forest

A Cordillera Azul projekt törekvése, hogy átalakítsa a helyi közösségeket és ökoszisztémákat azáltal, hogy klímabarát tevékenységek révén ösztönzi az alternatív megélhetés fejlesztését a helyi emberek számára, mint például mezőgazdaság, textil és kézművesség.
A projekt akár 1,5 millió hektárnyi veszélyeztetett esőerdő védelmét jelenti, megóvva 28 Magas Természeti Értékű fajt.

forest

A projekt 2021-re 16,2 millió tonna CO2-kibocsátást kerül el

  • 440 közösség él a projekt övezetében, köztük 30 őslakos közösség
  • 730 munkahely támogatása, melyek 30% -át nők töltik be
  • 27 fenntartható vállalkozás támogatása
  • 45 vízválasztó védelme

Természetalapú megoldások

A világnak számos különböző módszert ki kell dolgoznia a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére. Az egyik lehetséges megközelítés a szén-dioxidot megkötő természetes ökoszisztémák – például az erdők, legelők és vizes élőhelyek – védelmére és helyreállítására helyezi a hangsúlyt. Ezt összefoglalóan természetalapú megoldásoknak nevezzük.

Új karbonsemlegesítési szolgáltatás

A Shell üzemanyagait választva már Ön is támogathat erdővédelmi és újraerdősítési projekteket. Ismerje meg a részleteket!

A „karbonsemlegesítés”, a „szén-dioxid-kiegyenlítés” vagy a „szén-dioxid-semlegesítés” kifejezések használata nem tudományos; a Shell tevékenységére utal, melyet azért folytat, hogy biztosítsa, hogy az üzemanyag előállítása, szállítása és felhasználása során keletkezett szén-dioxid mennyiség a légkörből kivonásra kerül természetalapú folyamatok, vagy erdőirtás elkerülése révén megtakarított kibocsátások által.
A karbonsemlegesítés Hitelesített Kibocsátás Csökkentési karbonkreditekkel (VER) történik. 

A Shell kizárólag olyan természetalapú projekteket választ portfóliójába, amelyeket hiteles, magas minőségű és független, a PricewaterhouseCoopers által jóváhagyott karbonkredit sztenderdek igazolnak.