Bemutatjuk új karbonsemlegesítési szolgáltatásunkat, melynek igénybevételével vásárlóink mostantól kompenzálhatják a megvásárolt üzemanyagból származó karbonkibocsátást, erdővédelmi projektek támogatásával. A Shell üzemanyagait választva mostantól Ön is dönthet a karbonkompenzálás mellett!

Szeretne hozzájárulni az ön által megvásárolt üzemanyagból származó karbonkibocsátás kompenzálásához?

Tankolásaihoz mostantól kérheti karbonsemlegesítési szolgáltatásunkat, literenként 6 Ft-ért.

Ön is támogathat erdővédelmi projekteket, akár már ma:

  1. Tankoljon minőségi Shell üzemanyagot!
  2. Fizetéskor kérje a karbonsemlegesítési szolgáltatást!
  3. A szolgáltatási díjakból karbonkrediteket vásárolunk erdővédelmi projektekben, melyek semlegesítik a megvásárolt üzemanyagból származó karbonkibocsátást.

Díjmentes ClubSmart ajánlat

Ha fizetéskor használja ClubSmart kártyáját, a karbonsemlegesítési szolgáltatás díját a Shell 2021. június 6-ig átvállalja.*

Promóciós Szabályzat
Carbon Offset

Hogyan képzeljünk el 1 tonna szén-dioxidot?

Egy átlagos dízel autó 5861 km megtételével kb. 1 tonna szén-dioxidot bocsát ki, mely elegendő egy hőlégballon megtöltéséhez. Szerencsére ez 1 karbonkredit megvásárlásával semlegesíthető.

Mi az a karbonkredit?

1 karbonkredit 1 tonna CO2-nek megfelelő üvegházhatású gáz kibocsátásának megelőzését, vagy ekkora mennyiség légkörből történő kivonását igazolja.

Az Ajánlat Feltételei:

Karbonsemlegítési Szolgáltatás:

Az ajánlat a Shell Hungary zRt. ajánlata, 2021. május 4-től visszavonásig érvényes, legalább 1 liter Shell üzemanyag vásárlása esetén.
A Karbonsemlegesítési Szolgáltatás díja literenként 6 Ft, mely tartalmazza az áfát.
A Karbonsemlegesítési Szolgáltatást vásárló ügyfelek számára a megvásárolt Shell üzemanyag elégetéséből származó karbonkibocsátás ellensúlyozását vállalja a Shell.

A Shell üzemanyagok CO2-életciklus-kibocsátásának és / vagy egy literjére vonatkozó természetalapú karbonkrediteknek a kiszámításához használt módszertan és számítások olyan kibocsátás tényezőkre épülnek, melyek forrásául belső tanulmányok, külső tanácsadók és más harmadik felek, nyilvános szakirodalom, valamint nemzeti és nemzetközi irányelvek, szabványok és termékleírások szolgáltak, és amelyek időről időre változhatnak.
A Karbonsemlegesítési Szolgáltatás csak az azzal egyidejűleg megvásárolt, a Shell Hungary zRt. által értékesített üzemanyag(ok)ra vonatkozik, a jármű tartályában már jelen lévő egyéb üzemanyagra nem. A vásárló utazásából eredő bármely más (például a jármű energia-termelése vagy a jármű gyártásához szükséges anyagokkal kapcsolatos) karbonkibocsátást nem ellensúlyozza a biztosított Karbonsemlegesítési Szolgáltatás.

A Shell az erdők védelmét, illletve az erdőirtás elkerülését célzó karbonsemlegesítési projektekbe fektet be. Ezek a projektek többek között a következő területekre terjednek ki: Katingan Project, Indonézia és Cordillera Azul, Peru. A Shell dönthet úgy is, hogy korlátozott erdősítési projektekbe fektet be, azok elérhetősége és alkalmassága függvényében.
A Shell a karbonkrediteket megvásárolja és azokat kivonja az ügyfelek vásárlásától számított 14 hónapon belül. A megvásárolt ellentételezéseket a Shell felhasználhatja annak kiszámításához, hogy a Shell-csoport nettó zéró kibocsátási törekvései tekintetében az adott évben milyen előrelépést ért el.

A jelen ajánlat csak Magyarországon vásárolt Shell üzemanyagra vonatkozik. A Shell fenntartja a jogát a Promóció szüneteltetésére, visszavonására vagy bármikor történő megváltoztatására.

Promóciós ajánlat

A ClubSmart kártya használattal történő üzemanyag-vásárláskor a Shell átvállalja a Karbonsemlegesítési Szolgáltatás díját .
Promóciós időszak: 2021. május 4 – 2021. június 6.

A Vásárló köteles a fizetés megkezdésekor jelezni, ha igénybe kívánja venni a megvásárolt Shell üzemanyag vonatkozásában a karbonsemlegesítési szolgáltatást literenként 6 Ft-ért, illetve ha ClubSmart kártya használatával díjmentes választja ezt a Promóciós időszak alatt.

A Shell fenntartja a jogot a a Promóció szüneteltetésére, visszavonására vagy bármikor történő megváltoztatására. A Promóció a Shell Hungary zRt. promóciója.

A „karbonsemlegesítés”, a „szén-dioxid-kiegyenlítés” vagy a „szén-dioxid-semlegesítés” kifejezések használata nem tudományos; a Shell tevékenységére utal, melyet azért folytat, hogy biztosítsa, hogy az üzemanyag előállítása, szállítása és felhasználása során keletkezett szén-dioxid mennyiség a légkörből kivonásra kerül természetalapú folyamatok, vagy erdőirtás elkerülése révén megtakarított kibocsátások által.
A karbonsemlegesítés Hitelesített Kibocsátás Csökkentési karbonkreditekkel (VER) történik.

*A promóciót nem veheti igénybe, aki vásárlása ellenértékét euroShell, Esso vagy DKV üzemanyagkártyával fizeti, illetve aki vásárlásáról áfás számlát kér.

Csatlakozzon karbonsemlegesítési programunkhoz!

Az elmúlt évben több vásárlótól hallottuk, hogy csökkenteni szeretnék a CO2-lábnyomukat, viszont az autóvezetés elengedhetetlen a mindennapjaikhoz. Néhányan egy elektromos autó vásárlását fontolgatják, de sokak számára ez még nem lehetséges.

Természetalapú Megoldások

A világnak számos különböző módszert ki kell dolgoznia a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére. Az egyik lehetséges megközelítés a szén-dioxidot megkötő természetes ökoszisztémák – például az erdők, legelők és vizes élőhelyek – védelmére és helyreállítására helyezi a hangsúlyt. Ezt összefoglalóan természetalapú megoldásoknak nevezzük.