Az új Tecotherm Neo készülék a súlyos oxigénhiányban született érett újszülöttek teljes testének hűtését teszi lehetővé, útközben is. A testhőmérséklet bizonyos határig történő kontrollált csökkentésével ugyanis az oxigénhiányos károsodások kialakulásának veszélye kisebb, így az agyban bekövetkező károsodások is elkerülhetők. A készülék melegítő üzemmódban pedig azokon a kis súlyú koraszülött babákon segít, akik még nem tudják tartani a testhőmérsékletüket.

A Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálatnál évente 35-40 baba esetében tudjuk majd használni az új eszközt, akiknél így már a helyszínen biztosítani tudjuk azt a korszerű eljárást, ami a túlélésben, illetve a későbbi életminőség javításában is segít. Eddig csak egy autónk volt felszerelve ilyen készülékkel, ezért a párhuzamos riasztások esetén nem minden babánál tudtuk megkezdeni az aktív hűtést. A Shell Hungary zRt. adományával most már az esettorlódásoknál is biztosítható a második baba esélyegyenlősége” – mondta el Dr. Somogyvári Zsolt, az alapítvány szakmai vezetője.

Az eszközt a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat telephelyén Bujdosó Andrea, a Shell Hungary zRt. Magyarországért és Szlovéniáért felelős Értékesítési Igazgatója adta át az alapítvány számára. „A Shell számára fontos, hogy segítse a helyi közösségeket és egy-egy jó ügy mellé állva együttműködjön a helyi szervezetekkel. Magyarországon a koraszülöttmentés az egyik kiemelt támogatási területünk, a Peter Cerny Alapítványt pedig a szakértelmünket és a rendelkezésünkre álló erőforrásainkat kiaknázva támogatjuk különböző formákban. Reméljük, hogy ez az új eszköz további segítség lesz nekik önzetlen munkájukban.”

A Shell évek óta, elkötelezetten segíti az alapítványt, többek között például fedezi a mentőautók éves üzemanyagfelhasználását. Emellett a vásárlók érzékenyítése a téma iránt szintén fontos a vállalat számára, ezért rendszeresen bevonja őket, hogy ők is megismerhessék és segíthessék a koraszülöttmentők munkáját. A legutóbbi kampány során minden liter üzemanyag tankolása után 1 Ft-ot fordítottak az új eszköz megvásárlására.

Ajánlott tartalom

Shell DYNAFLEX technológia

Tudjon meg többet a DYNAFLEX technológiáról.

Shell V-Power

Tudjon meg többet a Shell V-Power üzemanyagokról DYNAFLEX technológiával.

Shell normál üzemanyagok

Bármerre is visz az útja, válassza a Shell üzemanyagát!