Working with the Car

Terepváltozás a rali-világbajnokságban

A Hyundai Motorsport 2014-ben vett részt először a WRC versenyein – a Shell, a Hyundai Shell-Mobis World Rally Team egyik névadó szponzoraként azóta támogatja a csapatot minőségi kenőanyagaival.

Együttműködésünk a Hyundai-jal

A 2005 óta tartó partnerségünk legfőbb célja, hogy szövetségünket a nemzetközileg elismert ralielitbe juttassuk. 2014-ben technikai együttműködésünk új szintre lépett, azóta mérnökeink együtt dolgoznak a Hyundai Motorsport sikerén.

A sofőrök sokszor extrém hőmérsékletben versenyeznek, mely a -30 °C-tól akár a +30 °C-ig is terjedhet, gyakran pedig a végletes magasság és útfelület jelent kihívást számukra. A FIA rali-világbajnokság versenynaptára így maximálisan megköveteli a Shell mérnökeitől, hogy a legkiválóbb teljesítményű kenőanyagokkal lássák el versenyzőiket.

A Shell Helix Ultra kenőanyagokkal felszerelve, a Hyundai Shell-Mobis World Rally Team versenyzői képesek az autók teljesítményét még tovább növelni extra 1,5 lóerővel - és amióta mindez PurePlus Technológiával társul, sofőrjeink a világ bármely raliversenyén elindulhatnak. Az óriási igényeket támasztó körülmények a lehető legjobb termékek használatát követelik meg, mi pedig rájöttünk, hogy vásárlóink ugyanezt a minőséget érdemlik. Ez azt jelenti, hogy velünk Ön is kihozhatja autójából a legjobbat, bármilyen extrém terepről vagy időjárásról is legyen szó.

Ismerje meg a csapatot!

Thierry & Nicolas

Meet the team Thierry and Nicolas

Thierry & Nicolas

Terry Neuville-re akkor figyelt fel először a ralivilág, amikor 2008-ban karrierjének első győzelmét aratta a RACB Rally Content nevű Belga versenyen, melynek célja az volt, hogy megtalálják a legjobb, új fiatal versenyzőt. Pályafutása következő nagy sikere volt, amikor a 2010-es kezdő szezonjában első helyezést ért el a junior rali-világbajnokságon.
A rali magasabb szintjeit megcélozva, Thierry a FIA világbajnokságon is elindult. Az első dobogós eredményét az új Hyundai Shell World Rally Team 2014-es bemutatkozó szezonjában érte el, mellyel a csapat első győzelmét aratta a Rally Deutschland versenyén, csapattársát, Dani Sordót is megelőzve. Thierry és navigátortársa, Nicolas Gilsoul második helyezést ért el a World Rally Driver’s Championship 2018-as versenyén, az egymást követő versenyek 3. legjobb idejével, ami minden idők 4. legjobb idejét jelentette.

Nicolas Gilsoul először regionális autóversenyeken indult 2000-ben, és a rali világa azóta rajong érte. A nemzetközi porondon először 2004-ben jelent meg, majd 2007-ben elindult a rali-világbajnokságon. A Belga versenyző a Hyundai Motorsport Team tagjaként 2011 óta Thierry navigátortársa.

A Hyundai Motorsport Nicolas segítségével szerezte meg első győzelmét a rali-világbajnokságon a 2014-es Rally Deutschland futamán, majd Nicolas második helyezést ért 2018-ban Neuville oldalán.

Dani & Carlos

Meet the team Dani and Carlos

Dani & Carlos

Dani először 2 keréken kísérletezett, és már 12 évesen motocross versenyeken indult. Azonban miután kipróbálta magát motoron, Dani Sordo úgy döntött, becseréli a két kereket négyre, és a rali izgalmas világa felé kanyarodott. Torrelaveggában, Spanyolországban született, ahol az első nagy áttörése a 2003-as rali-világbajnokságon történt, a Rally Catalunya versenyén. Első győzelme 10 évvel később született meg a Rally Deutschland futamán, mielőtt csatlakozott a Hyundai Motorsport csapatához. Navigátortársa a szintén spanyol Carlos del Barrio.

