A Peter Cerny Alapítvány mentőautói évente mintegy 150 000 kilométert futnak, hogy átlagosan 3000 korababa sürgősségi ellátását és szállítását biztosítsák. A Shell Hungary zRt. 1989 óta kitartó támogatója az alapítványnak, évek óta a mentőautók futásához szükséges teljes üzemanyag mennyiséggel látja el a szervezetet. A 2022-es esztendőben a Shell számos módon hozzájárult az Alapítvány koraszülöttmentési munkájának sikeréhez. A ClubSmart programon keresztül pedig egész éven át biztosítja az adományozás lehetőségét hűséges vásárlóinak.

A Shell az idei évre újabb ambíciózus terveket tűzött ki a korababák megfelelő ellátásának támogatásához, 2023-ban 15 millió forinttal járul hozzá a Peter Cerny Alapítvány működéséhez:

  • A támogatási összeg nagy része a gépjárműflotta éves futásához szükséges üzemanyagköltséget fedezi.
  • Az alapítvány járműveinek tisztasága érdekében az energiaipari vállalat CleenUp környezetbarát technológiát alkalmazó mobil autómosó szolgáltatást is biztosít.

„A Peter Cerny Alapítvány elkötelezett támogatójaként minden alkalmat megragadunk, hogy segíthessük a koraszülöttmentő szervezetet elhivatott munkája során. Büszkék vagyunk arra, hogy hozzájárulhatunk a korababák megfelelő orvosi ellátásához, és örömmel tapasztaljuk, hogy az általunk és a ClubSmart adományozóink támogatásával megvásárolt eszközök csecsemők életmentéséhez járulnak hozzá. Ez az ügy dolgozóink számára is kiemelkedő értéket képvisel, szívügyünk, hogy a továbbiakban is támogassuk az alapítvány nélkülözhetetlen munkáját.” – erősítette meg a hosszú múltra visszatekintő együttműködés folytatását Vecsey Sarolta, a Shell Hungary zRt. Mobilitás Üzletágának vezetője.

A Shell kitartó támogatásáról így nyilatkozott Dr. Somogyvári Zsolt, a Peter Cerny Alapítvány kuratóriumának elnöke: „Hálásan köszönjük a Shell Hungary zRt. egész éves támogatását, amely a 2022-es gazdasági nehézségek közepette elengedhetetlennek bizonyult. Alapítványunk mindennapjait a kiszolgáltatott csöppségek számára végzett segítségnyújtás teszi ki, így minden támogató partnerünk óriási terhet vesz le a vállunkról hozzájárulásával. A Shell eszköz és üzemanyagköltség támogatása biztosítja a zökkenőmentes és magas színvonalú

munkavégzésünket, valamint lelki támaszt nyújt a nehéz élethelyzettel küzdő családok számára is.” Így az elmúlt évek adományaiból származó eszközfejlesztésnek köszönhetően az alapítvány szakemberei számos esetben tudták alkalmazni életmentés során a nitrogén-monoxid (iNO) adagolóval kiegészített lélegeztetési módot és a Tecotherm NEO készülék segítségével megvalósuló, agyi szövetek minőségi túlélését biztosító hűtésterápiát.