Az útdíj fizetése

2020. január 1-től további 868 kilométerrel bővült a díjköteles utak hálózata, így jelenleg az útdíj 1279,6 km autópályán és 249,3 km gyorsforgalmi úton fizetendő.

Shell kártyával gyorsan és könnyen fizetheti az útdíjat. Regisztráció után utólagos fizetést vehet igénybe, regisztráció nélkül előre fizetéses készüléket használhat.

  • Utólagos fizetéses (post-pay) készüléket regisztráció után vehet fel a Kapcsolattartó Pontokon: https://mytocz.eu/hu/customer-points/contact-points. Az autópálya díjat a megtett út alapján automatikusan kiszámítják, és az Ön Shell számlájára terhelik.

A regisztrációhoz szükséges táblázatot letöltheti innen: https://s00.static-shell.com/content/dam/royaldutchshell/documents/business-function/energy-and-innovation/europe/cseh-keszulek-regisztracios-adatlap.xlsx

Kitöltés után, kérjük küldje el e-mailben az utdij-hu@shell.com címre, a regisztrálni kívánt járművek forgalmi engedélyének és CEMT igazolásainak másolatával. Továbbá kérjük küldje meg cégkivonatának vagy egyéni vállalkozói igazolásának másolatát is az emailben.

Javasoljuk, hogy a jobb készpénzforgalom eléréséhez válassza az utólagos fizetési lehetőséget, hiszen a számlázási időszak végén esedékes fizetési kötelezettséggel növekszik a vállalat likviditása.

A készülék leadásakor a kaució és a feltöltésből megmaradt összeg is visszafizetésre kerül.
Fontos, hogy a díjköteles útra való felhajtás előtt már rendelkezzen feltöltött készülékkel.

A díjköteles utak térképet letöltheti innen: https://mytocz.eu/hu/documents

A jelenlegi útdíj tételek listáját itt találja: https://www.mytocz.eu/hu/etoll/toll-rates

FONTOS INFORMÁCIÓ: Régi típusú útdíjfizető készülékét személyesen 2020. január 31-ig, postán a központi gyűjtőpontra címezve legkésőbb 2020.május 31-i beérkezéssel adhatja le. Részletes információkat a készülék leadásról itt talál: MYTO- régi cseh készülék leadása

További információért, és a készülék megrendeléséhez, kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 480 1111 telefonszámon, vagy keressen minket e-mailben: az utdij-hu@shell.com vagy a kartyainfo-hu@shell.com címen.

More in Útdíjak és útadók

Franciaország

2017. szeptember 1-től megszűnik a euroShell kártya elfogadása a francia útdíj fizetésére. Ismerje meg ajánlutankat, mellyel továbbra is Shell számlán fizetheti a francia útdíjat.

Belgium

Belgiumban az útdíjfizetés vonatkozik minden, 3,5 tonna súlyt meghaladó tehergépjárműre. A díjfizetés fedélzeti egységgel történik, melyből több megoldást is ajánlunk.

You May Also Be Interested In

Shell töltőállomás-kereső

Az ünnepi nyitva tartás változhat, ezért kérjük érdeklődjön a részletekről a töltőállomás elérhetőségein.

Energia és Innováció

Így tárunk fel további, a jelenleginél tisztább energiahordozókat az előttünk álló évtizedekre az emberi zsenialitás, az innováció és a technológia segítségével.

Fenntarthatóság

A fenntarthatóság lényege a Shellnél az, hogy felelős módon biztosítsunk energiát a világ növekvő igényeinek kielégítésére.