Daniról azt tartják, hogy ő a ralivilág egyik legtapasztaltabb és legkitartóbb versenyzője, hiszen már több mint 150 versenyen vett részt, melyből 40 alkalommal dobogóra is állhatott.

Carlos del Barrio tapasztalt raliversenyző, 1987-ben kezdte, de a WRC-ben csak később, 1994-ben jelent meg. A sorozatos sikerek után 2004-ben egyesítették erőiket fiatal honfitársával, Dani Sordóval.

2011-ben, egy rövid szünet után a páros visszatért a WRC-be egy hosszabb menetre, ezalatt háromszor állhattak dobogóra, melyből egyszer megszerezték a győzelmet a 2013-as Rally Deutschland versenyén. 2019-ben negyedik alkalommal indultak újra együtt.

Sebastien & Daniel

Meet the team Sebastien and Daniel

Sebastien & Daniel

A WRC történetének egyik legsikeresebb versenyzője, Sebastian Loeb 9 alkalommal aratott győzelmet a rali-világbajnokságon példás pályafutása során. Eredtileg tornásznak készült, de a 90-es évek közepén Loeb az autósportok felé vette az irányt, majd az új sportágban át is vette az irányítást. Első világbajnoki győzelmét 2002-ben szerezte Németországban, a bajoki címek egyedülálló sorozata pedig 2004-ben kezdődött. Loeb 2013-ban visszavonult, a továbbiakban nem indult a WRC versenyein, de 2018-ban szenzációs módon visszatért. A legendás versenyző 2019-ben csatlakozott a Hyundai Motorsport csapatához 6 verseny erejéig.

Daniel Elena a WRC történetének legsikeresebb navigátora, Sebastian Loeb mellett 79 győzelmet aratott. Daniel 1997-ben lett navigátor, és gyorsan együttműködésre lépett Sebastiennel. A duó hamarosan nagy sikereket ért el, így gyorsan a WRC-ben találták magukat. 2002-ben kezdődött a sportág történetének egyik legsikeresebb periódusa, első győzelmüket Németországban szerezték, és a következő évben épphogy, 1 ponttal lemaradva, második helyen végeztek a bajnokságban. 2004-től kezdve hihetetlen módon 9 bajnoki címet szereztek egymás után. Daniel 2019-ben tért vissza a WRC-be Sebastian oldalán 6 verseny erejéig a Hyundai Motorsport színeiben.

Andreas & Anders

Meet the team Sheldon van der Linde

Andreas & Anders

Miután fiatalon komoly sikereket ért el síelésben, egy sérülést követően, 16 éves korában Andreas Mikkelsen a rali világa felé fordult. A norvég sportoló 17 évesen lett a legfiatalabb versenyző, aki pontot szerzett a WRC-ben, majd tovább menetelt, megszerezve az Intercontinental Rally Challenge bajnoki címét 2011-ben és 2012-ben is. Andreas a WRC-ben egyre feljebb lépett, és a Catalunya Rally versenyén megszerezte első világbajnoki győzelmét 2015-ben. 3 verseny erejéig csatlakozott a Hyundai Motorsport csapatához 2017-ben, és a 2018-as szezont végig versenyezve, a bajnokság 6. helyét szerezte meg.

Anders Jæger-Synnevaag aránylag későn, 2014-ben kezdte navigátorkarrierjét a norvég ralibajnokságon. Azonban tehetsége hamar megmutatkozott, így rövid időn belül már a junior világbajnokság és a European Rally Championship versenyein is részt vett. Régi jó barátjához, Andreas-hoz csatlakozva indultak 2016-ban a rali-világbajnokságon, és a siker nem váratott magára sokáig. Miután részt vettek a 2017-es bajnokság utolsó 3 futamában, a Hyundai Motorsport színeiben, Anders és Andreas a teljes 2018-as szezont együtt csinálta végig, és a 6. helyet szerezték meg.

További Részletek Az Autósok Részben

Shell üzemanyagok

Tudjon meg többet új Shell üzemanyagainkról.

Shell töltőállomás-kereső

Az ünnepi nyitva tartás változhat, ezért kérjük érdeklődjön a részletekről a töltőállomás elérhetőségein.