Ducati versenyző dől be egy kanyarban verseny közben

A MotoGP rövid története

A MotoGP gyorsaságimotoros-világbajnokság a motorkerékpársport legmagasabb osztálya: egy 18 versenyes sorozat, amely négy kontinens 14 országában rendeznek meg, és az egész világon közvetíti a televízió. A rajtrácson a világ legjobb motorosai sorakoznak fel, csúcstechnológiával és motorprototípusokkal felvértezve.

A Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) által 1949-ben alapított gyorsaságimotoros-világbajnokság, a MotoGP már a 67. évében jár. Ez a világ legrégebbi motorsport-világbajnoksága, gazdag történelmének eseményei a világ minden sarkához kötődnek, és 2010-ben 2,2 millió ember lépte át a versenypályák kapuit, hogy MotoGP-t nézzen.

A korábban „500 cc" elnevezésű bajnokság 2002-ben változáson ment keresztül, új műszaki szabályozásokat vezettek be, amelyek lehetővé tették a négyütemű motorok bevezetését, és a motorok lökettérfogata 990 cm3-re nőtt, így MotoGP lett a neve. 2007-ben újra módosították a szabályokat, 800 köbcentire csökkentve a lökettérfogatot, 2012-ben pedig megkezdődött az 1000 köbcentis korszak.

A jelenlegi MotoGP-világbajnok a Yamaha versenyzője, Jorge Lorenzo, aki csapattársától, Valentino Rossitól vette át a címet egy fej-fej melletti küzdelemben, amely a szezon utolsó versenyéig tartott.

Az év a Ducati számára ideálisan indult Andrea Dovizioso és Andrea Iannone dupla dobogós eredményével az első katari versenyen. A következő néhány versenyen további három kettős dobogós helyezést értek el, és a szezon előrehaladtával mindkét versenyző hozzátett ehhez, 2016-ban kétségkívül javítani fognak harmadik helyezésükön, amelyet a Ducati a konstruktőri és a csapatversenyben is elért.

További Részletek Az Autósok Részben

Shell és Ducati, Superbike Világbajnokság

A Shellnek köszönhetően most megismerheti a legfontosabb tényeket a Suberbike Világbajnokságról: a történetét, a szezon versenyeit a Ducati Panigale R Superbike-ot.

A Shell és a Ducati technikai partnerkapcsolata

Technikai partnerkapcsolatunk eredményeképpen a Shell fejlesztései a MotoGP-ben többszörös futamgyőzelmekhez segítette a közösen tervezett Ducati Corse motorkerékpárt.