Frissítve: 2019. szeptember 30.

Tisztelt Vásárlóink!

Az ügyfélszolgálatunk és a megbízott biztosítási szakértőink kiemelt prioritással, folyamatosan dolgozzák fel a Füredi úti töltőállomáson történt üzemanyag-keveredéssel kapcsolatos bejelentéseket. Kollégáink a hétvégén is dolgoztak, hogy a megnövekedett számú bejelentés miatt pénteken még feldolgozatlanul maradt ügyeket mielőbb rendezni tudjuk. A beérkezett több mint 500 bejelentésből már több mint 300 esetben megtörtént a kapcsolatfelvétel a biztosítási szakértőink részéről. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy e hét szerdáig minden vásárlónknak érdemi választ adjunk az ügyében.

Türelmüket és megértésüket ezúton is köszönjük.

Frissítve: 2019. szeptember 27.

Tisztelt Vásárlóink!

Az érkező bejelentéseket folyamatosan vizsgáljuk, eddig több mint 500 vásárlónkkal már az első kapcsolatfelvétel megtörtént. A már feldolgozott ügyekből az általunk elfogadott igények kifizetései megkezdődtek.

Szeretnénk felhívni figyelmüket néhány fontos információra a kárrendezés folyamatában:

Az érintett gépjárművekkel, kérjük, hogy forduljanak szervizhez vagy márkaszervizhez!

A gépjármű szervizbe szállításához, ha az indokolt, vegyenek igénybe trélert.

• Amennyiben még nem kezdték meg gépjárművük javítását, és előreláthatóan 50 000 Ft felett lesz a költség, akkor kérjenek előzetes árajánlatot a szerviztől, és az igénybejelentésükkel együtt ezt nyújtsák be felénk. Az árkalkulációra igyekszünk minél hamarabb választ adni, hogy a javítás mielőbb megkezdődhessen.
  • Amennyiben a javítást már megkezdték vagy elvégezték, akkor az igénybejelentéshez csatolják a szerviz által elvégzett javításokat igazoló számlát.
  • Amennyiben az elvégzett javítással kapcsolatban kérdésünk van, akkor az igénybejelentés elbírálásához kérhetjük, hogy a szerviz adjon részletes, munkanemeket, azok időigényét, valamit annak óradíját tartalmazó részletes leírást.

A kárigényeket kiállított számla alapján teljesítjük, árkalkuláció alapján nem.

Továbbá tájékoztatjuk vásárlóinkat, hogy a budapesti Füredi úti töltőállomáson az üzemanyag-keveredés okozta hibát elhárítottuk, a keveredett üzemanyagot a tartályból kiszivattyúztuk, a tartályokat és a vezetékeket megtisztítottuk. A tartályban az üzemanyag minőségét hatóság által akkreditált laborral ellenőriztettük, így a töltőállomáson a Shell FuelSave 95-ös benzin és a Shell FuelSave Diesel újra elérhető.

Köszönjük vásárlóink türelmét, mindent elkövetünk a bejelentések és a panaszok gyors, szakszerű és megnyugtató rendezése érdekében.

Frissítve: 2019. szeptember 26.
A Budapest XIV. kerületi Füredi úti benzinkúton a 2019. szeptember 20-i hétvégén történt üzemanyag-keveredés vizsgálatának eddigi eredményéről az alábbiakban tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket.

A Shell töltőállomásokra az üzemanyag szállítását – a Shell szigorú kritériumai szerint kiválasztott – fuvarozó cég végzi. A külsős fuvarozó cég feladata az üzemanyag depókban történő felvétele, szállító tankerekbe töltése, szállítása, valamint a tankerekből az üzemanyag töltőállomási lefejtése, a Shell előzetes megrendelése alapján.

A fuvarozó céggel elvégzett vizsgálataink azt állapították meg, hogy az üzemanyagok cseréjében a fuvarozó cég hibázott, és a felcserélés az üzemanyag felvételekor, már a depóban megtörtént. A fuvarozó cég gépkocsivezetője az üzemanyag tankerekbe történő betöltésekor hibásan rögzítette, hogy a tanker mely rekeszébe került benzin és mely rekeszébe dízel üzemanyag, így következhetett be az, hogy a töltőállomás benzin tartályába dízel, míg dízel tartályába benzin került lefejtésre az azokban lévő aktuális készletre. A 2019. szeptember 20-i szállítás során a Shell megbízásának megfelelően ráadásul azonos mennyiségű benzint és dízelt szállítottak ki a töltőállomásra. Az eltérő mennyiségű benzin és dízel esetén a hiba akár betöltéskor, akár lefejtéskor könnyebben azonosítható lett volna.

A felcserélt üzemanyagot szállító tanker kizárólag a Füredi úti benzinkútra szállította az üzemanyagot, itt a teljes mennyiséget lefejtették, így sem előtte, sem utána más töltőállomáson ebből lefejtés nem történt, a hiba kizárólag a Füredi úti töltőállomást érintette.

A csere bekövetkezésének vasárnap délutáni azonosításáig nem merült fel semmilyen adat vagy információ arra nézve, hogy az ügyfelek autóiban tapasztalható panaszokat az üzemanyag cseréje okozhatja.

