Ez az eszköz nem a vevői panaszok és kérdések kezelésére szolgál. Ügyfélszolgálati kérdésekben, kérjük, forduljanak a helyi Shell irodához.

Mi a Shell Globális Segélyvonal?

A Globális Segélyvonal lehetővé teszi a Shell cég dolgozóinak és más személyeknek, hogy elmondják a kétségeiket és dilemmáikat, vagy segítséget kérjenek az előírásokat vagy az üzletvezetési alapelveinket (SGBP) érintő, valamint az „Etikai Kódexnek” való megfelelés kérdéseiben, mindezt teljes bizalommal és retorzióktól mentesen.

Ki használhatja a Globális Segélyvonalat?

A Globális Segélyvonal a Shell összes dolgozójának, valamint a Shell szerződéses partnereinek és külső szervezetek dolgozóinak szól, akikkel a Shell üzleti kapcsolatban áll (pl. ügyfelek, beszállítók, közvetítők), ha a Shell vagy a cég dolgozóinak részéről valami helytelen dolgot vesznek észre. Ez az eszköz nem a vevői panaszok és kérdések kezelésére szolgál.

Milyen módon lehet a Globális Segélyvonal közvetítésével kérdést feltenni, vagy ismertetni egy problémát?

A Globális Segélyvonal az év 365 napján, éjjel-nappal elérhető. A Segélyvonalon érkező telefonokat és bejelentéseket a Shell nevében egy független, külső, a Segélyvonalak működtetéséhez értő specialista fogadja. Bejelentést kétféle módon lehet tenni:

1. A Globális Segélyvonal weblapjára történő belépéssel. Űrlapot kitöltésével lehet feltenni a kérdést vagy bejelenteni az adott ügyet. A weblap 14 nyelven érhető el, köztük angolul és egyaránt hozzáférhető külső személyek, valamint a Shell dolgozói számára is.

2. Telefonon keresztül, a saját országában, a Globális Segélyvonalat hívva; Bárhonnan ingyenesen fel lehet hívni a segélyvonalat, ahol a Shell jelen van. Lehet kérni tolmácsot, hogy segítsen a telefonbeszélgetésben az angol nyelven beszélő személynek. Ha az automata rendszer nem ad információt a nyelvválasztási lehetőségről, meg kell adni a szükséges nyelv nevét a beszélgetés megkezdése előtt a kérdező kapcsolásáig.

Mi történik, amikor felveszi a kapcsolatot a Globális Segélyvonallal?

Beszélgethet névtelenül, bemutatkozva, és kérve egy konkrét személlyel a beszélgetés lehetőségét, anélkül, hogy Ön megadná a nevét, de meg lehet adni a saját nevet és elérhetőségi adatokat is. A lehető legtöbb információt kell elmondani az ügyről, de tartva magát a tényekhez, főként, ha egy másik személyre jelentenek be panaszt.

A telefonbeszélgetés vége előtt, vagy mielőtt elküldik a bejelentést az Interneten, megkapja a bejelentés számát és egy PIN kódot, hogy később újra telefonálva vagy belépve a weblapra ellenőrizhesse, a cég válaszolt-e, vagy hogy újabb információkat adhasson meg. A telefonon vagy az Interneten keresztül történő bejelentést követően, arról a Shell felé jelentés készül.

Mi történik, ha a Shell cég megkapja a bejelentést?

Az Ön bejelentését megkapja a Regionális Koordinátor, aki azt véleményezi és kiszignálja az adott ügyért felelős menedzsernek, hogy az megtegye a szükséges lépéseket. Amennyiben a bejelentés egy kérdés vagy esetleg olyan kétség, amiben tanácsot kell adni, azt átadják annak a személynek, aki szakképzett a válaszadásra, pl. egy kijelölt szakember vagy a jogászunk.

Abban az esetben, ha a bejelentés aprólékos, vizsgálatot igénylő feljelentés jellegű, a vizsgálathoz kijelölnek egy személyt vagy csoportot. Ez általában egy megfelelően kiképzett személy bevonását jelenti, abból az országból, amelyre a bejelentés vonatkozik, aki megfelelő ismeretekkel rendelkezik a helyi viszonyokról.