Sebastian Vettel és Kimi Raikonnen autói számára öt új hatékony Shell V-Power versenyüzemanyag-keverék került bevezetésre a 2015-ös könyörtelen, agresszív küzdelemmel jellemezhető szezon során. Az üzemanyag-fejlesztések a legnagyobb léptékű változások egyikét képviselik a Shell és a Scuderia Ferrari partnerkapcsolatának történetében.

A PurePlus technológiájú Shell Helix Ultra, az első földgázból készülő motorolaj, szintén közrejátszott abban, hogy a Ferrari V6 turbófeltöltős motorja a 2015-ös mezőny egyik legmegbízhatóbb motorjának számított.

A német Sebastian Vettel és a Ferrari edzés közben a Belga Nagydíj Spa-Francorchamps pályáján

A Shell által nyújtott jelentős teljesítménynövekedés elképesztő 30 másodpercet jelent egy átlagos versenyhosszon, ami eddig 14 dobogós helyhez és három győzelemhez segítette a Scuderia Ferrarit, valamint hozzásegítette a második helyhez a 2015-ös Formula 1 konstruktőri bajnokságban.

„Mindig az volt a tervünk, hogy a Shell V-Power versenyüzemanyag kifejlesztésével 2015-ben a korábbi évekhez képest agresszívebb stratégiákat alkalmazunk" - mondta Guy Lovett, a Shell motorsport-innovációs igazgatója. „2014-es év az új és innovatív hibrid technológia éve volt. Amit ekkor tanultunk, azt alkalmaztuk a 2015-ös versenyüzemanyag kifejlesztéséhez, amelyhez öt új hatékony keveréket vezettünk be.

„Minden eddiginél szorosabb volt az együttműködés maranellói kollégáinkkal. Teljes mértékben integráltuk fejlesztéseinket, hogy optimalizáljuk az üzemanyag - motor csomagot, és nagyszerű volt látni, hogy munkánk kifizetődött, és nyerésre vezette a csapatot. A kemény munka 2016-ban is folytatódik."

James Allison, a Scuderia Ferrari műszaki igazgatója hozzáteszi: „2015 tényleg pozitív év volt a Scuderia Ferrari számára, és az előző évhez képest nagy előrelépést értünk el a teljesítmény terén, ami elsősorban a motort érinti.

„A jelentős fejlesztések, amelyeket a Shell a V-Power versenyüzemanyaggal és a PurePlus technológiát használó Shell Helix Ultra kenőanyaggal értünk el, ténylegesen hozzájárultak a versenypályán tapasztalható fejlődéshez, méghozzá nemcsak a teljesítmény lett nőtt, de a megbízhatóság is jobb lett. Technikai partnerkapcsolatunk a Shell-lel soha nem volt még erősebb. Szeretnénk még legalább a következő öt évben együttműködni velük, azzal a céllal, hogy további versenyeket és bajnokságokat nyerjünk."

Továbbiak a Járművezetők részben

A Shell szerepe a versenyzésben

A Shell Track Lab csapata minden versenyen megjelenik, mintákat vesz az üzemanyagokból és kenőanyagokból, és teszteli őket, hogy a Shell ezzel is előmozdítsa a Ferrari csapat sikerét.