A „nullás cél” elérésére törekszünk

Törekvésünk az általunk kitűzött „nullás cél” elérésére azt jelenti, hogy tevékenységeink egyetlen helyszínén se történjen sérülés vagy szivárgás. A Shell dolgozói egy emberként igyekeznek elérni ezt a célt minden egyes nap.

A „nullás cél” elérése érdekében az általunk végzett tevékenységtípusok esetében a legnagyobb kockázatot jelentő három területre: a személyes, a technológiai és a közlekedésbiztonságra összpontosítunk.

Szeretnénk hozzájárulni a biztonsági teljesítmény javításához az energiaiparban, és partnerként együttműködni az ágazati szövetségekkel valamint szakmai testületekkel, hogy megosszuk a biztonsággal kapcsolatos tapasztalatainkat, normáinkat és tudásunkat más üzemeltetőkkel, illetve alvállalkozókkal.

További információk a „nullás cél” elérésére tett törekvésünkről

A személyzet biztonsági oktatása

Személyes biztonság

A biztonság a legfontosabb szempont számunkra. A nálunk és velünk dolgozók mind fontos szerepet játszanak a Shell biztonságosabb munkahellyé tételében. Elvárjuk tőlük, hogy betartsák a munkájuknak megfelelő biztonsági szabályokat és előírásokat, közbelépésükkel megakadályozzák a veszélyes helyzetek kialakulását, valamint tiszteljék munkatársaikat és azokat a közösségeket, amelyekben dolgozunk.

További információk a Shellnél megvalósuló személyes biztonságról

Folyamatbiztonság

A folyamatbiztonság a létesítmények építése során a korai tervezési fázisban kezdődik, majd azok teljes életciklusán át folytatódik, garantálva azok biztonságos üzemeltetését, megfelelő karbantartását, valamint rendszeres vizsgálatát, hogy fel lehessen ismerni és kezelni a folyamatbiztonságot fenyegető lehetséges veszélyeket.

További információk a folyamatbiztonságról a Shell teljes szervezetében

Biztonsági felszerelést viselő, gépjárművet vezető hölgy

Közlekedésbiztonság

A közúti közlekedés számos üzleti tevékenységünk szükséges része. Összesítve a Shell alkalmazottai és alvállalkozói évente csaknem 1 milliárd kilométert vezetnek több mint 70 országban – ez megfelel annak, mintha naponta 70-szer kerülnék meg a Földet! A közúti biztonságra vonatkozó filozófiánk olyan kockázati területekre összpontosít, mint a gépjárművezetői képességek, a járművek állapota, az útviszonyok és a helyi környezet. Mindenekelőtt - továbbá - próbáljuk csökkenteni a közúti közlekedés használatát: a legbiztonságosabb út ugyanis az, amit nem kell megtenni.

További információk a Shellnél megvalósuló közlekedésbiztonságról

Az alkalmazottak egészsége és jóléte

Hiszünk abban, hogy a jó munka- és életkörülmények segítenek biztonságosabb és termelékenyebb munkakörnyezetet kialakítani.

További információk arról, hogyan próbálunk gondoskodni alkalmazottaink és alvállalkozóink biztonságáról és jólétéről

Termékgondozás

Nyersolajat és földgázt termelünk ki, majd azokat üzemanyagokká és kenőanyagokká, illetve számos mindennapi árucikk alapjául szolgáló vegyszerekké finomítjuk. Igyekszünk ügyelni arra, hogy ezek a termékek biztonságosak legyenek, a gyártástól egészen az ártalmatlanításig. Ezt a folyamatot termékgondozásnak nevezzük.

A termékeink által megtestesített lehetséges egészségügyi, biztonsági és környezetvédelmi kockázatok megismerése, illetve kezelése érdekében gondosan kiértékeljük azokat. Szorosan együttműködünk ügyfeleinkkel és beszállítóinkkal, figyelemmel kísérjük a termékeink tudományos hátterében bekövetkező esetleges változásokat, valamint támogatjuk a kutatást, ha az segít a kockázatok további csökkentésében.

További információk a Shellnél zajló termékgondozásról, valamint biztonsági adatlapok és termékgondozási összefoglalók keresése

További információk a Fenntarthatóság részben

Mit jelent a Shellnél a fenntarthatóság?

A Shell számára a fenntarthatóság a nélkülözhetetlen energia biztosítását jelenti a növekvő népesség számára, az emberek, a biztonságuk és a környezet tisztelete mellett.

Átláthatóság

A nyíltan és átlátható módon végzett üzleti tevékenység olyan kötelezettségvállalás számunkra, amelynek megtartásán keményen dolgozunk, és ahol csak lehetséges, ösztönözzük is az átláthatóságot iparágunkban.