A fenntarthatóság a Shellnél működésünk valamennyi területét érinti. Célunk, hogy felelős módon – az embereket, biztonságukat és a környezetet egyaránt tiszteletben tartva – biztosítsuk a növekvő lakosság számára szükséges energiát. A fenntarthatóság alapvető fontosságú vállalkozásunk hosszú élettartama, valamint a társadalom tagjaként betöltött szerepünk szempontjából.

A fenntarthatósággal szembeni megközelítésünk három szinten ágyazódik üzleti tevékenységeinkbe:

1. Biztonságos, hatékony, felelős és nyereséges vállalkozás vezetése

Ez a megközelítésünk alapja, amely magában foglalja a globális normákat, folyamatokat és eszközöket a biztonság, környezet és közösségi szerepvállalás kezeléséhez. Arra törekszünk, hogy folyamatosan javítsunk azon ahogy működünk, hogy megelőzzük az incidenseket, továbbá felismerjük, és – ahol lehetséges – elkerüljük, valamint minimálisra csökkentsük az ártalmas környezeti és társadalmi hatásokat minden projektünkben és létesítményünkben. Teljesítményünkről éves fenntarthatósági jelentésünkben adunk számot.

2. Előnyök szélesebb körű megosztása ott, ahol tevékenykedünk

Vállalkozásunkkal hosszú távra tervezünk, ami azt jelenti, hogy évtizedekre egy adott közösség részévé válhatunk. Munkahelyek létrehozásával, a helyi beszállítóktól történő beszerzéssel, valamint adó- és járadékfizetéssel segítünk fejleszteni a helyi gazdaságokat. Támogatjuk a helyi közösségek igényeire épülő közösségi projekteket.

3. Segítségnyújtás az energiaipar fenntarthatóbb jövőjének formálásában

Az elkövetkező évtizedekben – a fokozódó környezetvédelmi nyomás dacára – további tisztább energiahordozókra lesz szükség a gazdasági fejlődéshez. Beruházunk az alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiaipari megoldásokba és fejlett technológiákba, például olyanokba, amelyek növelik az energiahatékonyságot, illetve csökkentik a kibocsátást. Továbbra is részt veszünk az energia- és éghajlatpolitikát érintő nyilvános párbeszédben. Ugyanakkor a világ előtt álló globális kihívások mértéke túl nagy ahhoz, hogy egyetlen vállalat vagy ágazat megoldást hozhasson. Támogatjuk az üzleti szféra, az államigazgatás és a civil társadalom együttműködését az energiaipar fenntarthatóbb jövőjének hatékonyabb formálása céljából.

A Shell fenntarthatósággal kapcsolatos megközelítése

A háromszög a Shell fenntarthatósággal kapcsolatos megközelítésének három szintjét mutatja be. 1. szint: Biztonságos, hatékony, felelős és nyereséges vállalkozás vezetése; 2. szint: Előnyök szélesebb körű megosztása ott, ahol tevékenykedünk; 3. szint: Segítségnyújtás az energiaipar fenntartható jövőjének formálásában

További információk a Fenntarthatóság részben

A környezet védelme

A Shell felelős módon biztosítja az energiát, miközben segít a világnak elmozdulni egy olyan jövő felé, amelyben a felhasznált energia minimális hatást gyakorol a bolygóra.

Közösségek

Célunk, hogy jó „szomszédok” legyünk, bárhol is dolgozzunk, és hozzájáruljunk a közelben élő közösségek jólétéhez.