Ön meg tudná tenni a London-Helsinki távolságot oda-vissza csupán egyetlen liter üzemanyaggal (3 771 km/l)?

A Shell Eco-marathon egy világméretű verseny, amely olyan diákoknak szól, akiket érdekelnek az innovatív megoldások a mobilitásban. A részt vevő csapatok feladata megtervezni és megépíteni saját ultra energiahatékony járműveiket.

A 2018. július 5-8. között a londoni Queen Elizabeth Olimpiai Parkban megrendezett 34. Shell Eco-marathon célja, hogy kiderüljön, melyik csapat autója tudja a legnagyobb távot megtenni a legkevesebb energiával.

A győri SZEnergy csapat az egyik legtehetségesebb a magyar csapatok közül, és már több mint 10 éve vesz részt a versenyen. Járművükkel mindig megpróbálnak kitűnni a versenytársaik közül, ezért saját motorvezérlést, akkumulátor csomagot és akkumulátor menedzsment rendszert terveztek. Ezzel a hozzáállással 24 ország 143 csapata közül a 6. helyezést érték el.

A kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola és a Debreceni Egyetem csapata is derekasan helyt állt – gratulálunk!

Tekintse meg a versenyről készült videót, melyben a magyar autócsodákon kívül a felkészülés és a verseny izgalmas pillanataiba is betekinthet.