Stuart Young azután csatlakozott a Shellhez, hogy osztályelsőként végzett a kanadai Albertai Egyetemen.

Kereskedelmi és üzleti jogból szerzett diplomája birtokában eredetileg azt tervezte, hogy jogász lesz, de miután egy egyetemi nyílt napon találkozott a Shell egyik toborzójával, kedvet kapott ahhoz, hogy belépjen a vállalathoz.

Mivel sokszínű családi háttérrel rendelkezik (édesanyja őslakos kanadai indián, édesapja skót származású), a Shellnél megjelenő sokszínűség vonzó volt számára.

Amikor később a HR szakterületén csatlakozott a Shell végzősöknek szóló programjához, úgy érezte, a helyén van. „Azonnal megtaláltam a helyem a programban” – mondja. „Mindig emberek közelében akartam dolgozni, egy olyan helyen, ahol befolyással lehetek a vállalat sokszínűségére.”  

ADHD zavarral felnőni

Volt azonban valami Stuarttal kapcsolatban, amit egyelőre még nem osztott meg a munkatársaival. Találkozót kért HR-tanácsadójától, és beavatta őt az állapotába: Stuart figyelemhiányos hiperaktivitási zavarral (Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD) küzd már gyermekkora óta.

Stuartnál serdülőként diagnosztizálták az ADHD-t, azt a mentális zavart, amely rövid figyelemkiesést és a szervezési készségek hiányát okozhatja, és kisebb önbizalomhoz, szorongáshoz, valamint depresszióhoz vezethet.

Amikor a Shellnél belépett a munka világába, Stuart először úgy döntött, hogy az ADHD diagnózisát megtartja magának. „A láthatatlan fogyatékosságokat néha nehezebb megérteniük az embereknek” – tette hozzá.

A kollégák támogatása

HR-tanácsadójával és vezetőjével közösen Stuart tervet dolgozott ki állapota kezelésére. Úgy döntöttek, hogy Stuart részt vesz majd egy 12 hetes külső tanfolyamon, amely segít neki az ADHD kezelésében és a rá nehezedő munkaterhelés elviselésében összeszedettebb, hatékonyabb módon. Ennek támogatására Stuart – vezetője jóváhagyásával – a péntek délutánokra időpontot beszélt meg egy mentálhigiénés szakemberrel, aki meglátogatta őt az irodában.

A hatás azonnal jelentkezett. Az előtte álló problémák kezeléséhez szükséges megfelelő eszközök biztosításánál is többet jelentett, hogy nyíltságának köszönhetően felszabadult a rá nehezedő nyomás alól, és ez segített igazán fejlődni a

munkahelyén. Így magyarázza: „Azzal, hogy megnyíltam a vezetőm és a munkatársaim előtt, majd segítséget kértem tőlük, úgy éreztem, hogy most már képes vagyok előrelépni.”

Jelenlegi végzőstoborzó munkakörében Stuart egyedülálló helyzetben van ahhoz, hogy segítsen a hasonló fogyatékossággal rendelkező diákoknak és végzősöknek megtalálni a saját útjukat a Shellnél, valamint folytassa annak a befogadó környezetnek a népszerűsítését, amelyben mindenki fényes sikereket érhet el. Az általa adott tanácsok közül az egyik legfontosabb, hogy hangot kell adni a kérésünknek, ha segítséget szeretnénk kapni: a támogatás elérhető, és ha valaki láthatatlan fogyatékossággal rendelkezik, nem szabad félnie attól, hogy a világ elé tárja azt.

Stuart számára az, hogy mert szólni, valamint a vezetőjétől és a kollégáitól kapott támogatás volt a kulcs, hogy felülkerekedhessen fogyatékosságán: „Az embereknek információkra van szükségünk, de még ennél is fontosabb, hogy érezzék: nincsenek egyedül.”

További információk a Karrier részben

Élet a Shellnél

Ismerje meg az úttörőinket, újítóinkat, kalandorainkat és felfedezőinket a világ számos pontjáról, akik az Ön számára is ösztönzést jelenthetnek Fedezze fel történeteiket, és nyerjen betekintést a Shellnél megvalósított pályafutásukba.

Sokszínűség és befogadás

Hiszünk egy olyan befogadó kultúra megteremtésében, ahol Ön is gyarapodhat. Tudja meg, miért fontos a Shellnek a sokszínűség és a befogadás.