Szorosan együttműködünk a közösségekkel, hogy megismerjük aggályaikat, és meghatározzuk, miként tudjuk azokat feloldani. Arra törekszünk, hogy elkerüljük vagy csökkentsük az ártalmas, illetve kezeljük az esetleg elkerülhetetlen hatásokat.

A közösségek iránti nyílt elkötelezettségünknek köszönhetően képesek vagyunk meghatározni, hol és hogyan biztosíthatunk fenntartható előnyöket. Ezt számos módon meg is tesszük: új munkaköröket hozunk létre, a helyi vállalkozásokat arra bíztatjuk, legyenek részesei ellátási láncunknak, valamint hasznos készségekre tanító képzéseket tartunk az embereknek.

További információk arról, hogyan dolgozunk együtt a közösségekkel világszerte

Nyílt tűzhelyen főző hölgy Nigériában

Hozzáférés az energiához

A Shellnél alapvető üzleti készségeink és műszaki erőforrásaink jóvoltából aktív szerepet tudunk játszani a közösségek energiai hozzáférésének javításában, különösen azokban a régiókban, ahol a munkánkat végezzük – például Afrika Szaharától délre fekvő részén, vagy az ázsiai csendes-óceáni térségben. 

Az energiához való hozzáférés érdekében végzett munkánk célja, hogy biztonságos, megbízható és megfizethető energiát nyújtsunk a közösségeknek, ami ösztönzőleg hathat a gazdasági fejlődésre, illetve javíthatja az egészségügy és oktatás helyzetét, valamint az emberek megélhetését. Szerte a világon számos olyan projektet hajtottunk végre az energiához való hozzáférés témájában, amelyek összesítve több millió dolláros befektetést jelentettek. Ezek a projektek többek között közvilágítási, áramelőállítási és kisebb léptékű hálózati infrastruktúrafejlesztési projekteket foglaltak magukban.

Fedezzen fel további részleteket az energiához való hozzáféréssel kapcsolatban világszerte végzett munkánkról

Helyi foglalkoztatás és vállalkozás

A Shell hozzájárul a helyi gazdaság növekedéséhez azokban az országokban, ahol a tevékenységét végzi. 

Ezt különböző módon valósítjuk meg: közvetlen foglalkoztatás, ellátási láncunk tevékenységei, a kormányzatokkal és partnerekkel való munkahelyteremtési együttműködés, valamint a helyi vállalkozások vagy beszállítók fejlesztési támogatása révén.

Ahol igény van rá, kiegészítő képzést kínálunk a készségszint javítása és a műszaki szaktudás bővítése céljából a beszállítók munkaerő-állományának részére.

A Shell LiveWIRE programja a fiatal vállalkozóknak segít beindítani saját cégüket, továbbá ösztönzi a helyi gazdasági növekedést számos országban.

További információk arról, miként támogatjuk a gazdasági növekedést

Gyermekét magához ölelő szülő

A közösség egészségügyi helyzete

Napjainkban a világ számos pontján emberek milliói nem jutnak orvosi ellátáshoz. Munkavégzésünk helyszínén egyes közösségekben az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés korlátozott vagy esetleg nem megfelelő.

Az ilyen kihívások kezelésének elősegítésére különböző projekteket tartunk fenn, amelyek hozzáférést biztosítanak a közösségeknek a megfelelő egészségügyi ellátáshoz, gyakran a helyi nem kormányzati szervezetekkel vagy a fejlesztés területén működő szervekkel kialakított partneri együttműködés keretében.

Tudjon meg többet a közösségek számára világszerte elérhető egészségügyi projektjeinkről

Oktatás

Az oktatás utat nyithat a lehetőségek világába, és segíthet egy jobb jövő építésében.

A világon több ilyen projektet is működtetünk, hogy több embernek adjunk esélyt a megfelelő oktatásra, így segítve őket egy jobb jövő építésében.

További információk a globális oktatási kezdeményezéseinkről

További információk a Fenntarthatóság részben

Mit jelent a Shellnél a fenntarthatóság?

A Shell számára a fenntarthatóság a nélkülözhetetlen energia biztosítását jelenti a növekvő népesség számára, az emberek, a biztonságuk és a környezet tisztelete mellett.

A környezet védelme

A Shell felelős módon biztosítja az energiát, miközben segít a világnak elmozdulni egy olyan jövő felé, amelyben a felhasznált energia minimális hatást gyakorol a bolygóra.