A Shell Eco-marathon Europe-ról

A Shell Eco-marathon Europe minden évben egyedülálló kihívás elé állítja a diákokat világszerte: olyan járművet kell építeniük, amely a lehető leghosszabb távot tudja megtenni egy liter üzemanyag, vagy 1 kilowattórának megfelelő energia segítségével. A verseny célja, hogy inspirálja a diákokat, hogy a jövő mérnökeivé, tudósaivá váljanak és felbecsülhetetlen tudással és képességekkel lássa el őket.

A verseny története

A megmérettetést először 1985-ben a franciaországi Le Castellesben, a Paul Ricard versenypályán rendezték meg, később a szintén francia Nogaroban, majd a németországi Lausitzban, 2012-től 2015-ig pedig Rotterdamban zajlott a megmérettetés. Az utóbbi helyszín utcai pályája új kihívást jelentett a résztvevő csapatoknak. 2016-ban rendhagyó módon Londonban, a gyönyörű Queen Elizabeth Olimpiai Park körül rendezték meg a versenyt, a Make the Future négynapos fesztivál során.

Idén hat magyar csapat vesz részt a megmérettetésen

Több mint harminc év technológiai innováció, kiemelkedő eredmények és megismételhetetlen élmények jellemzik a világ egyik legnagyobb kihívását jelentő mérnöki diákversenyét, a Shell Eco-marathon Europe-ot. Legutóbb 28 országból 229 diákcsapat kapott meghívást, hogy eddig nem látott energiahatékonysági technológiákkal kísérletezzenek közúti körülmények között Londonban június 30. és július 3. között.

2016-ban hat magyar csapat képviselte hazánkat a megmérettetésen. A felsőoktatási intézményeken kívül egy középiskola is magyar színekben indult a londoni versenypályán.

A magyar csapatok

DE MFK Team

A Debreceni Egyetem DE MFK csapata először döntött úgy, hogy 2016-ban indul az energia-hatékonysági kihíváson az általuk tervezett elektromos HUGO autóval a prototípus kategóriában. Céljuk, hogy a diákok egy nagy nemzetközi versenyen is próbára tegyék tudásukat és tapasztalatukat.

STECO Team

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói második alkalommal mérettették meg magukat a Shell Eco-marathon Europe-on. A londoni versenyre teljesen újratervezett, könnyebb és áramvonalasabb járművel indulnak, amely a Zeus nevet kapta, és amellyel a csapat reményei szerint Szverle Krisztina pilóta sikeresen veszi majd a londoni pálya kihívásait.

SZEnergy Team

A győri Széchenyi Egyetem csapata már számtalanszor bizonyított elektromos, városi koncepció autójával. A 2015-ös versenyről, Rotterdamból, bronzéremmel tértek vissza. A londoni versenyre jelentősen továbbfejlesztették SZElectricity járművüket, teljesen újratervezték a hajtást és az elektromos rendszert, hogy az új pályán még több kilométert tegyenek meg.

Paradicsom Team

A Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem különítménye egyike azon két magyar csapatnak, akik Városi Koncepció kategóriában indulnak saját tervezésű Thorus járművükkel. Az elektronikus hajtással szeretnék beírni magukat a Shell Eco-marathon Europe történetébe.

GSZK Shark Team

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépész Szakkollégiumának diákjai idén másodszorra mérik össze járműépítési tudásukat dízel meghajtású járművükkel a prototípus kategóriában. Az idei versenyre készülő Hammerhead autójuk karosszériája teljes egészében szénszál-kompozitból készült, és az új koncepció fontos részét képezi a saját tervezésű motor.

Kandó Electric

A kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola Kandó Electric csapata nem csak az egyetlen középiskolás, hanem az egyik legtapasztaltabb induló is a magyar diákok közül, hiszen 2016-ban hatodik alkalommal vesznek részt az energiahatékonysági kihíváson. Az új szabályok és a londoni pálya sajátosságai alapján továbbfejlesztett elektromos K-Car autójukkal a prototípus kategóriában versenyeznek.

A magyar csapatok 2016-os eredményei
Csapat neve Intézmény Járműkategória Üzemanyag Távolság (km)  Helyezés
SZEnergy Team Széchenyi István Egyetem Városi koncepció elektromos 127 3.
Kandó Electric Kandó Kálmán Szakközépiskola Prototípus elektromos 336 14.
STECO Szegedi Tudományegyetem Prototípus elektromos 168 26.
DE MFK Debreceni Tudományegyetem Prototípus elektromos 102 30.
Paradicsom Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Városi koncepció elektromos - -
GSZK Shark Team Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Prototípus  dízel - -

További Információk A Shellről Részben