Akár utasokat szállít egyik városból a másikba vagy nemzetközi árufuvarozást végez, akár helyi szolgáltatást nyújtó járműflottát kezel, bizonyára tudja, hogy járműveinek úton tartásához nem csupán üzemanyagra van szüksége.

Majdnem minden európai országban érvényben van valamilyen útdíjrendszer, és a legtöbb országban különböző fizetési módok állnak rendelkezésre. A Shell üzemanyagkártyát használó járművezetőinek nem kell aggódniuk, ha nincs náluk készpénz az útdíjfizetéshez: a díjak egyszerűen hozzáadódnak a teljes flottáról kiállított egyetlen számlához, így a költségek egyszerűen és hatékonyan kezelhetők.

Válassza az euroShell kártyát az útdíj- és útadófizetések lebonyolításához, és előnyök széles választékát élvezheti:

  • Az összes útdíj- és útadóköltség a rendes euroShell számláján jelenik meg az üzemanyagköltségekkel együtt.
  • Egyszeri hitelképesség-vizsgálat után egyetlen befizetéssel rendezheti minden európai útdíjjal kapcsolatos számláját.
  • Testreszabható riportok segítenek kiadásainak elemzésében és optimalizálásában.
  • Külön áfa-visszaigénylési lehetőség, ahol van ilyen (tudjon meg többet az áfa-visszaigénylésről).
  • A nagyfelhasználók számára kedvezményeket nyújtunk: nézzen utána az útdíjszedő társaságok által megállapított feltételeknek, és takarítson meg annyit, amennyit csak lehet.
  • Segítünk megtalálni a flottája által használt útvonalakon alkalmazható leggazdaságosabb fizetési módokat.
  • Ahol az útdíjszedő társaságok regisztrációt írnak elő, tanácsokat adunk a vonatkozó regisztrációs folyamatokkal kapcsolatban.
  • Honlapunkról elérheti az euroShell kártyát elfogadó összes díjbeszedő partnerünk webhelyét, ahol ellenőrizheti a legújabb díjtételeket és az esetleges módosításokat.
  • Végül az euroShell kártyával az összes új fejlesztésünk elérhető az Ön számára – minden évben vezetünk be fejlesztéseket, ahogy ajánlatunk új országokra és új útdíjszedő rendszerekre terjed ki. 

Fontos tudnivalók országonként

Franciaország

2017. szeptember 1-től megszűnik a euroShell kártya elfogadása a francia útdíj fizetésére. Ismerje meg ajánlutankat, mellyel továbbra is Shell számlán fizetheti a francia útdíjat.

Belgium

Belgium 2016. áprilisában kivált a eurovignette hálózatából, és saját útdíj-fizetési rendszert vezetett be, mely vonatkozik minden, 3,5 tonna súlyt meghaladó járműre.

Ausztria

A "GO" nevű osztrák elektronikus útdíj-rendszer minden 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű járműre kötelező érvényű. A "Maut" nevű adó a megtett távolság arányában fizetendő útdíj, amelyet az osztrák autópályák és gyorsforgalmi utak használatáért vetnek ki. A megtett távolságot a kötelezően előírt fedélzeti készülék, a "GO box" méri.

Svájc

Az LSVA nevű svájci útdíj minden 3,5 tonnánál nagyobb áruszállító tehergépkocsira vonatkozik. Ez az adónem Svájc valamennyi úttípusán (autópályákon és országutakon egyaránt) érvényes. Az útdíjat a jármű megengedett össztömege, az országon belül megtett út hossza és a jármű emissziós besorolása alapján számítják ki.

Németország

A német autópályákon minden 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járműre kötelező az útdíjfizetés. A megtett távolságot a Toll Collect fedélzeti készülék méri. A kilométerdíjak mértéke függ a jármű emissziós osztályától (károsanyag-kibocsátás), és a tengelyek számától.

Cseh Köztársaság

A PREMID nevű elektronikus útdíjrendszer minden, 3,5 tonna feletti megengedett össztömegű járműre kötelező érvénnyel vonatkozik.  A rendszer az összes autópályát és néhány első osztályú fő szállítási útvonalat fed le.

Szlovákia

A Szlovák Köztársaság területén minden 3,5 tonna össztömeg feletti buszra és tehergépjárműre kötelező az útdíj fizetése. A műholdas útdíjszedési technológia 17 770 km kijelölt útszakaszt fed le.

Lengyelország

Lengyelországban a kijelölt főútvonalak, gyorsforgalmi utak és autópályák használatáért minden 3,5 tonna össztömeget meghaladó gépjármű és nyolcnál több személy szállítására alkalmas busz után útdíjat kell fizetni.

Olaszország

Olaszországban az autópályákon minden jármű díjköteles. A díjakat Viacard kártyával, és a Telepass fedélzeti egységgel fizetheti. Mindkét eszközt Shell számlájához rendeljük, így a díjakat egyszerűen, utólagos fizetési módban egyenlítheti ki.

Spanyolország és Portugália

2016. augusztus 1-jén megszűnt az addig használatban lévő Via Verde készülék a portugál útdíjfizetésre, és felváltotta a VIA T készülék, illetve a Franciaországban is használható Interroute (ITR) készülék.

Szlovénia

Új útdíjrendszer Szlovéniában 2018. április 1-től.Tekintse meg a változásokkal járó fontos tudnivalókat!

Útdíjak az Eurovignette országokban

Belgium 2016. áprilisában kivált a eurovignette hálózatából, és saját útdíj-fizetési rendszert vezetett be. Hollandiában,Luxemburgban, Dániában és Svédországban a eurovignette megvásárlásával fizetheti az útdíjat. A díjfizetés minden 12 tonna feletti gépjárműre kötelező, kivéve a buszokat.

Úthasználati díj az Egyesült Királyságban

2014. Április 1-től az Egyesült Királyság új, idő alapú útdíjat vet ki az olyan 12 tonnánál nagyobb tömegű tehergépjárművekre amelyek nincsenek regisztrálva az országban. A díjat minden ilyen tehergépjármű után meg kell fizetni, mielőtt belép az országba.

Bővebben a közúti szolgáltatásoknál

Biztonsági funkciók

Elkötelezetten törekszünk arra, hogy garantáljuk a tranzakciói biztonságosságát. Fedezze fel, hogyan segít a Shell üzemanyagkártya a flottájával kapcsolatos kiadások nyomon követésében, és töltőállomásaink képzett személyzete hogyan járul hozzá a visszaélések megelőzéséhez.

Alagutak és hidak

Maradjon lendületben a Shell üzemanyagkártyával. A legtöbb európai országban így is fizethet az alagutak és hidak használatáért.