A Shell üzemanyagok fejlesztése egy sok éves, a Shell vállalatcsoport által végzett nemzetközi kutató és fejlesztő program betetőzése.

Shell FuelSave euro 95 logó

Shell FuelSave benzin

Súrlódáscsökkentő és lerakódáseltávolító összetevőkkel. A tisztító molekulák segíthetnek tisztán tartani az üzemanyag-ellátó rendszer egyes részeit, például a szívószelepeket és az üzemanyag-befecskendezőket.1

Shell FuelSave Diesel logó

Shell FuelSave Diesel

Szennyeződéseltávolító molekulákat tartalmaz, a tiszta és hatékony motorért. 2

A Shell FuelSave Diesel segíthet tisztán tartani a motort a lerakódások képződésének megakadályozásával. 2

A magyar bioüzemanyagok fenntarthatósági követelményeiről szóló jogszabály 2020-tól magasabb bioetanol-részarányt ír elő. Az E10 bevezetését kormányrendelet írja elő, amely 2020 január 1-én lép életbe. A Shell töltőállomásain már 2019. decemberében bevezettük az E10 motorbenzint.

A motorbenzineink közül a Shell FuelSave 95 és a Shell V-Power95 fog E10-et tartalmaz, a Shell V-Power Racing 100 prémium üzemanyagunkat E5 biotartalommal biztosítjuk.

E10-et csak E10 kompatibilis járműbe lehet tankolni. A gépjárművek üzemeltetési útmutatója tartalmazza, hogy milyen üzemanyaggal működtethető a gépjármű megfelelően. Kétség esetén, a gépjármű gyártója vagy forgalmazója tud megfelelő tájékoztatást adni. Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) tájékoztatását az E10 kompatibilitásról itt is elérheti ellenőrzés céljából.

További tájékoztatást itt érhet el.

Shell töltőállomás-kereső

Az ünnepi nyitva tartás változhat, ezért kérjük érdeklődjön a részletekről a töltőállomás elérhetőségein.

Shell töltőállomás-kereső

1A motorok állapotának javulását, illetve az energiaveszteség minimalizálását az üzemanyagellátó-rendszer létfontosságú alkatrészeiben, így a beömlőszelepekben és/vagy az üzemanyagfecskendőkben fellelhető telejesítménykorlátozó lerakódások eltávolításával sikerül elérni. A valós hatást és előnyöket több tényező befolyásolhatja, többek között a jármű típusa és állapota, a vezetési körülmények és a vezetési stílus.

Segíthet megtisztítani és megvédeni az üzemanyagrendszer kulcsfontosságú alkatrészeit, például az üzemanyag-befecskendezőket a teljesítménycsökkentő lerakódások felhalmozódásától. A valós hatást és előnyöket több tényező befolyásolhatja, többek között a jármű típusa, kora és állapota, a vezetési körülmények és a vezetési stílus.

További részletek a Shell üzemanyagok részben

Shell V-Power Diesel

A Shell V-Power Diesel a leghatékonyabb1 diesel üzemanyagunk, amely a lerakódások eltávolításával elősegítheti a motor megtisztulását.

Shell V-Power 95

A Shell V-Power benzin üzemanyag a megnövelt hatékonyságú tisztító technológiának1 köszönhetően nem csupán a motor állapotának javulását segítheti elő, de az üzemanyagból kinyerhető energia maximalizálását is segítheti.2