A hazai Shell töltőállomások a vállalat eddigi legjobb teljesítményű Shell V-Power termékcsaládjával várják a magyar fogyasztókat. A A továbbfejlesztett Shell V-PowerB benzin és dízel akár 100%-ban eltávolítja a teljesítménycsökkentő lerakódásokat. A tesztek azt is igazolták, hogy a Shell V-Power folyamatos használata megvédi a létfontosságú motoralkatrészeket a jövőbeni lerakódások felhalmozódásától.A

A teljesítménycsökkentő lerakódások minden motortechnológiában előfordulhatnak, befolyásolva ezzel a jármű hatékonyságát és teljesítményét, különösen a modern technológiák esetében, ahol a magasabb nyomás és üzemi hőmérséklet lerakódások kialakulásához vezethet az olyan kritikus motoralkatrészeken, mint például az üzemanyag-befecskendezők.

Tízből négy magyar autós a lerakódások miatt kér segítséget az autószerelőjétől

Egy friss, a magyar autószerelők körében végzett Shell-kutatás szerint tízből átlagosan négy ügyfél fordul hozzájuk az autója motorjában keletkezett lerakódások okozta probléma miatt. A megkérdezettek harmada (33,3%) havi rendszerességgel találkozik ilyen jellegű gonddal, míg közel ugyanennyien (30,7%) heti gyakorisággal. A lerakódások miatt keletkező problémák közül az autószerelők legtöbbször a motor teljesítményének romlását említették, a megemelkedett üzemanyagfogyasztás, a motor élettartamának csökkenése, valamint a megnövekedett károsanyag-kibocsátás mellett.

Sajnos a lerakódások komolyabb meghibásodásokat is okozhatnak, ezek közül a hazai autószerelők több mint harmada a motor teljes meghibásodását említette, mint súlyosabb következményt. A megkérdezettek fele szerint a lerakódások okozta motorhiba javításának költségei százezer forintos nagyságrendnél kezdődnek, de közel 20%-uk szerint akár milliós kiadással is kell számolnia az autótulajdonosoknak.

Ugyanakkor a felmérésben résztvevő szakemberek döntő többsége szerint a motortérben keletkező lerakódások kockázataival kapcsolatban az ügyfelek ismeretei hiányosak, vagy egyáltalán nincsenek tisztában a jelenség létezésével. A válaszadók harmada szerint könnyen megelőzhetők a teljesítménycsökkentő lerakódások a motortérben. Az autószerelők háromnegyede ajánlaná ügyfeleinek a prémium üzemanyagok használatát a motor tisztaságának érdekében.

A Shell V-Power üzemanyag eltávolítja a teljesítménycsökkentő lerakódások akár 100%-át, és védi a létfontosságú motoralkatrészeket a jövőbeni lerakódások felhalmozódásától

"A Shell V-Power üzemanyagokat több mint 20 évvel ezelőtt vezették be először, és mára a piac egyik legtöbbször értékesített prémium üzemanyagává váltak, amelyet világszerte az üzemanyag-vásárlóink 20%-a választ. Miközben az elektromos járművek töltése és az alternatív üzemanyagok ma már gyorsan növekvő részét képezik üzletágunknak, a benzin és a dízel járművek még évekig használatban lesznek. A továbbfejlesztett Shell V-Power üzemanyagaink lehetővé teszik, hogy mind a régebbi C , mind az új belső égésű motoros járművek jobban teljesítsenek, mint bármelyik korábban kifejlesztett üzemanyagunkkal." – nyilatkozta Kapitány István, a Shell Mobilitási Üzletágért felelős globális alelnöke.

Széles körű tesztek igazolták, hogy a továbbfejlesztett Shell V-Power üzemanyagok B rendszeres használata javíthatja a motor teljesítményét. A formulák egyes összetevőit a Shell úgy tervezte, hogy azok a magasabb biokomponens-tartalmú üzemanyagokkal együtt is hatékonyan működjenek2 .

A Shell V-Power az egyetlen olyan magas teljesítményű üzemanyag, amely a világ vezető autóipari vállalatainak - köztük a Scuderia Ferrari, a BMW M sorozat és a Ducati – bizalmát és ajánlását is kivívta.

