Az elektronikus eurovignette rendszer egyszerű, gyors és hatékony, és számos előnyt jelent vállalkozása számára:

  • Nem szükséges előre regisztrálnia
  • Nem kell külön fedélzeti egységet vásárolnia
  • Nincs több időveszteség az ellenőrzőpontokon való megállás miatt
  • Nem kell papír matricákkal teleragasztania a szélvédőt
  • Biztonságos, nem hamisítható, nem tulajdonítható el
  • Készpénzkímélő megoldás – az euroShell kártya számláján fizeti és tükröződik a rendszeres számlán 

A rendszer működése

Miután kiegyenlítette az útdíjat egy terminálnál, a sofőrnek nem kell a matricát felragasztania a járműbe, csak a kapott számlát megtartania. A kifizetés adatait az autópálya fenntartó központi adatbázisában őrzik.

A rendőrségnek hozzáférése van az elektronikus regisztrációs adatbázishoz és egy járműfelismerő rendszer segítségével ellenőrizheti az úthasználat jogosságát.

A több, mint 700 elektronikus euromatrica értékesítőhely* közül 150 a Shellhez tartozik; ezek az euromatricás rendszerű és a velük határos országokban (Dánia, Franciaország, az Egyesült Királyság és Finnország): töltőállomásokon, kikötői irodákban, határállomásokon stb. Csak kérje az új elektronikus euromatricát (napi, heti, havi vagy éves), adja meg a jármű rendszámát, fizessen az euroShell kártyával – és már indulhat is!

Eurovignette értékesítő helyek

More in Útdíjak és útadók

Útdíjak a Benelux országokban és Franciaországban

A Benelux országok sikeresen vezették be az eurovignette rendszert, míg Franciaországban egy összetettebb útdíjfizetési rendszer működik. Tudja meg, hogyan fizethető euroShell Carddal az útdíj a Benelux országokban és Franciaország területén

You May Also Be Interested In

Energia és Innováció

Így tárunk fel további, a jelenleginél tisztább energiahordozókat az előttünk álló évtizedekre az emberi zsenialitás, az innováció és a technológia segítségével.

Fenntarthatóság

A fenntarthatóság lényege a Shellnél az, hogy felelős módon biztosítsunk energiát a világ növekvő igényeinek kielégítésére.