Mit jelent ez Önnek?

Amennyiben 3,5 t súly feletti járművel közlekedik Olaszországban, és útdíjfizetésre FDE Telepass készüléket használ, akkor az útdíjfizető készülék cseréjét legkésőbb 2022. március 1-ig el kell végeznie.

Mit kínálunk Önnek az EETS4U, illetve a Telepass SAT készüléken keresztül:

 • Kedvezőbb költségek: csökkentett tranzakciós díjak az olasz útdíjfizetésre
 • EETS4U vagy Telepass SAT készülék rendelése esetén átvállaljuk Öntől a régi Telepass készülékek visszaküldését, amennyiben Ön azt eljuttatja budapesti irodánkba* 2022. február végéig.
Shell EETS4U Postpay HU-GO

Az EETS4U és a Telepass SAT készülék előnyei:

 • Széleskörű lefedettség: kezelje az összes útdíjfizetéssel kapcsolatos folyamatot egyetlen szolgáltatón keresztül!
  • Az EETS4U eszköz jelenleg a következő országok útdíjfizetését kezeli: Bulgária, Belgium, Németország, Ausztria, Franciaország, Spanyolország és Portugália, Magyarország, Olaszország*, Svájc, Lengyelország (e-Toll hálózat)
  • A Telepass SAT eszköz jelenleg a következő országok útdíjfizetését kezeli: Bulgária, Belgium, Németország, Ausztria, Franciaország, Spanyolország és Portugália, Skandinávia, Olaszország, Svájc, Lengyelország (e-Toll hálózat és A4 autópálya).
 • Testre szabva az Ön számára: Csapatunk Önnel közösen együttműködve dolgozza ki azt a megoldást, amely leginkább megfelelő az Ön flottája számára.
 • Egyszerű beüzemelés: A fedélzeti egység (OBU) beüzemelése gyors és egyszerű, a regisztrációt elvégzik az útdíjszakértőink.

Hogy érinti ez a váltás a 3,5 tonna és az alatti járműveit?

 • A Shell 2022. márciusától nem biztosítja az FDE partnercégünktől rendelhető, csak olasz útdíjfizetésre alkalmas, régi típusú Telepass készülékek használatát a 3,5 tonnánál nehezebb járművek részére! Azaz, ettől az időponttól csak a 3,5 tonna és az alatti járművekre tudják megrendelni és használni FDE Telepass típusú készüléket.

Mi az Ön teendője?

 • Amennyiben az Ön flottája már használ EETS4U vagy TELEPASS SAT készülékeket is, kérje az olasz útdíj** aktiválását meglévő készülékein, vagy cserélje le a régi FDE Telepass készülékét többi járművében is!
  Olaszország, vagy egyéb új ország aktiválás igénylése esetén, kérésüket küldjék el nekünk a utdij-hu@shell.com email címre.
  Az új ország aktiválásának elindításáról emailben fogjuk Önt értesíteni.
  Az innen számított átfutási idő 04-48 óra.
 • Amennyiben további EETS4U vagy TELEPASS SAT készüléket igényelne, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az utdij-hu@shell.com email címen.
 • Amennyiben váltani szeretne EETS4U vagy Telepass SAT készülékre, töltse ki az alábbi űrlapot, vagy vegye fel a kapcsolatot ügyfélmenedzserével telefonon vagy e-mailben.

*Minden régi Telepass készülékét egyszerre küldje el nekünk a következő címre: Shell Hungary Zrt. 1113 Budapest, Bocskai út 134-146. Kollégáink gondoskodnak róla, hogy a megfelelő módon visszajuttassuk azt az FDE címére

** Szicília várhatóan 2022 év elejétől fizethető az EETS4U készülékkel