Megjegyzések

Ez a sajtóközlemény a termékre és a teljesítményre vonatkozó állításokkal kapcsolatos kizáró nyilatkozatokat és külső információforrásokra való hivatkozásokat is tartalmaz. A kizáró nyilatkozatokat betűvel (pl. A), míg a hivatkozásokat számmal (pl. 1) jelöljük.

Kiegészítő megjegyzések

A - Eltávolítja az üzemanyagrendszer kulcsfontosságú alkatrészeinek, például a szívószelepek és/ vagy az üzemanyag-befecskendezők teljesítménycsökkentő lerakódásait, és védelmet nyújt azok újraképződése ellen. Az optimális hatás a Shell V-Power folyamatos használatával érhető el, az első teljes tank elhasználásától kezdve. A tisztítást és a motorteljesítmény megújulását az iparági szabványoknak megfelelő és a Shell saját tesztjei bizonyítják. A valós hatást és előnyöket több tényező befolyásolhatja, többek között a jármű típusa, kora és állapota, a vezetési körülmények és a vezetési stílus. A tájékoztatás nem teljes körű, további részletek: https://www.shell.hu/autosok/uzemanyagok/v-power.html

B - Korábbi Shell V-Power üzemanyagokhoz viszonyítva.

C - Benzinbefecskendezéses (PFI) és közvetlen befecskendezéses (DI) járművekhez kifejlesztett benzin üzemanyag.

Hivatkozások

1 - Az Ipsos a Shell Hungary megbízásából kutatást végzett a magyarországi autószerelők körében. A felmérést telefonos (CATI) módszerrel végezték 2023 augusztusában 150, legalább kétéves tapasztalattal rendelkező autószerelő megkérdezésével.

2 - A bioüzemanyagokat/biokomponenst jelenleg különböző mennyiségben keverik a kiskereskedelmi üzemanyagokba, az alapanyagok elérhetőségének, valamint a járművek üzemeltetési feltételeinek megfelelő piaci és helyi előírásoknak megfelelően. A Shell elkötelezett a bioüzemanyagok növekedésének és elterjedésének támogatása mellett, mivel azok gyakorlati megoldásokat kínálnak a közlekedéshez kapcsolódó CO2-kibocsátás csökkentésére.

Korlátozó megjegyzések

A vállalatok, amelyekben a Shell Plc. közvetett vagy közvetlen módon tulajdonrésszel rendelkezik, különálló jogi entitások. Jelen bejelentésben a „Shell”, „Shell csoport” és „Csoport” megnevezéseket egyes esetekben az egyszerűség kedvéért használhatjuk, miközben a Shell Plc.-re és leányvállalataira általánosságban utalunk. Ehhez hasonló módon a „mi”, „minket” és a „miénk” szavakat szintén a Shell Plc, leányvállalatai illetve a nekik dolgozók vonatkozásában használjuk általános értelemben. Azon esetekben is ezeket a kifejezéseket használjuk, amikor az egyes entitások konkrét megnevezése semmilyen hasznos célt nem szolgálna. A „leányvállalatok”, „Shell leányvállalatok” és „Shell vállalatok” kifejezések ebben a bejelentésben használt formájukban olyan entitásokra utalnak, amelyek a Shell Plc. közvetett vagy közvetlen irányítása alatt állnak. Az olyan entitásokra, illetve azon be nem jegyzett szervezetekre, amelyek felett a Shell közvetlenül vagy közvetve gyakorol irányítást, általánosságban „közös vállalatok”, illetve „közösen üzemeltetett vállalkozások” néven utalunk. Az olyan entitásokra, amelyek működésére a Shell jelentős befolyással bír, de sem önálló, sem megosztott formában nem áll irányítása alatt, „társulások” néven utalunk. A „Shell érdekeltség” kifejezést az egyszerűség kedvéért használjuk a Shell közvetlen vagy közvetett tulajdonosi érdekeltségének megjelölésére valamely entitásban vagy be nem jegyzett társult szervezetben, a harmadik felek érdekeltségének kizárását követően.

