Indiai fényképészeti projekt, Hollandia, 2014. – Hazira LNG-tartályhajók

Világunknak energiára van szüksége, hogy támogassa a növekvő népességet, és javítsa annak életkörülményeit. A Shell felelős módon biztosítja az energiát: célunk, hogy korlátozzuk a környezetre gyakorolt esetleges hatásokat, valamint támogassuk a haladást az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású jövő felé.

Utunk az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású világ felé

A Shell már régen felismerte az éghajlattal kapcsolatos kihívásokat és az energia szerepét a megfelelő életszínvonalban. Hiszünk benne, hogy a technológiai fejlődéssel párhuzamosan átfogó politikai és kulturális változás is szükséges az alacsony szén-dioxid-kibocsátású üzleti és fogyasztói döntésekhez és lehetőségekhez. .

A Shell támogatja az olyan állami „szén-dioxid-árazási” mechanizmusok kialakítását, amelyek ésszerű költséget állapítanak meg a CO2-kibocsátásokra, amelyek az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású áram- és üzemanyag-lehetőségek felé való elmozduláshoz szükségesek.

További információk az éghajlatváltozásról és az energiarendszer átalakításáról

Fedezze fel, mit teszünk az energiaipar tisztább jövőjének megvalósításáért

Szennyezésmegelőzés

A kőolaj vagy termékei által okozott szennyezések károsítják a környezetet, valamint veszélyeztetik alkalmazottainkat és a szomszédos közösségeket. A veszélyes anyagok által okozott szennyezések és szivárgások megelőzése érdekében nagy gondot fordítunk létesítményeink helyes tervezésére, biztonságos üzemeltetésétre valamint megfelelő vizsgálatára és karbantartására. Beruházunk az esetleges szennyezések kezeléséhez szükséges felszerelésekbe és emberi szaktudásba.

Levegőminőség

A fosszilis üzemanyagok előállítása és felhasználása hatással lehet a levegő minőségére. Ezért hatékonyabb közúti üzemanyagokat fejlesztettünk ki ügyfeleink számára, valamint nagy gondot fordítunk az autósok üzemanyag-hatékonyságának javítására. Dolgozunk továbbá azon is, hogy csökkentsük a működésünk következtében létrejövő légszennyezést, többek között korlátozva a nitrogén-oxid, a kén-dioxid és az illékony szerves vegyületek kibocsátását.

További információk a Shellről és a tisztább üzemanyagokról 
További információk arról, hogyan segítünk az ügyfeleknek csökkenteni a kibocsátásukat

A Shell környezetvédelmi koordinátora egy vízmintát vizsgál

Édesvíz

Lépéseket teszünk vízfelhasználásunk szabályozása érdekében, továbbá új megközelítést és technológiákat alkalmazunk az édesvíz-felhasználásunk csökkentése érdekében. Minden tevékenységi helyünkön megfelelünk a vízügyi előírásoknak, valamint iparágunk legjobb gyakorlatának megfelelően saját kötelező erejű vízügyi normákat is bevezetünk. 

Az édesvíz felhasználását a helyi körülményekhez igazítjuk, mivel a vízkorlátozások helyi vagy regionális szinten egyre inkább hatással vannak az emberekre. Egyes esetekben az édesvíz alternatíváit használjuk működésünk során – ide tartozik többek között az újrahasznosított víz, a tisztított szennyvíz és a sótalanított víz.

További információk a Shell édesvízzel kapcsolatos tevékenységeiről

Biológiai sokféleség (biodiverzitás)

Projektjeink befolyásolhatják a helyi biológiai sokféleséget, valamint az ettől függő közösségeket. Szigorú normákat alkalmazunk a működésünk által esetlegesen okozott hatások csökkentésére, különösen a kritikus élőhelyeken, vagyis a gazdag biodiverzitású vagy védelem alatt álló területeken.

Számos természetvédelmi szervezettel működünk együtt – közéjük tartozik az Earthwatch, a Természetvédelmi Világszövetség, a The Nature Conservancy, valamint a Wetlands International. A biodiverzitási partnerekkel közös projektjeink célja például a működési helyszíneinkhez közeli természetes élőhelyek és ökorendszerek helyreállítása.

Ismerjen meg további részleteket a biológiai sokféleség terén végzett munkánkkal, valamint a szárazföld és a tenger védelmét célzó projektjeinkkel kapcsolatban

További információk a Fenntarthatóság részben

Mit jelent a Shellnél a fenntarthatóság?

A Shell számára a fenntarthatóság a nélkülözhetetlen energia biztosítását jelenti a növekvő népesség számára, az emberek, a biztonságuk és a környezet tisztelete mellett.

Közösségek

Célunk, hogy jó „szomszédok” legyünk, bárhol is dolgozzunk, és hozzájáruljunk a közelben élő közösségek jólétéhez.