Egyszerűsítse le az útdíjfizetést járművei számára és fizesse útdíjait Shell kártyával!

Majdnem minden európai országban érvényben van valamilyen útdíjfizetési rendszer, és a legtöbb országban különböző fizetési módok állnak a rendelkezésére. Shell kártyával európa 25 országában tudja fizetni útdíját. Vannak országok ahol matrica rendszer van érvényben, vannak ahol fizetőkapuknál tudja fizetni a megtett úttal arányos útdíjat, vannak országok ahol fedélzeti egységgel tud útdíjat fizetni.

Jelenleg 17 országban kínálunk útdíjfizetési megoldást fedélzeti egységeken (OBU) keresztül, ezek közül 16 országban van lehetőség útdíjfizető készüléken keresztül utólagos útdíjfizetésre. Amennyiben egy készülékkel több ország útdíját szeretné fizetni, erre is tudnunk megoldásokat kínálni, attól függően, hogy a szolgáltató mely országokban biztosítja készülékével az országok közti átjárhatóságot.

Visszahívást kérek

Highway road

Válassza a Shell kártyát gépjárművei útdíjainak megfizetésére és az előnyök széles választékát élvezheti:

  • Az összes útdíj és útadóköltség egy számlán jelenik meg az üzemanyagköltségekkel együtt
  • Testreszabható riportok segítenek kiadásainak elemzésében és optimalizálásában.
  • Áfa-visszaigénylési lehetőség, azon országokban ahol lehetőség van az útdíj Áfa-jának visszaigénylésére (kérjen visszahívást és tudjon meg többet, mely országokban igényelhető vissza az útdíj Áfa-ja).
  • Kedvezmények az útdíjból (kérjen visszahívást és tudjon meg többet, mely országokban milyen feltételekkel és milyen mértékű kedvezményre lehet jogosult)
  • Több országot lefedő útdíjkészülékek (kérjen visszahívást és tudjon meg többet, egy készülékkel mely országok útdíjait lehet fizetni)
Munkatársaink segítenek megtalálni a flottája által használt útvonalakon alkalmazható leggazdaságosabb fizetési módokat. Ahol az útdíjszedő társaságok regisztrációt írnak elő, tanácsokat és segítséget adunk a vonatkozó regisztrációs folyamatokkal kapcsolatban.

Fontos tudnivalók országonként

HU-GO utólagos útdíjfizetés magyarországon a Shell-lel

A POSTPAY HU-GO, az utólagos HU-GO e-útdíjfizetés már elérhető Magyarországon, kattintson és tudjon meg többet, hogy milyen további előnyöket kínál Önnek a Shell EETS4U készülék.

Ausztria

A "GO" nevű osztrák elektronikus útdíj-rendszer minden 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű járműre kötelező érvényű. A "Maut" nevű adó a megtett távolság arányában fizetendő útdíj, amelyet az osztrák autópályák és gyorsforgalmi utak használatáért vetnek ki. A megtett távolságot a kötelezően előírt fedélzeti készülék, a "GO box" méri.

Belgium

Belgiumban az útdíjfizetés vonatkozik minden, 3,5 tonna súlyt meghaladó tehergépjárműre. A díjfizetés fedélzeti egységgel történik, melyből több megoldást is ajánlunk.

Bulgária

2020. március 1-től Bulgáriában is kilométer-alapú útdíjfizetési rendszer él, a 3,5 tonna feletti járművek részére. Shell kártyájá segítségével már fizethet post pay készülékkel is.

Cseh Köztársaság

2019. december 1-től a Czech Toll nevű elektronikus útdíjrendszer váltotta fel a PREMID útdíj szolgáltatót. Az útdíj fizetési kötelezettség továbbra is minden, 3,5 tonna feletti megengedett össztömegű járműre vonatkozik. A rendszer az összes autópályát és néhány első osztályú fő szállítási útvonalat fed le.

Franciaország

2017. szeptember 1-től megszűnik a euroShell kártya elfogadása a francia útdíj fizetésére. Ismerje meg ajánlutankat, mellyel továbbra is Shell számlán fizetheti a francia útdíjat.

Lengyelország

Lengyelországban az e-TOLL útdíjfizetési rendszer 2021. szeptember 30-án lépett életbe. Az ezt megelőző ViaToll rendszer megszűnt, azon keresztül útdíjfizetés már nem lehetséges.

Németország

A német autópályákon minden 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járműre kötelező az útdíjfizetés. A megtett távolságot a Toll Collect fedélzeti készülék méri. A kilométerdíjak mértéke függ a jármű emissziós osztályától (károsanyag-kibocsátás), és a tengelyek számától.

Olaszország

Olaszországban az autópályákon minden jármű díjköteles. A díjakat Viacard kártyával, és a Telepass fedélzeti egységgel fizetheti. Mindkét eszközt Shell számlájához rendeljük, így a díjakat egyszerűen, utólagos fizetési módban egyenlítheti ki.

Spanyolország és Portugália

2016. augusztus 1-jén megszűnt az addig használatban lévő Via Verde készülék a portugál útdíjfizetésre, és felváltotta a VIA T készülék, illetve a Franciaországban is használható Interroute (ITR) készülék.

Svájc

Az LSVA nevű svájci útdíj minden 3,5 tonnánál nagyobb áruszállító tehergépkocsira vonatkozik. Ez az adónem Svájc valamennyi úttípusán (autópályákon és országutakon egyaránt) érvényes. Az útdíjat a jármű megengedett össztömege, az országon belül megtett út hossza és a jármű emissziós besorolása alapján számítják ki.

Szlovákia

A Szlovák Köztársaság területén minden 3,5 tonna össztömeg feletti buszra és tehergépjárműre kötelező az útdíj fizetése. A műholdas útdíjszedési technológia 17 770 km kijelölt útszakaszt fed le.

Szlovénia

Új útdíjrendszer Szlovéniában 2018. április 1-től.Tekintse meg a változásokkal járó fontos tudnivalókat!

Útdíjak az Eurovignette országokban

Belgium 2016. áprilisában kivált a eurovignette hálózatából, és saját útdíj-fizetési rendszert vezetett be. Hollandiában,Luxemburgban, Dániában és Svédországban a eurovignette megvásárlásával fizetheti az útdíjat. A díjfizetés minden 12 tonna feletti gépjárműre kötelező, kivéve a buszokat.

Úthasználati díj az Egyesült Királyságban

2014. Április 1-től az Egyesült Királyság új, idő alapú útdíjat vet ki az olyan 12 tonnánál nagyobb tömegű tehergépjárművekre amelyek nincsenek regisztrálva az országban. A díjat minden ilyen tehergépjármű után meg kell fizetni, mielőtt belép az országba.

Bővebben a közúti szolgáltatásoknál

Biztonsági funkciók

Elkötelezetten törekszünk arra, hogy garantáljuk a tranzakciói biztonságosságát. Fedezze fel, hogyan segít a Shell üzemanyagkártya a flottájával kapcsolatos kiadások nyomon követésében, és töltőállomásaink képzett személyzete hogyan járul hozzá a visszaélések megelőzéséhez.

Alagutak és hidak

Maradjon lendületben a Shell üzemanyagkártyával. A legtöbb európai országban így is fizethet az alagutak és hidak használatáért.