Az útdíj a 3,5 tonna feletti járművek számára kötelező, fizethető euroShell kártyával vagy DARS kártyával, valamint készpénzzel, és bankkártyával. 3,5 tonna alatti járművek matricát kötelesek vásárolni.

Díjköteles utak térképe:

DARS kártya

  • 3,5 tonna feletti járművek számára
  • A kártya 7 évig használható
  • Egyszerű használat: a kártyát érvényesíteni kell a másgnescsík lehúzásával
  • Lehetőség van utólagos számlázásra ( ún. post pay), valamint lehetséges előre feltöltős ( ún. pre pay) kártya igénylésére is.

Kedvezmények

  • Ennek mértéke függ a jármű EURO besorolásától

Díjkalkulátor:

A kártya használata:

Előre fizetés esetén euroShell kártyával feltölthető a kívánt összeg (amely minimum 20, maximum 400 EUR lehet) és a feltöltéstől függően a következő kedvezményeket nyújtja:

Feltöltött összeg Kedvezmény
60 EUR – 209 EUR 1%
210 EUR -399 EUR 3%
400 EUR  5%
  • Utólagos fizetési mód esetén a részletes számlát a Shell Hungary Zrt. állítja ki és küldi meg a felhasználónak.

További információért, és a készülék megrendeléséhez, kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 480 1111 telefonszámon, vagy keressen minket e-mailben: a kartyainfo-hu@shell.com vagy az utdij-hu@shell.com címen.

Még több in Közúti szolgáltatások

Útdíjak az Eurovignette országokban

Belgium 2016. áprilisában kivált a eurovignette hálózatából, és saját útdíj-fizetési rendszert vezetett be. Hollandiában,Luxemburgban, Dániában és Svédországban a eurovignette megvásárlásával fizetheti az útdíjat. A díjfizetés minden 12 tonna feletti gépjárműre kötelező, kivéve a buszokat.

Ausztria

A "GO" nevű osztrák elektronikus útdíj-rendszer minden 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű járműre kötelező érvényű. A "Maut" nevű adó a megtett távolság arányában fizetendő útdíj, amelyet az osztrák autópályák és gyorsforgalmi utak használatáért vetnek ki. A megtett távolságot a kötelezően előírt fedélzeti készülék, a "GO box" méri.