Stratégiánk az, hogy megerősítsük piacvezető pozíciónkat az olaj- és földgáziparban, miközben felelős módon segítünk kielégíteni a világ energiaszükségletét. A biztonság, valamint a környezetvédelmi és társadalmi felelősség tevékenységünk középpontjában áll.

Olvasson stratégiánkról

A Shell világszerte

A Shell egy nemzetközi energiaipari és petrolkémiai vállalatcsoport.

Működésünk négy üzletágra oszlik: Kutatás és kitermelés (Upstream), integrált földgáz és új energiák, feldolgozás és kereskedelem (Downstream), projektek és technológiák.

A kutatás és kitermelés (Upstream) üzletágában arra összpontosítunk, hogy felkutassuk az új nyersolaj- és földgázkészleteket, valamint olyan jelentős új projekteket dolgozzunk ki, ahol technológiánkkal és szaktudásunkkal segítségére lehetünk az erőforrások tulajdonosainak.

Az integrált földgáz és új energiák üzletágában a földgáz cseppfolyósítására (Liquefying Natural Gas, LNG), valamint a földgáz folyadékká alakítására (Gas to Liquids, GTL) koncentrálunk, így azok biztonságosan tárolhatók és szállíthatók a piacokra a világ bármely pontján. Az új energiák üzletágát azért hoztuk létre, hogy új, alacsony szén-dioxid-kibocsátású lehetőségeket kutassunk fel, illetve beruházzunk ezen a területen.

A feldolgozás és kereskedelem (Downstream) üzletágunk feladata, hogy a nyersolajat finomított termékek széles választékává alakítsuk át, amelyet a világ számos pontjára juttatnak el a háztartások, az ipar és közlekedés számára. Emellett ipari felhasználásra szánt petrolkémiai termékeket is előállítunk, illetve értékesítünk világszerte. A Shell Észak-Amerikában végzett olajhomok-bányászati tevékenysége szintén a feldolgozás és kereskedelem(Downstream) üzletághoz tartozik.

A projektek és technológiák üzletágunk az új fejlesztési projektek végrehajtásáért, valamint a jövő innovatív, alacsony költségű beruházásaihoz vezető kutatás-fejlesztésért felelős.

Az energiaipar jövője

Az energiaipar jövője

Arra használjuk szaktudásunkat, technológiánkat és innovatív megoldásainkat, hogy több és tisztább energiát biztosítsunk a Föld növekvő lakosságának.

Úton az energiaipar tisztább jövője felé

További információk A Shellről részben

Értékeink

Az Általános Üzleti Alapelveink, Magatartási Kódexünk és Etikai Kódexünk mindenkinek segít a Shellnél az értékeinkkel összhangban eljárni.

Kik vagyunk?

A Shell nemzetközi energia és petrolkémiai vállalat Magyarországon

ÉRDEKELHETI MÉG

Fenntarthatóság

A fenntarthatóság lényege a Shellnél az, hogy felelős módon biztosítsunk energiát a világ növekvő igényeinek kielégítésére.

Energia és Innováció

Így tárunk fel további, a jelenleginél tisztább energiahordozókat az előttünk álló évtizedekre az emberi zsenialitás, az innováció és a technológia segítségével.