A Shell Magyarországon

A Shell cégcsoport leányvállalata Magyarországon a Shell Hungary Zrt. A céget Magyarországon először 1925-ben jegyezték be Shell Kőolaj Rt. néven. A Shell az egyik legnagyobb nemzetközi energetikai vállalat Magyarországon, amely széles töltőállomás hálózatot üzemeltet hazánkban.

Vállalatunk a kimagasló minőségű üzemanyagokon (Shell FuelSave, Shell FuelSave Diesel, Shell V-Power, Shell V-Power Racing, Shell V-Power Diesel), és a kenőanyagokon túl egy sor magas színvonalú szolgáltatást is kínál vásárlóinak. Ezek közé tartoznak az egész Európában használható euroShell üzemanyag-kártyák, a minőségi étel- és italválaszték, a ClubSmart törzsvásárlói program valamint az ingyenes előtető alatti szolgáltatások.

Értékeink

Alapértékeink a becsületesség, a tisztesség és az emberek iránti tisztelet - ezek képezik a Shell Általános Üzleti Elveinek alapját.

Legfontosabb prioritásaink közé tartozik az emberierőforrásokba való befektetés. Multinacionális cégként kivételes karrierlehetőséget nyújt tehetséges dolgozóinak: a Shell Hungary Zrt. munkavállalóinak 50%-a dolgozik regionális vagy globális munkakörben, a nők részvétele a vezetésben pedig 30% fölött van.

Vállalatunk számára fontos a befogadó, sokszínű, esélyegyenlőséget biztosító környezet megteremtése. A Shell Hungary Zrt. esélyegyenlőségi politikáját az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete kitüntetéssel ismerte el. Emellett a Shell kiemelt figyelmet fordít arra, hogy tevékenysége ne jelentsen veszélyt a lakosságra és a környezet értékeire sem, elkötelezett az egészség, biztonság és környezetvédelem mellett.

A Shell magyarországi története

A Shell Magyarországon 1925 óta van jelen, így már kilenc évtizede végzi tevékenységét hazánkban.

Magyarországon a Shell a legrégebbi külföldi szereplője az üzemanyag-piacnak. A világ több mint 70 országában jelenlévő Royal Dutch/Shell Csoportot Magyarországon a múlt század első felében, 1925. augusztus 26-án jegyezték be Shell Kőolaj Rt. néven. A vállalat rövidesen megkezdte magyarországi benzinkút-hálózatának kialakítását.

A Shell Kőolaj Rt. széles tevékenységi körével – amelybe beletartozott a finomítás, a szállítás és a kiskereskedelem is - a második világháborúig elismerésre méltó helyet vívott ki magának a magyar piacon.

A cég vagyonát 1949-ben államosították, s a Shell csak 1960-ban jelenhetett meg újra Magyarországon; a háború utáni első Shell töltőállomás 1966-ban nyílhatott meg Budapesten. A vállalat magyarországi térnyerése a rendszerváltást követően indulhatott meg igazán. Az elmúlt több mint kilenc évtized alatt a cég magyarországi képviselete bebizonyította, hogy képes alkalmazkodni a legkülönfélébb környezeti körülményekhez, s nemcsak, hogy talpon maradt, hanem mára a magyar piac legjelentősebb nemzetközi szereplőjévé vált.

További információk A Shellről részben

Tevékenységünk

A Shell egy nemzetközi energiaszolgáltató vállalat, amely célja, hogy gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi szempontból is felelős módon szolgálja ki a világban egyre nagyobb teret kapó, a szélesebb körű és tisztább energiaellátási megoldások iránti igényt.

Értékeink

Az Általános Üzleti Alapelveink, Magatartási Kódexünk és Etikai Kódexünk mindenkinek segít a Shellnél az értékeinkkel összhangban eljárni.

Ami érdekelheti még

Az energiaipar jövője

Arra használjuk szaktudásunkat, technológiánkat és innovatív megoldásainkat, hogy több és tisztább energiát biztosítsunk a Föld növekvő lakosságának.

Karrier

Csatlakozzon hozzánk, és fedezzünk fel együtt több és tisztább energiamegoldásokat! Tudja meg, milyen hatást gyakorolhat, ha csatlakozik a Shellhez!

Fenntarthatóság

A fenntarthatóság lényege a Shellnél az, hogy felelős módon biztosítsunk energiát a világ növekvő igényeinek kielégítésére.