A Shell Hungary aláírta az EU Sokszínűségi Kartát

Az Európai Sokszínűségi Karta 2004-ben indult kezdeményezés, amely az Európai Unió diszkrimináció-ellenes, esélyegyenlőséget támogató irányelveit rögzíti és népszerűsíti a foglalkoztatók körében. Az EU Karta aláírásával a Shell Hungary tiszteletben tartja az egyenlő bánásmódot, és konkrét lépéseket tesz egy sokszínű szervezeti kultúra létrehozása érdekében.

„A sokszínűséget és befogadást biztosító munkakörnyezet a Shell legfőbb értékeinek, a becsületességnek, a feddhetetlenségnek és az emberek iránti tiszteletnek meghatározó része. A befogadó környezet kulcsfontosságú az innováció szempontjából, továbbá elősegíti a tehetségek fejlődését és megtartását.

Ennek köszönhetően a Shell Hungarynál a munkavállalóink elkötelezettsége magas, alacsony a fluktuációnk és különösen büszkénk vagyunk arra, hogy a vezetőségünkben a nők arányát tekintve nagyot léptünk előre.

A sokszínűséget és befogadást biztosító munkakörnyezettel kapcsolatban hosszú távú külső párbeszédet is kezdeményezünk és örömmel járulunk hozzá a Karta mai elindításához” – mondta el Istenesné Solti Andrea a Shell Hungary HR Igazgatója az ünnepélyes aláíró eseményen, amelyet a Shell Hungary támogatásával a Holland Nagykövetség Rezidenciáján rendeztek meg.

A Shell Hungary mellett további 49 magyarországi vállalat írta alá az Európai Sokszínűségi Kartát.