. Az előre feltöltött keretet euroShell Card üzemanyagkártyával minden kapcsolati és értékesítési ponton megvásárolhatja. Ezeknek a listája megtalálható az www.emyto.sk weboldalon.
  • Utólagos fizetés:  Amennyiben ezt a lehetőséget választja, nem kell foglalkoznia a készülék feltöltésével az út előtt vagy közben. Az útdíjat a rendszer automatikusan számítja ki és az euroShell Card számlára terheli.

Az utólagos fizetés segít vállalkozása pénzforgalmának, mert a díjak kiegyenlítése csak számlázási ciklus végén válik szükségessé. Rendszeres jelentést kap napra és autóra lebontva a költségeiről.

Amennyiben regisztrálni szeretne a szlovák útdíjfizetésre, kérjük hívja ügyfélszolgálati központunkat a 06 1 480-11-11-es telefonszámon vagy írjon e-mailt a roadservices-hu@shell.com címre

Lengyelország

  • Útdíj fizetés 1560 kilométernyi főútvonal, gyorsforgalmi út és az autópálya igénybevételéért
  • Utólagos fizetési lehetőség
  • 2012. Június 1-től már az előre feltölthető készülék díját is fizetheti euroShell Card kártyájával
  • Az útdíjak egyszerű nyomon követetése az euroShell Card számla segítségével

Lengyelországban a kijelölt főútvonalak, gyorsforgalmi utak és autópályák használatáért minden 3,5 tonna össztömeget meghaladó gépjármű és nyolcnál több személy szállítására alkalmas busz után a megtett úttal és a gépjármű környezetvédelmi osztályával arányos útdíjat kell fizetni az új – viaTOLL – elektronikus útdíj rendszeren keresztül. A díjfizetéshez a viaTOLL készülék szükséges. Ez egy, a szélvédő belső oldalához rögzített elektronikus készülék, amely tárolja a gépjármű áthaladásának időpontját a főútvonalak, az autópálya vagy gyorsforgalmi út fizetőkapujain.

KEDVEZŐBB PÉNZFORGALOM ÉS HATÉKONYABB ELLENŐRZÉS

A gazdaságosabb pénzforgalom eléréséhez válassza az utólagos fizetési lehetőséget, hiszen a számlázási időszak végén esedékes fizetési kötelezettséggel növekszik vállalkozása likviditása. Számlájával a gépjárművezetők által naponta fizetendő lengyel útdíjak is kiválóan nyomon követhetőek.

A Shell segít Önnek a regisztrálásban:

Munkatársaink teljes körű segítséget tudnak Önnek nyújtani az utólagos díjfizetésű készülékek regisztrálásához, beleértve a magyar nyelvű dokumentációt is. Kérjük, hívja ügyfélszolgálati központunkat a 06 1 480-11-11-es telefonszámon vagy írjon e-mailt a roadservices-hu@shell.com címre. 

Útdíj-árazás

Előre feltölthető készülékek vásárlása euroShell Card kártyával:

2012. június 1-étől lehetősége van az előre feltölthető készülék Shell kártyával történő fizetésére is. Az előre feltölthető készülékek regisztrálására személyesen van lehetősége a ViaTOLL  ügyfélszolgálati, valamint elosztási pontokon (például egyes Shell töltőállomások). Ezek listáját az alábbi linkre kattintva érheti el:

http://www.viatoll.pl/en/heavy-vehicles/customer-service

Útdíj-árazás

More in Útdíjak és útadók

Úthasználati díj az Egyesült Királyságban

2014. Április 1-től az Egyesült Királyság új, idő alapú útdíjat vet ki az olyan 12 tonnánál nagyobb tömegű tehergépjárművekre amelyek nincsenek regisztrálva az országban. A díjat minden ilyen tehergépjármű után meg kell fizetni, mielőtt belép az országba.

Dél-Európai útdíjak

Ha már utazott Dél-Európában, valószínűleg találkozott a sok különféle útdíjjal, amelyeket a tehergépjáművek után kell fizetni Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban és Szlovéniában

You May Also Be Interested In

Energia és Innováció

Így tárunk fel további, a jelenleginél tisztább energiahordozókat az előttünk álló évtizedekre az emberi zsenialitás, az innováció és a technológia segítségével.

Fenntarthatóság

A fenntarthatóság lényege a Shellnél az, hogy felelős módon biztosítsunk energiát a világ növekvő igényeinek kielégítésére.