A Shell Általános Üzleti Alapelvei

Kihívásokkal teli világban működő globális energiaipari vállalatként szigorú normákat határozunk meg a teljesítményre és az etikus magatartásra vonatkozóan. Tetteink alapján ítélnek meg bennünket – így hírnevünk megőrzése is attól függ, mennyire felelünk meg az alapvető értékeinknek, a becsületességnek, a feddhetetlenségnek és az emberek iránti tiszteletnek. Nyolc üzleti elvünk ezeken az alapvető értékeken alapul, és azt jelzik, hogy mennyire építjük a bizalmat, a nyitottságot, a csapatmunkát, a szakszerűséget és a büszkeséget tevékenységünkkel kapcsolatban.

A világszinten tevékenykedő vállalatok sorában az elsők között voltunk, akik a meggyőződéseiket nyilvánosságra hozták az 1976-ban közzétett Általános Üzleti Alapelveinkben. Ezen elveink részeként elkötelezzük magunkat amellett, hogy hozzájárulunk a fenntartható fejlődéshez, egyensúlyt teremtünk a rövid és hosszú távú érdekek között, továbbá döntéseink során figyelembe vesszük a gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi szempontokat.

A Shell valamennyi alkalmazottjától és alvállalkozójától, valamint az általunk üzemeltetett közös vállalatoknál dolgozó munkatársaktól is elvárja, hogy ismerjék üzleti elveinket és mindenkor azok szerint járjanak el. A beszállítókat és a nem általunk üzemeltetett közös vállalatokat is arra ösztönözzük, hogy alkalmazzanak azonos alapelveket.

Töltse le a Shell Általános Üzleti Alapelveit

A Shell Etikai Kódexe

Etikai Kódexünk alkalmazottaink számára nyújt útmutatást ahhoz, hogy alapvető értékeinkkel összhangban tudják alkalmazni a Shell Általános Üzleti Alapelveit. Gyakorlati tanácsokat nyújt a jogszabályok és előírások betartásához, valamint az ügyfelekkel, közösségekkel és munkatársakkal kialakítandó viszonnyal kapcsolatban.

A számunkra előírt szabályozási követelmények még sosem voltak ennyire összetettek és komoly kihívást jelentőek. A Shell Etikai Kódexe az alkalmazottak által követendő normákat, valamint a velük szemben elvárt alkalmazandó magatartásmódokat mutatja be.

A Shell Etikai Kódexe a következő területeket tárgyalja: harc a korrupt gyakorlatok ellen, hazai és nemzetközi kereskedelem, emberek és biztonság, információk és eszközök védelme, valamint kommunikáció.

Töltse le a Shell Etikai Kódexét

További információk A Shellről részben

Kik vagyunk?

A Shell nemzetközi energia és petrolkémiai vállalat Magyarországon

Tevékenységünk

A Shell egy nemzetközi energiaszolgáltató vállalat, amely célja, hogy gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi szempontból is felelős módon szolgálja ki a világban egyre nagyobb teret kapó, a szélesebb körű és tisztább energiaellátási megoldások iránti igényt.

Érdekelheti még:

Átláthatóság

A nyíltan és átlátható módon végzett üzleti tevékenység olyan kötelezettségvállalás számunkra, amelynek megtartásán keményen dolgozunk, és ahol csak lehetséges, ösztönözzük is az átláthatóságot iparágunkban.

Karrier

Csatlakozzon hozzánk, és fedezzünk fel együtt több és tisztább energiamegoldásokat! Tudja meg, milyen hatást gyakorolhat, ha csatlakozik a Shellhez!

Az energiaipar jövője

Arra használjuk szaktudásunkat, technológiánkat és innovatív megoldásainkat, hogy több és tisztább energiát biztosítsunk a Föld növekvő lakosságának.