Viacard

  • Néhány szicíliai kivételtől eltekintve a ViaCard Olaszország valamennyi autópálya-szakaszán használható a fizetéshez, a kártya mágnescsíkjának lehúzásával.
  • A Via kártyát a cég nevére állítják ki, és a vállalat valamennyi járműve használhatja. A kártya bármilyen járműkategóriára érvényes, beleértve a magánhasználatra kapott személyautókat is.
  • Ha nem szeretné, hogy a gépkocsivezetők készpénzt vigyenek magukkal, a Viacard a legjobb módszer az olasz autópályadíjak fizetésére. Közvetlen kifizetésként semmilyen üzemanyagkártya nem használható, a hitelkártyák nagy hátránya pedig az, hogy azok után nem igényelhető vissza az áfa.

Telepass

A Telepass elektronikus fizetési rendszer segítségével a gépkocsivezetők megállás nélkül hajthatnak keresztül a különleges díjfizető kapukon. Az eszközt egyszerűen a jármű szélvédőjéhez kell rögzíteni. Amint a jármű keresztülhalad a díjfizető állomáson, a rendszer kiszámolja a fizetendő autópályadíjat, majd ezt automatikusan hozzáadja a Viacard számlához, ami pedig összekapcsolható az euroShell Card számlával.

  • A ViaCard kiegészítéseként az ügyfelek Telepass készüléket bérelhetnek, amelyet a jármű szélvédőjére szerelnek fel.
  • A Telepass készülékkel felszerelt járműveknek nem kell minden díjbeszedő kapunál megállniuk. Ehelyett egyenesen keresztülhajthatnak a külön erre a célra szolgáló Telepass sávban, ahol az átkelést elektronikus formában rögzítik. 
  • A Telepass készülékeket az autópálya-üzemeltető cégtől lehet bérelni. A megrendelésen fel kell tüntetni az eszköz(öke)t használó jármű(vek) rendszámát.
  • A Telepass készüléket csak azok rendelhetik meg, akik ugyanazon ügyfélszám alatt már rendelkeznek Via kártyával. Maximum a Via kártyák számával megegyező Telepass készülék bérlésére van lehetőség.

További információért, és a készülék megrendeléséhez, kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 480 1111 telefonszámon, vagy keressen minket e-mailben: a kartyainfo-hu@shell.com vagy az utdij-hu@shell.com címen.

Még több in Közúti szolgáltatások

Útdíjak az Eurovignette országokban

Belgium 2016. áprilisában kivált a eurovignette hálózatából, és saját útdíj-fizetési rendszert vezetett be. Hollandiában,Luxemburgban, Dániában és Svédországban a eurovignette megvásárlásával fizetheti az útdíjat. A díjfizetés minden 12 tonna feletti gépjárműre kötelező, kivéve a buszokat.

Ausztria

A "GO" nevű osztrák elektronikus útdíj-rendszer minden 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű járműre kötelező érvényű. A "Maut" nevű adó a megtett távolság arányában fizetendő útdíj, amelyet az osztrák autópályák és gyorsforgalmi utak használatáért vetnek ki. A megtett távolságot a kötelezően előírt fedélzeti készülék, a "GO box" méri.