A Shell és a Tesco együttműködése Magyarországon 2009-re nyúlik vissza, amikor a Shell 41 töltőállomási telephelyet bérelt a Tescótól. 2021-ben a két vállalat új kiskereskedelmi koncepciót indított, és megnyitották az első Tesco mini shopokat országszerte 23 Shell töltőállomáson, ahol az élelmiszerek széles választékát kínálják. A két kiskereskedelmi márka partnerségével létrejött innovatív szolgáltatás most új szakaszához érkezett, miután a Shell és a Tesco bejelentette, hogy a Tesco pénzügyi év végéig további 13 mini shopot nyitnak, 2025-ig pedig több mint 100 üzletre bővül a hálózat. A bejelentés az első magyarországi, töltőállomáson kívül működő Shell Café kávézóban hangzott el, amely az Adventum Group budaörsi ingatlanában lévő Tesco áruház üzletsorán nyílt meg.

„A Tescóval való gyümölcsöző együttműködésünknek köszönhetően kibővített szolgáltatásokat kínálhatunk ügyfeleinknek, akik így kényelmesen, egy helyen tankolhatnak és vásárolhatnak be. Nagy örömömre szolgál, hogy az első önálló Shell Café kávézóban állhatok, amely a klasszikus és az újhullámos kávézó jellegzetességeit egyaránt magán viseli. Célunk, hogy ügyfeleinket magas színvonalú kiszolgálásban részesítsük, akár a töltőállomásainkon, akár ebben a kávézóban, ahol a Tesco vásárlói is megkóstolhatják a bársonyos Shell Cafét” – nyilatkozta Vecsey Sarolta, a Shell Hungary zRt. Magyarországért és Szlovéniáért felelős Mobilitási Igazgatója.

Pálinkás Zsolt, a Tesco Magyarország vezérigazgatója hozzátette: „Büszkék vagyunk a Shell Hungary zRt-vel való partnerségünkre, amelyet mindig új szintre tudunk emelni. Néhány hete jelentettük be, hogy a következő 3 évben több mint 100 Tesco áruház parkolójában telepít elektromos töltőpontokat a Shell. A mai bejelentés eredményeként a Shell töltőállomásokon található Tesco mini shopoknak köszönhetően megduplázzuk a kisformátumú üzleteink számát. A Tesco a hipermarketektől az Expressz boltokon keresztül az online csatornákig és a Shell töltőállomásokon található Tesco mini shopokig a vásárlási lehetőségek széles skáláját kínálja.”

A Shell üzemanyagtöltő-állomásokon működő Tesco mini shopok főként lakóövezetekhez közeli helyszíneken találhatók, és nemcsak az autóval érkezőket, hanem a helyi közösség tagjait is kiszolgálják. A polcokon a vásárlók friss pékáruk, tej- és hústermékek, friss zöldségek, gyümölcsök, fagyasztott termékek, száraz élelmiszerek, alkoholos és alkoholmentes italok gazdag kínálatát találják, és sok helyen a háziállatoknak szánt finomságok közül is választhatnak. Az üzletek az egészségtudatos vásárlók igényeit is kiszolgálják, a bio-, glutén- és laktózmentes, valamint egyéb egészséges termékek széles választékával. A Shell töltőállomásokon a hét minden napján, valamint ünnepnapokon is nyitva tartó Tesco mini shopok gyors, kényelmes és barátságos vásárlási élményt nyújtanak megfizethető áron.

További információk

A két vállalat egymás stratégiai partnere a magyar piacon:

  • 2009 óta dolgoznak együtt, amikor a Shell 41 telephelyet bérelt a Tesco vállalattól.
  • 2025-ig a Shell több mint 100 Tesco áruházban telepít EV-töltőket. A partnerségnek köszönhetően a Shell Recharge hálózata országos lefedettséget biztosít majd a Tesco áruházaknál Magyarországon.
  • A Shell töltőállomásokon működő Tesco mini shopok aktuális listáját itt találja.