A Shell Általános Üzleti Alapelvei

Kihívásokkal teli világban működő globális energiaipari vállalatként szigorú normákat határozunk meg a teljesítményre és az etikus magatartásra vonatkozóan. Tetteink alapján ítélnek meg bennünket – így hírnevünk megőrzése is attól függ, mennyire felelünk meg az alapvető értékeinknek, a becsületességnek, a feddhetetlenségnek és az emberek iránti tiszteletnek. Nyolc üzleti elvünk ezeken az alapvető értékeken alapul, és azt jelzik, hogy mennyire építjük a bizalmat, a nyitottságot, a csapatmunkát, a szakszerűséget és a büszkeséget tevékenységünkkel kapcsolatban.

A világszinten tevékenykedő vállalatok sorában az elsők között voltunk, akik a meggyőződéseiket nyilvánosságra hozták az 1976-ban közzétett Általános Üzleti Alapelveinkben. Ezen elveink részeként elkötelezzük magunkat amellett, hogy hozzájárulunk a fenntartható fejlődéshez, egyensúlyt teremtünk a rövid és hosszú távú érdekek között, továbbá döntéseink során figyelembe vesszük a gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi szempontokat.

A Shell valamennyi alkalmazottjától és alvállalkozójától, valamint az általunk üzemeltetett közös vállalatoknál dolgozó munkatársaktól is elvárja, hogy ismerjék üzleti elveinket és mindenkor azok szerint járjanak el. A beszállítókat és a nem általunk üzemeltetett közös vállalatokat is arra ösztönözzük, hogy alkalmazzanak azonos alapelveket.

Töltse le a Shell Általános Üzleti Alapelveit

A Shell Etikai Kódexe

Etikai Kódexünk alkalmazottaink számára nyújt útmutatást ahhoz, hogy alapvető értékeinkkel összhangban tudják alkalmazni a Shell Általános Üzleti Alapelveit. Gyakorlati tanácsokat nyújt a jogszabályok és előírások betartásához, valamint az ügyfelekkel, közösségekkel és munkatársakkal kialakítandó viszonnyal kapcsolatban.

A számunkra előírt szabályozási követelmények még sosem voltak ennyire összetettek és komoly kihívást jelentőek. A Shell Etikai Kódexe az alkalmazottak által követendő normákat, valamint a velük szemben elvárt alkalmazandó magatartásmódokat mutatja be.

A Shell Etikai Kódexe a következő területeket tárgyalja: harc a korrupt gyakorlatok ellen, hazai és nemzetközi kereskedelem, emberek és biztonság, információk és eszközök védelme, valamint kommunikáció.

Töltse le a Shell Etikai Kódexét

További információk A Shellről részben

Kik vagyunk?

A Shell nemzetközi energia és petrolkémiai vállalat Magyarországon

Tevékenységünk

A Shell egy nemzetközi energiaipari és petrolkémai vállalatcsoport, amely 93.000 alkalmazottal, több mint 70 országban van jelen.

Érdekelheti még:

Átláthatóság

A nyíltan és átlátható módon végzett üzleti tevékenység olyan kötelezettségvállalás számunkra, amelynek megtartásán keményen dolgozunk, és ahol csak lehetséges, ösztönözzük is az átláthatóságot iparágunkban.

Karrier

Fedezze fel, milyen befolyással lehet a Shellnél megvalósított karrierjével.

Az energiaipar jövője

Arra használjuk szaktudásunkat, technológiánkat és innovatív megoldásainkat, hogy több és tisztább energiát biztosítsunk a Föld növekvő lakosságának.