Az AdBlue®adalékanyag a karbamid 32,5%-os veszélytelen, vizes oldata, amelyet a kipufogógáz tisztítása céljából fejlesztettek ki, s amely segít a szigorú kibocsátási normák betartásában. AdBlue®-t használ azoknak a teherautóknak a többsége, amelyek betartják az Euro 4-es vagy Euro 5-ös kibocsátási előírásokat, és SCR katalitikus konverterrel vannak ellátva.

Hogyan működik az AdBlue®?

Az AdBlue®-t automatikusan a kipufogógázokba fecskendezik, amely ezt követően a szelektív katalitikus redukció (SCR) segítségével a nitrogén-oxidokat természetes vízre és nitrogénre bontja.

Hol juthatok hozzá az AdBlue®-hoz?

Az AdBlue® az egész világon, és minden kijelölt töltőállomáson elérhető, közvetlenül a töltőállomások árukiadó állványain található 5 és 10 literes kiszerelésben. A termék euroShell Card üzemanyagkártyával is megvásárolható.

Folyamatosan bővítjük azon töltőállomásaink számát, ahol az AdBlue® megtalálható az árukiadó állványon. Az AdBlue®-t kínáló töltőállomásokat a kamionbarát töltőállomás-kereső segítségével találhatja meg.

További Részletek Az Autósok Részben

Shell üzemanyagok

Tudjon meg többet új Shell üzemanyagainkról.

A Shell V-power Utazásról Utazásra Segít Megújítani Motorja Teljesítményét!¹

A Shellnél olyan egyedi üzemanyag-formulákat fejlesztünk, amelyek a vezetés élményét jobbá, vásárlóinkat pedig magabiztosabbá teszik az utakon. Ismerje meg a továbbfejlesztett Shell V-Power üzemanyagokat, melyek akár 100%-ban megtisztítják a kulcsfontosságú motoralkatrészeket a teljesítménycsökkentő lerakódásoktól.1