A Shell Hungary zRt. mindent elkövet a folyamatos üzemanyag-ellátás biztosításáért, ügyfeleinek legmagasabb szintű kiszolgálásáért, valamint hazai állomáshálózatának zavartalan működéséért. Ugyanakkor az elmúlt hónapokban tapasztalt kiemelkedően megnövekedett üzemanyag-kereslet az utóbbi napokban sem csökkent jelentősen, valamint a magyar piacon elérhető véges kapacitások miatt előfordulhatnak átmeneti készlethiányok.

A 2022. május 26-án megjelent 186/2022. Kormányrendeletben előírtak betartására a Shell Hungary zRt. azonnal minden erőforrásával megkezdte a kétféle üzemanyagáron történő kiszolgálás érdekében állomási kasszarendszerének informatikai átállítását, amely több millió forintos ráfordítással járt. Az átállás a napokban befejeződött a teljes hálózatban, így mostantól minden állomásunkon bármely kútoszlopot igénybe vehetik a vásárlók, a hatósági ár érvényesítése a kasszáknál történik magyar forgalmi engedély felmutatásával.

Rendszám nélküli kismotorba való tankolás esetén a vásárló hatósági árat fizet az üzemanyagért a Shell Hungary zRt. döntése értelmében.

EuroShell kártyával fizető ügyfeleinkre az alábbi szabályok érvényesek:

Amennyiben a gépjárműve jogosult a hatósági árra (7,5 t alatti és magyar forgalmi engedéllyel rendelkezik), valamint kisnyomású kútoszlopon keresztül történik a tankolás, euroShell kártyával történő fizetés esetében a kutakon kiadott bizonylatokon a piaci ár fog megjelenni, ez az összeg azonban automatikusan javításra kerül a Shell Hungary zRt. által kiadott számlában. Tehát az Önök cége a hatósági, illetve a szerződés szerinti kedvezményes árat fizeti.

Amennyiben céges járműbe vásárolt üzemanyagért készpénzzel szeretne fizetni, ha a gépjárműve jogosult a hatósági árra (7,5 t alatti és magyar forgalmi engedéllyel rendelkezik), valamint kisnyomású kútoszlopon keresztül történik a tankolás, akkor készpénzes fizetés esetében a kiadott bizonylatokon a helyes ár fog megjelenni, azaz a hatósági árat fizeti.

Köszönjük Önöknek, hogy megértést és türelmet tanúsítanak irányunkba.