Jövőbeli eseményekre irányuló állítások

Jelen bejelentés az 1995. évi US Private Securities Litigation Reform Act értelmében vett, jövőbeli eseményekre irányuló állításokat tartalmaz, amelyek a Shell pénzügyi állapotára, tevékenységeinek és üzletágainak eredményeire vonatkoznak. A múltbeli tényekre utaló állításokat leszámítva potenciálisan minden állítás esetében megállapítható, hogy jövőbeli eseményekre irányul. A jövőbeli eseményekre irányuló állítások jövőbeli várakozásokra vonatkoznak, amelyek a vállalatvezetés jelenlegi várakozásaira és feltételezéseire alapulnak és ismert, illetve nem ismert kockázatokat és bizonytalanságokat is magukba foglalnak, amelyek alkalmasak lehetnek arra, hogy a tényleges eredmények, teljesítmény vagy események a jelen állításokban sugallttól való érdemi eltérését idézzék elő. Jövőbeli eseményekre vonatkozó állítások közé tartoznak többek között a Shell piaci kockázatoknak való kitettségével kapcsolatos állítások, a vállaltvezetés várakozásaival, meggyőződéseivel, becsléseivel, előjelzéseivel, jóslataival és feltételezéseivel kapcsolatos állítások. Ezen jövőbeli eseményekre utaló állítások az olyan fogalmak és kifejezések alapján azonosíthatók, mint a „cél, „törekvés”, „az a várakozása, hogy”, „meggyőződése, hogy”, „lehetséges, hogy”, „becslése szerint”, „várakozása szerint”, „célok”, „szándékozik”, lehet, hogy”, „célkitűzés”, „kilátás”, „terv”, „valószínűleg”, „projekt”, „kockázatok”, „napirend”, „keres, törekszik”, „kellene”, „céloz”, „fog, majd” és ehhez hasonló fogalmak és kifejezések. A Shell jövőbeni tevékenységeire egy sor tényező lehet hatással, amelyeknek betudhatóan a tényleges eredmények érdemben eltérhetnek a jelen bejelentés jövőbeni eseményekre vonatkozó állításaiban kifejezettektől, ezek közé tartozik (többek között): (a) a nyers kőolaj illetve a természetes földgáz árában bekövetkező ingadozások; (b) a Shell termékei iránti keresletben beálló változások; (c) valutaárfolyamok ingadozásai; (d) fúrási és termelési eredmények; (e) tartalékokkal kapcsolatos becslések; (f) a piaci részesedésben beálló veszteségek és az iparági verseny hatásai (g) környezeti és teremlési kockázatok; (h) lehetséges akvizíciók tárgyát képező, megfelelő tulajdontárgyak és célpontok azonosításával kapcsolatos kockázatok; illetve ezen tranzakciókhoz kapcsolódó tárgyalások és azok lezárása; (i) a fejlődő országokban és a nemzetközi szankciók alatt álló országokban való üzleti tevékenységhez kapcsolódó kockázatok; (j) törvényhozási, költségvetési és szabályozási fejlemények, ideértve a klímaváltozással kapcsolatos szabályozási változásokat; (k) a régiók és országok szerint eltérő gazdasági és a pénzügyi piaci feltételek; (l) politikai kockázatok, ideértve a kisajátításokat és a szerződések feltételeinek kormányzati entitásokkal való újratárgyalásait, a projektek jóváhagyásában fellépő késedelmek és előrelépések, a közösen viselt terhek megtérítésében fellépő késedelmek; illetve (m) a világjárványok, mint például a COVID-19 (koronavírus) járvány kitörésével kapcsolatos kockázatok (n) a kereskedelmi feltételekben beálló változások.

Nem tekintendő biztosítottnak, hogy a jövőbeni osztalékfizetések összhangban lesznek, vagy meghaladják a korábbi osztalékfizetések mértékét. Minden, jelen bejelentésben szereplő jövőbeni eseményekre irányuló állítás a maga teljességében, és kimondottan azon korlátozó rendelkezések hatálya alá esik, amelyeket jelen szakasz kimond, vagy amelyekre utal. A bejelentés olvasói számára nem javasolt, hogy indokolatlan mértékben támaszkodjanak a jövőbeni tényekre utaló állításokra. A jövőbeni eredményeket potenciálisan befolyásoló további kockázati tényezőket a Shell a 2022. december 31. napjával lezárult év vonatkozásában kiadott „Form 20-F” megnevezésű dokumentuma tartalmaz, (amely a www.shell.com/investor and www.sec.gov oldalon érhető el). Ezen kockázati tényezők szintén kimondottan vonatkoznak minden, jelen bejelentés által tartalmazott jövőbeni eseményekre irányuló állításra, és ezért a bejelentés olvasói által megfontolandók. Tartalmában minden jövőbeni eseményekre irányuló állítás kizárólag megtétele napjának (2023. szeptember 25.) vonatkozásában érvényes. Sem a Shell Plc., sem annak bármely leányvállalata nem vállal kötelezettséget arra, hogy a jövőbeni eseményekre vonatkozó bármely állítást frissítsen vagy helyesbítsen újonnan elérhetővé váló információk, jövőbeni események vagy más információ alapján. Ezen kockázatok fényében az eredmények jelentősen eltérhetnek attól, ami a jövőbeni eseményekre irányuló állításokban kimondott, sugalmazott vagy kikövetkeztethető formában szerepel.

