Hogyan működik?

A meglévő erdők természetes módon kivonják a szén-dioxidot a légkörből. Az erdők védelmével ez a természetes folyamat fenntartható és felhasználható az üzemanyag-vásárlásból származó karbonkibocsátás kompenzálására.

A Shell olyan akkreditált projekteket támogat, amelyek az erdőirtás veszélyének kitett nagy természeti területek védelmére, illetve a megsemmisült területek újratelepítésére összpontosítanak.

Ha karbonsemlegesítési szolgáltatásunkat választja, akkor olyan projekteket is támogat, amelyek biológiai sokféleséget biztosítanak, védik a veszélyeztetett fajokat, valamint munkahelyeket és szolgáltatásokat nyújtanak a helyi közösségeknek, ahol ezek a projektek találhatók.

Karbonsemlegesítési szolgáltatás

Karbonsemlegesítési szolgáltatás

A Shell üzemanyagait választva már Ön is támogathat erdővédelmi és újraerdősítési projekteket.

Ismerje meg a részleteket!

"Nincs egyetlen biztos megoldás a klímaváltozás kezelésére. A globális energiarendszer átalakítására van szükség. Az áramtermeléstől az iparig, és a közlekedésig. Ebből a Shell is kiveszi a részét.”

- Ben van Beurden, Chief Executive Officer Shell.

EGYÜTTMŰKÖDÉS A TERMÉSZETTEL

Természetalapú Megoldások

A világnak számos különböző módszert ki kell dolgoznia a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére. Az egyik lehetséges megközelítés a szén-dioxidot megkötő természetes ökoszisztémák – például az erdők, legelők és vizes élőhelyek – védelmére és helyreállítására helyezi a hangsúlyt. Ezt összefoglalóan természetalapú megoldásoknak nevezzük. Tudjon meg többet!

Erdővédelmi projektek

A karbonsemlegesítési szolgáltatás igénybevételével Ön is olyan nemzetközileg akkreditált, kibocsátás ellensúlyozó projekteket támogat, mint a perui REDD+ Cordillera Azul projekt és az indonéziai Katingan Mentaya projekt. Tudjon meg többet!

A „karbonsemlegesítés”, a „szén-dioxid ellensúlyozása” és a „szén-dioxid kompenzálása” azt jelenti, hogy a Shell részt vesz olyan projektekben, amelyek az üzemanyag kitermelése, szállítása, előállítása, forgalmazása vagy felhasználása során termelődő szén-dioxid-egyenértéket (CO₂e) természetes folyamatok révén vagy a természetes ökoszisztémák pusztulásának elkerülésével vonják ki a légkörből. A szén-dioxid-egyenérték (CO₂e) olyan üvegházhatású gázok kibocsátására vonatkozik, mint például a CO₂, CH₄, N₂O.