A Shell és a Ducati 2003 óta versenyeznek együtt a MotoGP-ben, a csapat bemutatkozásakor dobogós helyezést értek el, majd megnyerték a 2007-es egyéni, csapat- és konstruktőri bajnokságot. Ebben a szezonban a Ducati Corse és a Pramac Racing története is folytatódik.

A Ducati a Superbike Világbajnokságnak is kulcsfontosságú szereplője 1988, vagyis a kezdetek óta. A 2014-es szezonban egy nyerő partnerkapcsolat tért vissza, a Shell partnereként az olasz csapat hat Superbike egyéni világbajnokságot és kilenc Superbike konstruktőri világbajnokságot ért el a partnerkapcsolat 1999-es kezdete óta.

Most Ön is bepillanthat a Ducati életébe! A Shell a színfalak mögé viszi, hogy megismerje, hogyan fejlesztette ki üzemanyagait és kenőanyagait a motorkerékpár-versenyzés szélsőséges és dinamikus környezetében, hogy a világ minden motorosának előnyére legyen.

Ducati motoros halad nagy sebességgel éjjel a pályán

Technikai partnerkapcsolat a Ducatival

A Shell a versenypályán szerzett tapasztalatai alapján fejleszti a Shell V-Power országúti üzemanyagokat, hogy a motorosok a világ minden táján élvezhessék a pályán kifejlesztett csúcstechnológiát.

Az együttműködés folyamatosan jó eredményeket hoz, a Shell célja pedig a Ducatit illetően továbbra is ugyanaz: 100%-os megbízhatóság és a motor teljesítményének optimalizálása.

Andrew Greenall, projektvezető a Shell Advance technikai partnerkapcsolatában a Ducatival:
„A Shell és a Ducati technikai partnerkapcsolata felbecsülhetetlen jelentőségű az országúti, nagy teljesítményű termékeink fejlesztésében. A Ducatival a MotoGP-ben és a Superbike-ban végzett munkánk ideális tesztelési környezetet teremt a Shell Advance motorkerékpár-kenőanyagok és Shell V-Power üzemanyagok kifejlesztéséhez. Ezáltal az innováció és technológia sikertermékei a versenypályáról közvetlenül az országútra kerülhetnek."

Az együttműködés középpontjában a technológia iránti közös szenvedély áll: a Ducati legendás verseny- és országúti motorkerékpárokat alkot, míg a Shell nagy teljesítményű üzemanyagokat és kenőanyagokat fejleszt a világ motorosai számára.

További Részletek Az Autósok Részben

A Shell és a Ducati a MotoGP-ben

A Shellnek köszönhetően most megismerheti a legfontosabb tényeket a MotoGP-ről, többek között a történetét, a szezon versenyeit és a Ducati Desmosedici GP motorkerékpárt.

Shell és Ducati, Superbike Világbajnokság

A Shellnek köszönhetően most megismerheti a legfontosabb tényeket a Suberbike Világbajnokságról: a történetét, a szezon versenyeit a Ducati Panigale R Superbike-ot.