A koraszülötteknek gyakran van szükségük légzéstámogatásra a születésük utáni napokban, hetekben. A súlyos légzésproblémával küzdő újszülötteket nitrogén-monoxidos terápiával segítik: a lélegeztetőgépre csatlakoztatott speciális eszközzel juttatják be a gázt közvetlenül a koraszülött tüdejébe, ahol az azonnal, egyfajta értágítóként hat és segíti ezáltal a kicsik légzését. Az új eszközök segítségével a terápia - ami eddig csak a kórházakban volt elérhető - most már szállítás közben is alkalmazható, így a kicsik légzésproblémái már a rohamkocsikban is kezelhetők. A Peter Cerny Alapítvány számításai szerint évente 30-50 baba esetében tudják majd használni az új légzéstámogató eszközöket. Oxigénhiányos állapotban a nitrogén-monoxid gáz alkalmazása életmentő lehet a rohamkocsiban, és pillanatokon belül segít helyreállítani a koraszülött légzését.

A 2017. november 17-19-ig tartó adománygyűjtés során a Shell a FuelSave üzemanyag tankolása esetén literenként 1 Ft-tal, Shell V-Power esetén pedig literenként 3 Ft-tal támogatta az alapítványt, hogy az összegyűlt adományból megvásárolhassák a lélegeztetőgép-kiegészítő készüléket. Emellett a december 31-ig adományozott pontok segítségével a légzéstámogató terápiához szükséges nitrogén-monoxidos palackokat, az adagolót, valamint mintavételi készletet szereztek be. 

Ajánlott tartalom

A Shell V-power Utazásról Utazásra Segít Megújítani Motorja Teljesítményét!¹

A Shellnél olyan egyedi üzemanyag-formulákat fejlesztünk, amelyek a vezetés élményét jobbá, vásárlóinkat pedig magabiztosabbá teszik az utakon. Ismerje meg a továbbfejlesztett Shell V-Power üzemanyagokat, melyek akár 100%-ban megtisztítják a kulcsfontosságú motoralkatrészeket a teljesítménycsökkentő lerakódásoktól.1

Shell normál üzemanyagok

Bármerre is visz az útja, válassza a Shell üzemanyagát!