Stratégiánk középpontjában az áll, hogy a világ energiaellátási rendszerének változásával összhangban az olaj-, gáz- és alacsony szén-dioxid-kibocsátással járó energiaszolgáltatás révén megszilárdítsuk pozíciónkat, mint vezető energiaszolgáltató vállalat. Vállalati szemléletmódunkban alapvető szerepet kap a biztonság és a társadalmi felelősségvállalás.

Olvasson stratégiánkról

A Shell világszerte

A Shell egy világszerte működő energiaszolgáltató és petrolkémiai vállalatcsoport.

Tevékenységi körünk az alábbi üzletágakra osztható: Beszerzés; Integrált gáz és új energiák; Értékesítés. Projekt és technológiai szervezetünk a Shell nagyobb projektjeinek megvalósításáért, valamint a kutatás és az innováció előmozdításáért felel.

Beszerzési szervezetünk feladata a nyersolaj, a földgáz és a cseppfolyósított földgáz feltárása és kinyerése. Ezenfelül az olaj és gáz kiértékesítését és kiszállítását, valamint a piacra kerüléshez szükséges infrastruktúra irányítását is végzi.

Integrált gáz szervezetünk irányítja a cseppfolyósított földgázzal (LNG) kapcsolatos tevékenységeket, valamint a gáz cseppfolyósításával létrehozott (GTL) üzemanyagok és más termékek előállításának folyamatát. Ebbe beletartozik a földgáz feltárása és kinyerése is, amennyiben ez szerződéses alapon hozzátartozik az LNG előállításához és szállításához, valamint a gáz piacra kerüléséhez szükséges beszerzési és köztes folyamatokkal kapcsolatos infrastruktúra irányítása is. A földgáz, LNG, nyersolaj, elektromos áram, széndioxid-kibocsátási jogok kiértékesítésével és kereskedelmével, valamint az LNG nehézgépjárművek és tengeri hajók számára üzemanyagként történő eladásával foglalkozik.

Új energiák ágazatunkban olyan lehetőségek után kutatunk, amelyekben szerintünk megfelelő mértékű kereskedelmi érték rejlik. A hangsúlyt a következőkre helyezzük: a közlekedési ágazatban felhasználható olyan új üzemanyagokra, mint a fejlett bioüzemanyagok, a hidrogén és az elektromos járművek töltése; valamint az energiára, ideértve az olyan alacsony szén-dioxid-kibocsátású forrásokat, mint a szél- és napenergia, valamint a földgáz.

Értékesítési szervezetünk egy integrált értéklánc részeként az olyan különböző, olajtermékekkel és vegyi anyagokkal kapcsolatos tevékenységeket irányítja, ideértve a kereskedelmi tevékenységeket is, amelyek célja a nyersolajból és más nyersanyagokból kialakított termékkínálat világszerte történő szállítása és kiértékesítése háztartási, ipari és közlekedési felhasználásra. Az általunk értékesített termékek között megtalálható a gázolaj, dízel, fűtőolaj, repülőgép-üzemanyag, tengeri hajózásban használatos üzemanyag, bioüzemanyag, kenőanyagok, bitumen és szulfur. Ezenfelül világszerte állítunk elő és értékesítünk petrolkémiai anyagokat is. Kiértékesítési szervezetünk felel továbbá az olajhomokkal kapcsolatos tevékenységek felügyeletéért is.

Projekt és technológiai szervezetünk a nagyobb projektek megvalósításáért, valamint a kutatás és az innováció előmozdításáért felel annak érdekében, hogy új technológiai megoldásokat tudjunk kifejleszteni. Műszaki szolgáltatásokkal és technológiai funkciókkal támogatja az Integrált gázzal kapcsolatos, valamint Beszerezési és Értékesítési tevékenységeinket. Ezen kívül a biztonság és környezetvédelem, a szerződéskötés és beszerzés, a kutakkal kapcsolatos tevékenységek és az üvegházhatást kiváltó gázok kezelése területén funkcionális vezetői szerepet tölt be a Shell vállalaton belül.

Az energiaipar jövője

Az energiaipar jövője

Arra használjuk szaktudásunkat, technológiánkat és innovatív megoldásainkat, hogy több és tisztább energiát biztosítsunk a Föld növekvő lakosságának.

Úton az energiaipar tisztább jövője felé

További információk A Shellről részben

Értékeink

Az Általános Üzleti Alapelveink, Magatartási Kódexünk és Etikai Kódexünk mindenkinek segít a Shellnél az értékeinkkel összhangban eljárni.

Kik vagyunk?

A Shell nemzetközi energia és petrolkémiai vállalat Magyarországon

ÉRDEKELHETI MÉG

Fenntarthatóság

A fenntarthatóság lényege a Shellnél az, hogy felelős módon biztosítsunk energiát a világ növekvő igényeinek kielégítésére.

Energia és Innováció

Így tárunk fel további, a jelenleginél tisztább energiahordozókat az előttünk álló évtizedekre az emberi zsenialitás, az innováció és a technológia segítségével.