A 7,5 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű traktor vagy mezőgazdasági erőgép üzemanyaggal történő kiszolgálása hatósági áron, azaz 480 Ft/ liter áron történik töltőállomásainkon a nem Nagynyomású Kútoszlopon.

Felhívjuk a vásárlóink figyelmét, hogy jelenleg a nagynyomású kútoszlopainkon vételezett üzemanyag kizárólag Shell kártyával és DKV kártyával fizethető ki, készpénzt és bankkártyát nem áll módunkban elfogadni.

További részletekért kérjük keresse Ügyélszolgálatunkat illetve tankolás előtt érdeklődjön töltőállomásaink személyzeténél a feltételekről.

Kérdések és Válaszok:

K: Shell kártyás ügyfél vagyok és a kormányrendelet szerint nem vagyok jogosult a hatósági áron értékesített üzemanyag megvásárlására. A nagynyomású kútoszlopon végrehajtott tankolásom után kiadott bizonylaton szereplő ár nem azonos a számlán szereplő elszámoló árral. Miért van ez?
V: A Kormányrendelet megjelenésével az abban meghatározott gépjárművekbe vásárolt üzemanyag vonatkozásában a hatósági ár alkalmazása már nem érvényes, ezért a Shell ezen Shell Kártyás ügyfelei vonatkozásában visszatért az Átalános Szerződési Feltételeiben meghatározott Listaár alapú elszámolásra.

K: Nagynyomású kútoszlopon 3,5 t és 7,5 t közötti autó is tankolhat?
V: Ezen kutainkon a rendelet értelmében a 3,5 t feletti külföldi jelzésű, illetve a 7,5 tonna feletti magyar rendszámú járművek is tankolhatnak a vonatkozó kormányrenelet értelmében nem hatósági áron.

K: Hogyan alakul az ár az alig egy hónapja nyitott, automata töltőállomáson, Mosonmagyaróváron?
V: Mosonmagyaróváron a Kormányrendelet értelmében az érvényben levő piaci árral kell kalkulálni.

K: Mennyi most a Lista ár?
V: A jelenlegi listaárat Ügyfélszolgálatunkat tárcsázva tudhatja meg, illetve a Fleet Hub-on is elérhető.

K: Ha kétoldalról lehetséges egy vontató töltése, akkor mindkét kútoszlopot fel kell szabadítani a „lezárás” alól?
V: Amennyiben satellites rendszerben többoldali tankolást végez, a satellit rendszer automatikusan feloldja mindkét kútoszlopot.

K: Hány tranzakciónak minősül a két pisztolyon történő tankolás?
V: Két tranzakciónak.

K: És ilyenkor melyik korlátozás ( liter és Ft) vonatkozik rá?
V: Kisnyomású kutainkon a 25.000 Ft/ tranzakciós limit érvényes: A mai naptól tranzakciónként maximum 25 ezer forint értékben lehet tankolni a Shell kisnyomású kútoszlopain | Shell Magyarország
További 12 kutunkon pedig a 100 literes tranzakciós limitet alkalmazzuk: Február 22-től tranzakciónként maximum bruttó 50 000 Ft értékben lehet tankolni tíz Shell-kúton* | Shell Magyarország

K: Kamionosként kisnyomású kútoszlopon szeretnék tankolni, mert nem tudok továbbhaladni üres tankkal. Milyen áron veszem az üzemanyagot?
V: Amennyiben a 94/2022. (III. 10.) Kormányrendelet értelmében lehetséges az Ön kamionját hatósági áron kiszolgálnunk, úgy töltőállomásainkon ezen az áron fog üzemanyaghoz jutni. Amennyiben nem lehetséges a kormányrendelet értelmében az Ön kamionjába hatósági áron üzemanyagot kiszolgálnunk, úgy kizárólag nagynyomású kútoszlopon keresztül lehetséges üzemanyagot vételezni (ezen töltőállomásaink listájat itt tekintheti meg) és ebben az esetben jelenleg csak Shell kártyával vagy DKV kártyával tudja az üzemanyag ellenértékét megfizetni.

K: Milyen időponttól érvényes a piaci áron való elszámolás a Shell kártyás fizetés esetében?
V: 2022. március 11 – 00:00-tól

K: Honnan tudom a Shell nagynyomású kutainak listáját letölteni?
V: Az nagynyomású Shell kutaink teljes listáját ezen az oldalon, a fenti linken tudja megtekinteni, illetve letölteni.

Ajánlott tartalom

A Shell V-power Utazásról Utazásra Segít Megújítani Motorja Teljesítményét!¹

A Shellnél olyan egyedi üzemanyag-formulákat fejlesztünk, amelyek a vezetés élményét jobbá, vásárlóinkat pedig magabiztosabbá teszik az utakon. Ismerje meg a továbbfejlesztett Shell V-Power üzemanyagokat, melyek akár 100%-ban megtisztítják a kulcsfontosságú motoralkatrészeket a teljesítménycsökkentő lerakódásoktól.1

Shell normál üzemanyagok

Bármerre is visz az útja, válassza a Shell üzemanyagát!