Ducati versenyző egy egyenesben a superbike világbajnokságon

Superbike Világbajnokság

Az először az FGSport és az utolsó években az Infront Sports által is menedzselt bajnokság most a Dorna kezében van. Ennek eredményeként, és az Evo sorozat bevezetése óta, amely 2014-ben a Superbike-bajnokság mellett fut, a rajtrácsra állók száma megnövekedett. Jelenleg nyolc gyártó képviselteti magát, és számos országból körülbelül 25 versenyző van az indulók között.

A világ néhány legikonikusabb versenypályáin megrendezett eseményeken a Superbike-versenyzők minden körben két versenyen vesznek részt, ami azt jelenti, hogy legfeljebb 50 bajnoki pont osztható ki az egyes versenyhétvégéken. Ebben az évben a Superbike versenynaptára 14 eseményt tartalmaz, amelyek 11 különböző országban és négy kontinensen kerülnek megrendezésre.

Jonathan Rea, a superbike-világbajnokság címvédője nem engedte szintén brit és szintén a Ducatinál versenyző csapattársának, Chaz Daviesnek, hogy az utolsó szezonban komoly versenytársa legyen az első helyért folytatott küzdelemben. Davies erőfeszítései is hozzájárultak ahhoz, hogy a csapat a második helyet szerezze meg a konstruktőri bajnokságban.

Motorversenyzők

További Részletek Az Autósok Részben

A Shell és a Ducati a MotoGP-ben

A Shellnek köszönhetően most megismerheti a legfontosabb tényeket a MotoGP-ről, többek között a történetét, a szezon versenyeit és a Ducati Desmosedici GP motorkerékpárt.

A Shell és a Ducati technikai partnerkapcsolata

Technikai partnerkapcsolatunk eredményeképpen a Shell fejlesztései a MotoGP-ben többszörös futamgyőzelmekhez segítette a közösen tervezett Ducati Corse motorkerékpárt.