A Shell nettó szén-dioxid-intenzitása

Ebben a közleményben hivatkozhatunk a Shell "nettó szén-dioxid-intenzitására" is, amely magában foglalja a Shell energiatermékeinek előállításából származó szén-dioxid-kibocsátását, beszállítóink szén-dioxid-kibocsátását a termeléshez szükséges energiaellátás során, valamint ügyfeleink szén-dioxid-kibocsátását az általunk értékesített energiatermékek használatához kapcsolódóan. A Shell csak a saját kibocsátását ellenőrzi. A Shell "nettó szén-dioxid-intenzitása" kifejezés használata csak az egyszerűség kedvéért történik, és nem azt sugallja, hogy ezek a kibocsátások a Shell Plc vagy leányvállalatai kibocsátásai.

A Shell nettó zéró kibocsátási célja

A Shell működési tervét, kilátásait és költségvetését tízéves időszakra prognosztizálják, és minden évben frissítésre kerül. Ezek a jelenlegi gazdasági környezetet tükrözik, és azt, amire észszerűen számíthatunk a következő tíz évben. Ennek megfelelően tükrözik a Scope 1, Scope 2 és nettó szén-dioxid-intenzitási (NCI) céljainkat a következő tíz évre. A Shell működési tervei azonban nem tükrözhetik a 2050-es nettó zéró kibocsátási célunkat és a 2035-ös NCI célunkat, mivel ezek a célok jelenleg a tervezési időszakunkon kívül esnek. A jövőben, ahogy a társadalom a nettó zéró kibocsátás felé halad, elvárjuk, hogy a Shell működési tervei tükrözzék ezt a mozgást. Ha azonban a társadalom 2050-ben nem lesz nettó zéró kibocsátású, akkor jelenleg jelentős kockázatot jelentene, hogy a Shell nem tudja teljesíteni ezt a célt.

Jövőbeli eseményekre irányuló nem-GAAP intézkedések

Ez a bejelentés tartalmazhat bizonyos jövőbeli eseményekre irányuló, nem-GAAP intézkedéseket, mint például a készpénz. Nem áll módunkban ezen jövőbeli eseményekre irányuló nem-GAAP intézkedések és a leginkább összehasonlítható GAAP szerinti pénzügyi mutatók egyeztetését megadni, mivel bizonyos, az említett nem-GAAP intézkedések és a leginkább összehasonlítható GAAP szerinti pénzügyi mutatók egyeztetéséhez szükséges információk olyan jövőbeli eseményektől függnek, amelyek közül néhányat a Shell nem tud befolyásolni, mint például az olaj- és gázárak, a kamatlábak és a devizaárfolyamok. Ezen túlmenően az ilyen GAAP-mutatóknak a lényegi egyeztetéshez szükséges pontossággal történő becslése rendkívül nehéz, és észszerűtlen erőfeszítések nélkül nem is lehetne elvégezni. A jövőbeni időszakokra vonatkozó, a GAAP-nak leginkább megfelelő GAAP pénzügyi mérőszámokkal össze nem egyeztethető nem-GAAP mérőszámokat a Shell Plc konszolidált pénzügyi kimutatásaiban alkalmazott számviteli politikával összhangban lévő módon számítják ki. A jelen közleményben hivatkozott weboldalak tartalma nem képezi a jelen közlemény részét. Elképzelhető, hogy jelen bejelentésben olyan fogalmakat (mint például források) használtunk, amelyek a részükre történő, üzletmenetünkkel kapcsolatos dokumentációban való közlése kapcsán az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) szigorú tiltást fogalmaz meg. Az Egyesült Államokbeli befektetők számára ezért különösen ajánlott a „Form 20-F”, File No 1-32575 megjelölésű dokumentumunkban foglalt közlések megfontolása. A dokumentum a SEC honlapján érhető el.