Jump menu

Main content |  back to top

Műszaki gárdánk mintegy 10%-a végez kutatási és fejlesztési munkát 11 országban működő technológiai központjainkban. Tudásuk, alkotóképességük és ötleteik segítenek minket abban, hogy társadalmi és környezeti szempontból felelős módon elégítsük ki a világ növekvő energiaigényét.

Vezető tudósok

Nemzetközileg elismert vezető tudósaink segítik munkatársainkat abban, hogy gyarapíthassák szaktudásukat, és megismerjék a legújabb technológiákat. Együttműködnek Főtechnológusunkkal az energiatermelés jövőjét alakító technológiák kifejlesztésén és átadásán.

Székhelyeink

Az amerikai Houstonban, valamint a hollandiai Amsterdamban és Rijswijkben működő műszaki központjaink az innovációra, új technológiák kifejlesztésére és a meglévők továbbfejlesztésére összpontosítanak.

Máshol – közöttük az Egyesült Királyságban, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Indiában, Norvégiában, Ománban, Katarban és Szingapúrban – lévő további központok a termékfejlesztésre, a forgalmazás-támogatásra és regionális műveletek specifikus műszaki támogatására összpontosítanak.

Központjaink közötti együttműködéssel különféle szakterületek csoportjai fognak össze, a  technológiák tervezésének és felhasználásának felgyorsítása érdekében. Például geológusok, mérnökök és geofizikusok háromdimenziós (3D) virtuális rendszereken kapcsolatot tartva egyidejűleg dolgozhatnak kutak tervezésén.

Befektetés a jövőbe

A Shell a kutatásra és fejlesztésre a legtöbbet invesztáló cég a jelentős olajtársaságok között. 2008-ban közel 1,3 milliárd dollárt költöttünk olyan technológiák kutatására és fejlesztésére, melyekre szükség lesz ahhoz, hogy több és tisztább energiát, energiahatékonyabb üzemanyagokat és termékeket állítsunk elő vevőink számára.

Eszközök oldal