A Shellnél törődünk munkatársaink sokszínűségével, mivel hiszünk abban, hogy a teljeskörűen befogadó munkahely lehetővé teszi alkalmazottainknak, hogy szárnyaljanak, ami ráadásul vállalatunknak is szárnyakat adhat.

Amikor alkalmazottaink kimagasló teljesítményt nyújtanak, a vállalat is ezt teszi. Ebből kifolyólag büszkén támogatjuk leszbikus, homo- és biszexuális, valamint transznemű (Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender, LGBT) munkatársainkat, valamint pártoljuk alkalmazottaink szexuális irányultságtól vagy nemi identitástól független egyenlőségét.

"Jó érzés volt tudni, hogy a Shell törődik az LGBT-kérdésekkel és -alkalmazottakkal. Olyan vállalatnál akartam dolgozni, amely értékeli a sokszínűséget."

Filipe Henriques Martins
Két lány, akik egymásra mosolyognak, miközben sétálnak az utcán

Tisztában vagyunk vele, hogy világszerte más és más társadalmi hozzáállás tapasztalható az LGBT-kérdésekkel kapcsolatban, valamint a külső környezet is változóban van.

A mi megközelítésünk szerint a lényeg az alkalmazottaink iránt tanúsított tisztelet megerősítése és a tudatosság fokozása, ahelyett, hogy az egyéni meggyőződéseket próbálnánk megváltoztatni. Magatartási kódexünk elvárja tőlünk, hogy esélyegyenlőséget biztosítsunk minden munkatársunknak, bárhol is dolgozzanak, szexuális irányultságuktól vagy nemi identitásuktól függetlenül.

A Shellnél működő LGBT-hálózatok

A Shell LGBT-hálózatai az LGBT-munkatársak támogató környezetének biztosítására jöttek létre, hogy magabiztosságot merítsenek belőle ahhoz, hogy önmaguk legyenek a munkahelyen. A céljuk az, hogy felhívják a figyelmet az LGBT-munkatársak előtt álló kihívásokra, valamint a szervezet minden szintjén együttműködjenek az emberekkel, biztosítva, hogy a Shell is a befogadó munkahelyek közé tartozzon.

Az első LGBT-hálózatot 1997-ben az Amerikai Egyesült Államokban alapították a Shellnél, amelyet világszerte hamarosan további hálózatok követtek, többek között az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Kanadában, Indiában, és legutóbb 2015-ben Dél-Afrikában (lásd az alábbiakban).

A hálózatok az üzletágakon átívelő kapcsolatokat hoznak létre a kollégák között – az LGBT-közösséghez nem tartozó embereket is beleértve – valamint a korlátok lebontásával fokozzák a tudatosságot, például a figyelem felkeltése, a támogató foglalkozások és a helyi eseményeken való részvétel által.

Kimutatjuk támogatásunkat

Az LGBT-egyenjogúsághoz nyújtott támogatásunk kiterjed a következőkre:

  • Workplace Pride – A Shell tagja az amszterdami központú, közhasznú Workplace Pride ernyőszervezetnek, amely érdekképviseleti alapítványként az LGBT-közösség tagjainak igyekszik nagyobb elfogadást kiharcolni a munkahelyeken és a társadalomban. 2012-ben mi is aláírtuk az amszterdami Workplace Pride-nyilatkozatot, hogy támogassuk az LGBT-közösséget befogadó munkahelyek kialakítását.
  • Human Rights Campaign – A Shell vállalati partnere a Human Rights Campaign (HRC) kezdeményezésnek, vagyis a legnagyobb olyan polgári jogi szervezetnek, amely az amerikai LGBT-polgárok számára kíván egyenjogúságot elérni.
  • Támogatói programok – A Shell számos támogatói programot hozott létre, amelyek célja, hogy felhívják a felső vezetés figyelmét a Shellnél az LGBT-léttel kapcsolatos kihívásokra, valamint rávegyék a vezetőket arra, hogy látható és aktív módon támogassák a különféle hálózatok munkáját.
  • A Pride-zászló kitűzése – A vállalat által biztosított támogatás nyilvános jeleként a Pride-hetek, valamint az előbújás világnapja alkalmával a Shell számos irodaépületére kitűzi a Pride-mozgalom zászlaját.
  • Tudatosságfokozó képzés – Sokszínűségi és befogadási portfóliónk részeként tudatosságnövelő képzéseket tartunk a szexuális irányultság témakörében. Az LGBT-befogadást a Shell valamennyi működési helyén beépítjük minden globális sokszínűségi és befogadási képzésünkbe, azokban az országokban is, ahol az LGBT-identitás felvállalására korlátozó jogszabályok vonatkozhatnak.

Erő önmagunk felvállalásához

Filipéhez hasonló szakembereink büszkék arra, hogy a Shellnél dolgozhatnak, és ösztönözhetnek másokat, mi pedig arra törekszünk, hogy számukra is vonzó környezetet kínáljunk, amely a legjobb teljesítményre sarkallja őket.

"Barátságosan, tisztelettel és építő módon kell ezekről a témákról beszélnünk az emberekkel. Önmagam felvállalása az alap ahhoz, hogy fejlődhessek, továbbá elengedhetetlen ahhoz, hogy boldog, sikeres legyen a magán- és a szakmai életem."

Filipe Henriques Martins

A Shell a közelmúltban lett Dél-Afrika első vállalata, amely LGBT-hálózatot hozott létre. Bár az ország jól halad az LGBT-jogok elismerésében az afrikai kontinenst tekintve, ez mégis nagy pillanatnak számított.

Mark Emdin, Organisation Effectiveness Manager (Globális funkciók) így nyilatkozott: „Ennek mutatnia kell az utat az olyan országokban dolgozó munkatársaknak, ahol nem könnyű – vagy akár illegális – LGBT-identitással élni; az üzenet pedig az, hogy ők is valódi önmaguk lehetnek a Shellnél.”

„Amikor munkatársaink érzik, hogy befogadtuk és elfogadtuk őket, képesek ötleteik gazdag tárházát, hátterüket és nézőpontjukat kiaknázva üzleti értéket teremteni” – tette hozzá Bonang Mohale, a Shell South Africa elnöke.

További információk a Karrier részben

Női szemmel

Hallgassa meg a Shell néhány befolyásos női alkalmazottját, és fedezze fel, miként irányítják ők szakmai előmenetelüket, és ösztönzik a változást a munkahelyen.

Összehozzuk a kultúrákat

Napjainkban a tehetség minden eddiginél sokszínűbb, a befogadó munkakörnyezet pedig kulcsfontosságú e tehetség megújítása, fejlesztése és megtartása szempontjából.