A 2019. szeptember 21-én, szombat délután érkező néhány panasz kizárólag a benzin üzemű gépjárművek tulajdonosaitól érkezett, ezért az volt megállapítható, hogy az üzemanyag probléma kizárólag a benzinnél áll fenn. Erre tekintettel szombaton a Shell FuelSave 95-ös benzin forgalmazását le is állítottuk. Vasárnap délután jelentkezett panasszal az első dízel üzemű gépjárművet használó vásárlónk, amelyet követően a Shell FuelSave Diesel értékesítését azonnal leállítottuk. Ekkor merült fel lehetőségként, hogy a mindkét üzemanyag típust érintő hiba oka a 2019. szeptember 20-i szállításból, és az ott valószínűsíthetően bekövetkezett cseréből származhat.

A lefejtési hiba tényét minden kétséget kizáróan a hatóság által akkreditált labor a benyújtott üzemanyagminták alapján szeptember 23-án, hétfőn igazolta felénk vissza. Ezt követően értesítettük vásárlóinkat.

A Shell a fuvarozó céggel együtt a teljes szállítási folyamatot áttekinti és a szükséges intézkedéseket megteszi annak érdekében, hogy az ilyen jellegű hibákat kiszűrje.

• Gyors intézkedésként felhívtuk a fuvarozónk figyelmét a biztonsági és ellenőrzési protokollok szigorú betartására, és a követelmények dolgozóik felé történő ismételt megerősítésére.
  • A hibák kiszűrésére egy újabb ellenőrző pontként bevezetjük, hogy ugyanazon tankerre nem lehet azonos mennyiségű, de különböző típusú üzemanyagot tölteni.
  • A Shell kérte a fuvarozó partnereit, hogy egyéb lehetőségeket is vizsgáljanak meg, amelyekkel a Shell részére történő kiszállítás biztonságosabbá tehető.

A Shell ismételten megerősíti, hogy az üzemanyag felcseréléséből eredő vásárlói panaszok miatti bejelentéseket kiemelten kezeli, kivizsgálja és a jogos igényeket megtéríti.

Köszönjük vásárlóink türelmét, az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk és mindent elkövetünk a bejelentések és a panaszok gyors, szakszerű és megnyugtató rendezése érdekében.

Frissítve: 2019. szeptember 25.
Mostanáig több mint 500 érintett jelentkezett ügyfélszolgálatunkon, hogy a Füredi úti kúton történt üzemanyagcsere miatt nem a megfelelő üzemanyag – benzin helyett gázolaj, gázolaj helyett pedig benzin – került autójába a szeptember 20-i hétvégén. A rendelkezésünkre álló adatok szerint a kérdéses időszakban összesen kb. 1000 tranzakció történt, de Shell V-Power üzemanyagokat tankoló ügyfeleinket az üzemanyagcsere nem érintette. A hiba kivizsgálása folyamatban van a szállításban eljáró partnerünk bevonásával. A vizsgálat eredményéről a későbbiekben adunk tájékoztatást és annak eredménye alapján fogunk további intézkedéseket bevezetni.

Az érkező bejelentéseket folyamatosan vizsgáljuk, eddig több mint 200 vásárlónkkal már az első kapcsolatfelvétel megtörtént. Az üzemanyag hibájával kapcsolatos jogos igényeknek helyt fogunk adni, ügyfeleinktől pedig ezúton is elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért. A már feldolgozott ügyekből az általunk elfogadott igények kifizetése előreláthatólag már a holnapi napon elkezdődik.

Ismételten szeretnénk felhívni azon vásárlóink figyelmét, akik a kérdéses időszakban - szeptember 20-án pénteken 7 órától szeptember 21-én 20:30-ig FuelSave 95 benzint, illetve szeptember 20-án 7 órától szeptember 22-én 17:40-ig FuelSave Diesel üzemanyagot - tankoltak a Füredi úti kúton, hogy tegyék meg bejelentésüket a Shell Ügyfélszolgálata felé, a webform-on keresztül.

Kérjük ügyfeleink türelmét a megnövekedett forgalom miatt.

A gyorsabb és hatékony ügyintézés érdekében kérjük vásárlóinkat, hogy a bejelentésben az alábbi adatokat szíveskedjenek megadni számunkra: a bejelentő neve, telefonszáma, e-mail címe vagy postai címe, továbbá küldjék meg az üzemanyag-vásárlást igazoló nyugta vagy számla másolatát, vagy a ClubSmart kártyaszámát. Abban az esetben, amennyiben a vásárló nem rendelkezik bizonylattal, akkor arra vonatkozóan kérünk tőle tájékoztatást, hogy mi a járműve rendszáma, típusa, színe, és mely időpontban (nap, óra/perc) tankolt a Füredi úti töltőállomáson. Amennyiben már szervizhez fordult, kérjük, a szerviz javítási árkalkulációját/ bizonylatát is.

A dízel üzemanyaggal működő gépjárműbe nagy mennyiségben tankoló vevőink figyelmét külön is felhívjuk, hogy mielőbb szíveskedjenek szervizhez fordulni az esetleges hibák megelőzése és kezelése érdekében.