Jump menu

Main content |  back to top

A balesetek megakadályozása érdekében szisztematikusan kezeljük a biztonságot, egyszerűbb és világosabb feltételeket vezetünk be, amelyeket könnyebb megérteni és követni.

A Shellel együttműködő minden vállalatnak az egészségvédelmi, biztonságtechnikai, biztonsági és környezetvédelmi (HSSE), valamint a társadalmi teljesítés (SP) előírásoknak megfelelően kell működnie, vagy ezekkel megegyező üzletpolitikát kell követnie. A kötelező érvényű előírások olyan témákat fognak át, mint a személyes biztonság, biztonság az utakon, illetve folyamatbiztonság.

Azért dolgozunk, hogy dolgozóinkat és alvállalkozóinkat biztonságban tudjuk, méghozzá oly módon, hogy küzdünk azokkal a kulturális tényezőkkel, amelyek veszélyes viselkedéshez vezethetnek.

A zéró tolerancia programot 2007-ben vezettük be a halálos kimenetelű és egyéb balesetek elkerülésére. Dolgozóink körében vezetői biztonsági tréningeket tartunk, díjazzuk a sikeres teljesítményt, valamint azt, ha javítunk a szabálykövetésen.

Életmentő szabályaink előírják mindazt,, amit dolgozóinknak és alvállalkozóinknak be kell tartani a komoly balesetek megelőzése érdekében, például viselniük kell mindig a biztonsági övet és megfelelően kell viselkedniük minden szituációban.

A Shell 12 életmentő szabálya

Safety
Érvényes munkaengedéllyel dolgozzon, amennyiben szükséges. Szerezzen engedélyt, ha olyan területre kell belépnie, ahol ez szüksége. Végezzen el gáztesztet, amennyiben szükséges.
     

 

Szerezzen engedélyt mielőtt biztonsági berendezéseket semmisít meg vagy hatástalanít. Védekezzen az esetleges esések ellen, ha magasan dolgozik. Mindig használja a megfelelő védőruházatot.
     
Ne tartózkodjon felfüggesztett rakomány alatt. Kizárólag a kijelölt helyeken dohányozzon. Ne fogyasszon alkoholt vagy drogokat munka, illetve vezetés közben.
     

 

Vezetés közben ne használja telefonját, valamint tartsa be a kötelező sebességet. Mindig használja a biztonsági övet. Kövesse az előírt útmenedzsment-tervet.

Eszközök oldal