Karbonsemlegesítési szolgáltatásunk igénybevételével vásárlóink kompenzálhatják a megvásárolt üzemanyagból származó karbonkibocsátást, erdővédelmi és fatelapítési projektek támogatásával. A Shell karbonsemlegesítési szolgáltatását választva már Ön is dönthet a karbonkompenzálás mellett!1

Szeretne hozzájárulni az ön által megvásárolt üzemanyagból származó karbonkibocsátás kompenzálásához?

Tankolásaihoz kérheti karbonsemlegesítési szolgáltatásunkat, literenként 6 Ft-ért, vagy 6 ClubSmart pontért.

Ön is támogathat erdővédelmi és fatelepítési projekteket, akár már ma:

  1. Tankoljon minőségi Shell üzemanyagot!
  2. Fizetéskor kérje a karbonsemlegesítési szolgáltatást!
  3. A szolgáltatási díjakból karbonkrediteket vásárolunk erdővédelmi projektekben, melyek semlegesítik a megvásárolt üzemanyagból származó karbonkibocsátást.
Carbon Offset

Hogyan képzeljünk el 1 tonna szén-dioxidot?

Tegyük fel, hogy egy átlagos dízel autó 5861 km megtételével kb. 1 tonna szén-dioxidot bocsát ki, ez kb. elegendő egy hőlégballon megtöltéséhez. Ez a mennyiség szerencsére 1 karbonkredit megvásárlásával semlegesíthető.

Mi az a karbonkredit?

1 karbonkredit 1 tonna CO2-nek megfelelő üvegházhatású gáz kibocsátásának megelőzését, vagy ekkora mennyiség légkörből történő kivonását igazolja.

Karbonsemlegesítési számláló, mely azt a karbonkredit mennyiséget mutatja, melynek megvásárlásához a Shell vásárlói a szolgáltatás indulása óta hozzájárultak

Karbonsemlegesítési számláló

mely megmutatja, hogy karbonsemlegesítési szolgáltatásunk bevezetési időszakában Önök hány karbonkredit megvásárlásához járultak hozzá, ezzel kompenzálva a megvásárolt üzemanyagból származó karbonkibocsátást.

A 29 309 karbonkredit megvásárlása 29 309 tonna CO2-nek megfelelő mennyiségű üvegházhatású gáz kibocsátásának megelőzését, vagy ekkora mennyiség légkörből történő kivonását igazolja.

Köszönjük, ha Ön is csaltakozott karbonsemlegesítési programunkhoz!

Az Ajánlat Feltételei:

Karbonsemlegítési Szolgáltatás:

Az ajánlat a Shell Hungary zRt. ajánlata, 2021. május 4-től visszavonásig érvényes, legalább 1 liter Shell üzemanyag vásárlása esetén.
A Karbonsemlegesítési Szolgáltatás díja literenként 6 Ft, mely tartalmazza az áfát.
A Karbonsemlegesítési Szolgáltatást vásárló ügyfelek számára a megvásárolt Shell üzemanyag elégetéséből származó karbonkibocsátás ellensúlyozását vállalja a Shell.

A Shell üzemanyagok CO2-életciklus-kibocsátásának és / vagy egy literjére vonatkozó természetalapú karbonkrediteknek a kiszámításához használt módszertan és számítások olyan kibocsátás tényezőkre épülnek, melyek forrásául belső tanulmányok, külső tanácsadók és más harmadik felek, nyilvános szakirodalom, valamint nemzeti és nemzetközi irányelvek, szabványok és termékleírások szolgáltak, és amelyek időről időre változhatnak.
A Karbonsemlegesítési Szolgáltatás csak az azzal egyidejűleg megvásárolt, a Shell Hungary zRt. által értékesített üzemanyag(ok)ra vonatkozik, a jármű tartályában már jelen lévő egyéb üzemanyagra nem. A vásárló utazásából eredő bármely más (például a jármű energia-termelése vagy a jármű gyártásához szükséges anyagokkal kapcsolatos) karbonkibocsátást nem ellensúlyozza a biztosított Karbonsemlegesítési Szolgáltatás.

A Shell az erdők védelmét, illletve az erdőirtás elkerülését célzó karbonsemlegesítési projektekbe fektet be. Ezek a projektek többek között a következő területekre terjednek ki: Katingan Project, Indonézia és Cordillera Azul, Peru. A Shell dönthet úgy is, hogy korlátozott erdősítési projektekbe fektet be, azok elérhetősége és alkalmassága függvényében.
A Shell a karbonkrediteket megvásárolja és azokat kivonja az ügyfelek vásárlásától számított 14 hónapon belül. A megvásárolt ellentételezéseket a Shell felhasználhatja annak kiszámításához, hogy a Shell-csoport nettó zéró kibocsátási törekvései tekintetében az adott évben milyen előrelépést ért el.

A jelen ajánlat csak Magyarországon vásárolt Shell üzemanyagra vonatkozik. A Shell fenntartja a jogát a Promóció szüneteltetésére, visszavonására vagy bármikor történő megváltoztatására.

1A „karbonsemlegesítés”, a „szén-dioxid ellensúlyozása” és a „szén-dioxid kompenzálása” azt jelenti, hogy a Shell részt vesz olyan projektekben, amelyek az üzemanyag kitermelése, szállítása, előállítása, forgalmazása vagy felhasználása során termelődő szén-dioxid-egyenértéket (CO₂e) természetes folyamatok révén vagy a természetes ökoszisztémák pusztulásának elkerülésével vonják ki a légkörből. A szén-dioxid-egyenérték (CO₂e) olyan üvegházhatású gázok kibocsátására vonatkozik, mint például a CO₂, CH₄, N₂O. A karbonsemlegesítés Hitelesített Kibocsátás Csökkentési karbonkreditekkel (VER) történik.

Csatlakozzon karbonsemlegesítési programunkhoz!

Az elmúlt évben több vásárlótól hallottuk, hogy csökkenteni szeretnék a CO2-lábnyomukat, viszont az autóvezetés elengedhetetlen a mindennapjaikhoz. Néhányan egy elektromos autó vásárlását fontolgatják, de sokak számára ez még nem lehetséges.

Természetalapú Megoldások

A világnak számos különböző módszert ki kell dolgoznia a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére. Az egyik lehetséges megközelítés a szén-dioxidot megkötő természetes ökoszisztémák – például az erdők, legelők és vizes élőhelyek – védelmére és helyreállítására helyezi a hangsúlyt. Ezt összefoglalóan természetalapú megoldásoknak nevezzük.